Усташке злочине су починили четници

Стјепан Разум Вишедеценијском пропагандом јасеновачког мита доведени смо у стање да данас морамо да доказујемо да тамо није било масовног броја жртава. Зато је света дужност хрватских историчара, али и целог овог нараштаја, да каже реч одбране, јер су комунисти за то оптужили хрватски народ. Злочине у Другом светском рату заправо су почели четници побуном против легалне хрватске власти у јулу 1941.

Стјепан Разум, хрватски историчар и католички свештеник, "Вести"

Чистоћа је пола Викиликс здравља

Љиљана Смајловић То су типични покушаји демонизације Асанжа. Вероватно ћемо чути и да он не пере редовно ноге. У "Њујорк тајмсу" су објављивали да не повлачи воду за собом. [...]Овај човек нам је омогућио да разумемо свет сто пута боље него пре него што се он појавио. Што се мене тиче, он је јунак нашег доба.

Љиљана Смајловић, новинар и председник УНС-а, коментаришући текстове који се објављују у британским медијима против Џулијана Асанжа, емисија "Око", РТС

Нема крађе када оно што је тајно постане јавно

Љиљана Смајловић Није Џулијан Асанж објавио "украдене информације", јер их није украо. Према томе, новинари нису дужни да чувају државне тајне. Када држава није сачувала своје тајне и када су оне дошле у јавни домен, онда се не може говорити да су новинари неки посредници, који нешто украдено продају. Иначе, за све оно што држава није дала да се објави на вечерњем "ТВ Дневнику", могло би се рећи да је украдено.

Љиљана Смајловић, новинар и председник УНС-а, емисија "Око", РТС