Уређивање уредника

НИН Група утицајних америчких конгресмена, међу којима је и спикер (НАПОМЕНА ЗА УРЕДНИКА: то значи ПРЕДСЕДНИК) Представничког дома Денис Хастерт, предложила је Конгресу...

НИН, 01. септембар 2001.

Могу да ти п..., Зоранееее

НИН Иначе, кутија 'лаки страјка 100с' коју је генерал полиције Сретен Лукић имао на свом столу у уторак увече, када је вођен овај разговор, није имала акцизну маркицу.

НИН, 01. септембар 2001.

Најлакше је бити Туђман

Милан Ст. Протић Најлакше је радити оно што сада Коштуница ради - подилазити слабостима властитог народа... Коштуница хоће да буде српски Туђман.

Милан Ст. Протић, праунук и бивши амбасадор, "НИН"

Mad dog

Велимир Илић Господо, Зоран Мијатовић [заменик начелника Државне безбедности] је смрад који треба да буде обешен... он је то мени једном у лице рекао, тај смрад и његова екипа чуда праве и још многи који се налазе у Служби државне безбедности. Они јаде праве... Толике смо дане прошли, толике батине добили, толико јада претрпели и зато сам био револтиран после таквих случајева, можда сам давао неке изјаве јер сам био бесан. На моју кућу су пуцали пре овог, Милошевић ме је јурио као куче и сада доживљавам да ме јуре исти они који су ме јурили и пре. Поучлањивали се у странке и лепо дошли сви назад.

Велимир Илић, председник Нове Србије, на састанку Председништва ДОС-а, цитат према листу "Данас"

Шушка се шушка, да ја волим...

Ненад Чанак Сменити Душка Михајловића у овом тренутку, значило би – велеиздају.

Ненад Чанак, председник Скупштине Војводине

Брза министарства Србије

Душан Михајловић Стрпите се до 8. септембра, тада ће нас све заједно о томе обавестити ваш колега Петровић, уредник 'Блицњуза'.

Душан Михајловић, министар полиције, на питање да ли се зна ко је у МУП-у одговоран за објављивање фотографија изручења Милошевића Хагу, "Блиц"

Брза министарства Србије

Владан Батић Уверавам вас да ће 'случај Гавриловић' бити брзо разрешен и убице похватане, али није ми јасно чему толика журба, кад се зна да америчка полиција још није решила убиство некадашњег председника САД Џона Кенедија?!

Владан Батић, министар правде, "Срна"

Опасна министарства Србије

Обрен Јоксимовић Једног дана, ако ме не убију ови из ДС, објавићу књигу сећања на рад у овој Влади. Баш нигде на свету не постоји таква влада, чак и у земљама где су на власти диктаторски режими, владе су мало демократичније и више воде бригу о свом народу.

Обрен Јоксимовић, министар здравља у оставци, у Новом Саду

Закон неспојених судова

Драган Шормаз Нема закона о судовима, а министар Батић, рецимо, једном недељно седи на Лозовичкој чесми, уместо да пише законе.

Драган Шормаз, републички посланик ДСС-а, "Јасеница"

Поштено!

Ђорђе Вукадиновић Уосталом, кад је Момчило Перишић пре неког времена најавио издвајање посланичког клуба и саопштио да су он, ДСС и Вељина Нова Србија природни коалициони партнери, сместа су по медијима оживела присећања на његово хрватско и мостарско војевање и кренуле спекулације о евентуалној хашкој оптужници. Интелигентном генералу то је било више него довољно да схвати како 'реформе' и Ђинђићева влада, до даљег, ипак немају алтернативу.

Ђорђе Вукадиновић, политички философ, "Време"

Могу да ти п..., Зоранееее

Коста Чавошки Постоји основана сумња да је Влада умешана у међународни шверц цигарета. Ђинђићева влада је надмашила Слободана Милошевића, јер је он дозвољавао својим људима да шверцују цигарете и нафту, али никада није доносио уредбе којима се такав шверц озакоњује.

Коста Чавошки, професор Правног факултета, конференција за новинаре

Могу да ти п..., Зоранееее

Божидар Ђелић Да ли мислите да сам ја оставио изузетно добро плаћен посао на Западу, да бих у овој земљи ваљао цигарете?

Божидар Ђелић, министар финансија у Влади Србије, "ФоНет"

Кад заборавиш (пети) октобар

Изјаве.нет Тако смо гласали сматрајући да уопште није било места стављању те тачке на дневни ред зато што је та одлука донета доста давно и против те одлуке није било никакве реакције до сада и по нама она није ни требало да дође на дневни ред.

Душан Будишин, члан Одбора за правосуђе из ДСС-а образлаже уздржаност своје странке поводом гласања за враћање Слободана Вучетића у Уставни суд, "Б92"

Слобо, слободо

Зденко Томановић Слободан Милошевић се у затвору дружи са хрватским генералима Тихомиром Блашкићем и Рахимом Адемијем, као и са неким од муслиманских затвореника. Затвореници Милошевића ословљавају са 'господине председниче', а када су у близини његове ћелије, скандирају 'Слобо, Слобо'.

Зденко Томановић, адвокат породице Милошевић, "BBC"

Уређивање уредника

Изјаве.нет Читаћу 'Микијев забавник', нема ми друге!

Владислав Ашанин, сада већ бивши уредник подгоричког "Дана", после осуде на пет месеци затвора због преношења текстова хрватског "Национала"

Бисерко бисери

Љубиша Рајић Соња Бисерко [председник Хелсиншког одбора у Србији] је учинила све што је било у њеној моћи да се у Србији не дође ни до истине ни до демократизације, а да се омаловажи и побије труд оних који су чинили оно што је било у њиховој моћи да до тога дође упркос режиму, делу опозиције и Западу, уз неретко огромне личне жртве. Њено право је да игра улогу Мире Марковић са обрнутим предзнаком, а моје да на то укажем.

Љубиша Рајић, професор Филолошког факултета у Београду, "Викенд Данас"