Час умрли, њега је омео (Много хтео, много започео)

Чедомир Антић Да није било атентата, Ђинђић би ишао на изборе као лидер странке која је много урадила, али то није могла да покаже. И он је говорио да смо били 100 метара под водом и да мало коме вреди то што смо дошли до 30 метара испод површине. Да ли би се вратио 2008. или 2012. са социјалистима и како би и шта онда?

Чедомир Антић, историчар, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Министар који има овакве синдикате не треба да брине за своју будућност

Срђан Вербић Ја сам лично веома задовољан какав став синдикати имају према министру, и када бисте их питали да ли они желе да овај министар буде у следећој влади, они би рекли - да. Ја бих на исто то питање рекао - што да не.

Срђан Вербић, министар просвете, полажући камен темељац за изградњу спортске хале у дворишту Шумарске школе у Краљеву, N1

Од таквог материјала се не прави вођа

Горан Марковић Не верујем да ће Вучић изгубити изборе, али мислим да ће ови избори бити њему порука да је дошло до краја и да ће грдно надрљати ако настави са оваквим притиском на људе. [...] Култ личности који Вучић гради је једна прилично лична иницијатива и доста је аматерски. За Тита је радио један огроман државни апарат. Диор је долазио у Београд да му шије одело. Вучић је један мали, ситан играч који се хвали. Покушава да заглуши људима уши самим собом. Све је то дилетантски - као и његово друштво.

Горан Марковић, филмски режисер и позоришни редитељ, у интервјуу за „Недељник“, N1

Страдање Бојаново

Бојан Пајтић Свим драгим људима који вечерас славе честитам Велики петак.

Бојан Пајтић, председник Демократске странке, на Велики петак по грегоријанском календару, „Твитер“/„Блиц“