Ћути и носи велики штап са собом

Миодраг Зец Откази су стандардни део тог пакета [са ММФ-ом]. Да држава има намеру да отпушта, види се и из дописа које шаље школама, универзитетима, болницама где се наводи да број запослених смање за пет одсто. Али пошто такве одлуке имају највећу политичку цену, власт гледа да што више одложи саопштавање те истине.

Миодраг Зец, професор економије на Филозофском факултету у Београду, „Танјуг“/„Политика“

Метеоропате, опрез!

Зоран Кесић Сутрашњи Вучић биће сличан данашњем - местимично до знатно Вучић, са краткотрајним интервалима Вучића. Притисак на медије: 1003 Вучића, спољнополитички ветрови дуваће брзином од 10 Вучића у секунди. Грађанима који болују од хроничног Вучића препоручује се да остану у својим домовима. Субјективни осећај: Вучић.

Зоран Кесић, хумориста и ТВ водитељ, „24 минута са Зораном Кесићем“ на ТВ Б92

Буђење медведа

Милош Шобајић Хвала богу да се Русија пробудила, па поново постоје два пола. Док је постојао само један, ови други су одлучивали о свему, могли некажњено да баце бомбу у свачију кућу. Сад ипак морају да се замисле да ли то могу да ураде тек тако.

Милош Шобајић, сликар и професор емеритус на Факултету уметности и дизајна Универзитета Мегатренд, „Вечерње новости“

Дијагонално проклизавање гомиле

Милош Шобајић Живимо у простору искривљеном по дијагонали, у ком нигде ниси сигуран. Клизавица је огромна. Један дан не можеш да предвидиш, да буде онакав каквим си га замислио. Стално се нешто испречи, да се оклизнеш. У трпном смо стању и сваког часа очекујемо ударац. Део смо огромне гомиле којом неко руководи и усмерава је у разним правцима, али не у оном у ком би појединац желео да та гомила иде.

Милош Шобајић, сликар и професор емеритус на Факултету уметности и дизајна Универзитета Мегатренд, „Вечерње новости“

Ако су сви дигли руке од Србије, нису ММФ и Вујовић

Душан Вујовић Меморандум са Међународним монетарним фондом не подразумева никакво отпуштање, односно његов циљ није отпуштање радника. Није циљ лекара да нанесе бол пацијенту, већ да се нађе решење.

Душан Вујовић, министар финансија, о јавном сектору, „Танјуг“/„Политика“