Дођох, проценише, наплатих

Душан Антонић За неких мојих 40 година рада у банци, 2010. управа банке је проценила да је банка добро радила и пословала, и ја сам добио једну коректну награду. Једна награда је била на нивоу од 300 хиљада евра за четрдесетогодишњи рад, а друга награда је била за десетогодишњи рад која је исто толико. [...] Све моје награде су биле у функцији даљег развоја банке!

Душан Антонић, некадашњи председник ИО Агробанке, поводом минуса бивше Агробанке од 300 милиона евра и својој награди од 600 хиљада евра, "Б92"

(Узораним) Марковим друмовима

Бранимир Џони Штулић Да није било народних пјесама, [за Краљевића Марка] нико не би знао. [...] Доста ствари ту не штима. Народне пјесме сигурно носе доста тога, али о њему се не зна ништа осим да се женио и да је поново мијењао другу жену за прву, те да је погинуо 1395. [...] А сигурно је вриједио. Али, сигурно је да није био тако велик и лијеп као што кажу у пјесмама, али је био јак у нечем другом. Ја га видим као просвијетљеног владара. Али, фали ми коњ Шарац.

Бранимир Џони Штулић, музичар, о свом проучавању историје краја XIV века и Краљевића Марка, "Дневни аваз"

Дегутантно да не кажем да је Тадић за све крив

Горан Јешић [Критиковао сам ДС] кад нико није смео, а сад ми то изгледа дегутантно, пошто видим да се оглашавају и неки који су гланцали круну и жезло председнику. Странка је заслужено кажњена на овим изборима, јер [...] нисмо адекватно одговорили на економску кризу и имали смо лошу кадровску политику. Лидер те политике, који се о свему питао, био је Борис Тадић. А кад је неко и партијски лидер, и шеф државе, и онај ко води Владу, јер је поставио слабог премијера – онда нису само успеси највише његови, него и неуспеси.

Горан Јешић, војвођански секретар за пољопривреду и функционер ДС-а, "Дневник"

Понашање као да имају по 3560 дана живота

Милутин Мркоњић Љубав цвета, много се волимо. Она је жена мог живота, доживео сам нешто што нисам никад за све своје године и ја је много волим. Наша љубав траје пет месеци, тачно 156 дана.

Милутин Мркоњић, министар саобраћаја, на гостовању Ане Бекуте у Мајданпеку поводом Дана рудара, "Блиц"

Певач, путар, рудар (тим редом)

Ана Бекута Рударски живот није нимало лак, њихов посао је много тежак, зато је ова песма посвећена њима, али и путарима, посебно једном, мом путару! [...] Када видим колико они раде и колико се муче одмах видим себе. Није лако певати по неколико сати без престанка сваког дана, али је још мање лако копати руду.

Ана Бекута, естрадна уметница, у Мајданпеку поводом Дана рудара, посветивши песму министру Милутину Мркоњићу, "Блиц"