Природно станиште српске опозиције

Драгољуб Жарковић Па оно што опозицији и Медлин Олбрајт изгледа као фер понуда Милошевићу се чини као ударац испод појаса. Чуј, фер избор, па да изгуби. Зато је српска опозиција тамо где је била и пре пута у Вашингтон. На улици.

Драгољуб Жарковић, главни уредник "Времена"

Кугуарси

Душан Ковачевић Када би се у Србији организовао референдум са питањем да ли да се код нас увезе куга, пола би било за, а пола против, што најбоље сведочи о стању нашег бирачког тела.

Душан Ковачевић, драмски писац, лист Срба у расејању "Корени"

Цар Америке и Азије

Војислав Шешељ Зашто би ми размишљали о евентуалним заједничким кандидатима за изборе који нису ни близу, нити има разлога да се одрже док не истекне мандат садашњем председнику? Сутра ћете ме кандидовати за председника Америке.

Војислав Шешељ, председник СРС, демантује гласине да ће бити председнички кандидат левице и радикала, конференција за новинаре

Културна револуција

Жељко Симић Борбе које посленици културе на Косову и Метохији воде бројним манифестацијама, сведоче да је бој који се води за ту јужну покрајину тек почео, као и да тек предстоји офанзива културних догађања која ће међународној јавности и на тај начин доказати да је Космет остао у саставу Србије.

Жељко Симић, републички министар културе, "Танјуг"

Један режим за три валуте

Драгослав Аврамовић Овај режим је успео да уништи три валуте, авнојевски динар, онај којем је влада Анте Марковића покушала да врати вредност, и нови динар успостављен монетарним опоравком 1994, што је нечувено.

Драгослав Аврамовић, лидер СЗП-а, "Глас јавности"

Клонирана бајка

Љубомир Живков Да би збрка била већа, новоименовани Јово Тодоровић пљунути је Јово Тодоровић који се Српчади онако чикајовински обратио на почетку школске године. И бивши и садашњи министар су из СПС-а, исте су године били рођени, исто су им текли школски дани, на исте свечаности заједно су вођени, и оба сликана у истом дану: исти раздељак, исти поглед окамењеног несхватања и истрајног, дирљивог упињања да се градиво разуме.

Љубомир Живков, у својој "Зони сумрака", "Време"

Закон искључења трећег места

Драган Марковић Палма Тајна је у јаком кадру, објективности и томе што сам, чим сам решио да отворим телевизију, знао да ћу бити први, можда други, а уопште ме не интересује да будем трећи. Када је Жељко Ражнатовић пресекао врпцу на отварању Палме плус, рекао је: 'Ова телевизија ће или бити објективна или не треба да постоји.' Тако је и било. Ми смо најгледанији и најбољи у земљи.

Драган Марковић Палма, власник јагодинске ТВ "Палма плус", "НИН"

Републиканци на двору

Матија Бећковић Наши републиканци су против краља, али нису против дворова, дворских слуга, а нарочито нису против дворских будала.

Матија Бећковић, песник и члан Крунског савета, у Будимпешти, "Бета"

Пошто јединство?

Радослав Стојановић Нека прихвате да Вук буде председник, потписујемо за заједничку листу опозиције. Јединство ће ипак зависити од количине помоћи Срба из иностранства. Тако могу да нас окупе, али и растуре.

Радослав Стојановић, представник СПО-а на сабору дијаспоре и опозиције, "Глас јавности"

Хвала на питању

Ђорђе Балашевић Како сте? Мало сте нас у међувремену бомбардовали, откако смо се последњи пут видели... Али, све у свему, добро сте, колико видим. А и ми смо добро, не брините се ви за нас.

Ђорђе Балашевић, на концерту у Њујорку, цитирано према "НИН-у"

Пољубац човека паука

Горан Стоићевић Карамела Мислим да сваки човек жели лепо да изгледа, а ако му хирург у томе може помоћи, зашто да не? Пријатније је видети лепо лице него неку наказу, каквих је 90 одсто на естради. Осталих 10 одсто је било на операцији.

Горан Стоићевић Карамела, имитатор, у "Блицу недеље" објашњава зашто је усне "напумпао" силиконима