Да откријемо све предаторе у наставном плану и програму

Срђан Вербић Предложио сам да се изучавање веронауке и грађанског васпитања са дванаест година смањи на четири, [...] зато што имамо више часова у школи него што је законом дозвољено. Не кажем да су само та два предмета „појела“ све расположиве часове, јер има и других предмета. Ја не избацујем веронауку, хоћу да се дискутује о томе шта је најбоље решење за ђаке и да нађемо то решење.

Срђан Вербић, министар просвете, науке и технолошког развоја, Б92/„Танјуг“

Ала сам оправио (земљу), свака ми част

Александар Вучић Када прочитате новине, мислите да живите у земљи која је најгора на кугли земаљској, а онда прочитате извештаје ЕУ и ММФ-а и дође [Ангела] Меркел да вам честита.

Александар Вучић, премијер Србије, „Танјуг“

Човек који је превише звао

Александар Вучић Зашто други нису отварали путеве? Како је могуће да смо у 2015. урадили више аутопутева него ранијих година? Зато што смо вршили притисак. Ја вршим притисак у целом ланцу, лично! Зовем их све, зовем директора „Путева“, „Коридора“, Зорану [Михајловић], државне секретаре, ове са градилишта.

Александар Вучић, премијер Србије, „ТВ Пинк“/„Танјуг“

Пара има хаџија, али не и за ТВ Пинк

Александар Вучић Кога је брига за изборе? Вас? Што, очекујете неке паре од избора? Зар вам (ТВ Пинк) нисмо платили све? СНС никоме није дужан ни динар, све унапред платимо, а не као неки који се задужују, па тако онда и воде државу.

Александар Вучић, премијер Србије, о изборима, „ТВ Пинк“/„Танјуг“

Између лошег и (много) горег

Александар Вучић И онај ко ће после доћи неће [бити] много бољи. Ми немамо [довољно добре] људе.

Александар Вучић, премијер Србије, о сменама директора јавних предузећа, „ТВ Пинк“/„Танјуг“

За Солун преко Пирота и Софије (Вучићевим коридором)

Александар Вучић Звали су ме људи с градилишта и обавестили да је раније завршен пут од Ниша ка Пироту. Кажу - видите са директором, можемо да отварамо сигнализацију, завршавамо. Сви су били срећни да ме обавесте, јер знају да сам и ја радостан и да живим за то. Не кријем то и надам се да када одем с власти и када неко тим путем буде ишао ка Грчкој, рећи ће - то је изградио Вучић.

Александар Вучић, премијер Србије, „ТВ Пинк“/„Танјуг“

На ТВ дуел са сваким ко пребаци 50 одсто (подршке)

Александар Вучић Не могу са њима на ТВ дуел, они су много успешнији и много снажнији лидери... Ако изађем једном на ТВ дуел, онда морам и са оних осталих 20, овако не знам кога да изаберем. Имам једног са пет одсто, другог са шест, могу да се сакупе, па да са свима њима изађем на дуел.

Александар Вучић, премијер Србије, о позивима лидера опозиције на ТВ дуел, „ТВ Пинк“/„Танјуг“