Плаћен данак (вишегодишњем) политичком искуству

Милорад Мирчић Најуже руководство странке није знало да у довољној мери искористи огромну популарност Војислава Шешеља, због чега смо жестоко кажњени на изборима.

Милорад Мирчић, потпредседник СРС, на конференцији за новинаре у Новом Саду, "Блиц"

Ни крив ни дужан СПС остао (скоро) невин

Војислав Жанетић Пратио сам осцилације када су почеле негативне кампање, које су обележиле претходне изборе – веома много процената су "скинули" једни другима. Оно што нису знали ни једни ни други, пошто су прилично аматерски то планирали – да ће то све да оде трећима, тј. СПС-у, који је у том сукобу између [ДС-а и СНС-а] остао "неоштећен". Скоро, да извинете, невин.

Војислав Жанетић, директор агенције "Мозаик", емисија "У средишту пажње", Радио Београд 1

Серије са (нашим) тужним крајем

Војислав Жанетић Ми још увек живимо у једној бајци – добар део становништва се током дана еутаназира "Сулејманима" и осталим турским серијама, Гранд шоум итд.

Војислав Жанетић, директор агенције "Мозаик", емисија "У средишту пажње", Радио Београд 1

Поздрав, жеља и честитка (унапред)

Драган Марковић Палма Господине председниче [Тадићу], дозволите ми да Вам у име коалиције СПС-ПУПС-ЈС честитам на избору за новог, старог председника Србије.

Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије, на митингу на Градском тргу у Јагодини, "Блиц"

Кандидовао се за председника, није изабран за муфтију

Расим Љајић То што је тај човек свео Исламску заједницу на најниже могуће гране, нешто је што је морало бити санкционисано на овим изборима. [Муамер] Зукорлић више не може бити ни муфтија.

Расим Љајић, председник СДПС-а, "Дневни аваз"

И непроменљиви ставови међународне заједнице су подложни промени

Ајвор Робертс Није било тако давно кад су се САД и Велика Британија залагале за територијалну целовитост СФРЈ, а пре само десетак година за интегритет СРЈ, што је и загарантовано Резолуцијом СБ УН, која је још на снази. Поука је да „непроменљиви“ ставови међународне заједнице врло често постају променљиви, када се испостави да су они, претходно заузети, постали неизводљиви.

Ајвор Робертс, бивши британски амбасадор у СРЈ, о потреби проналажења решења за "косовску збрку заједничким споразумом о корекцији граница" у ауторском тексту за "НИН", "Бета"

Изјава троструке захвалности

Ивица Дачић [Млађан] Динкић се прошли пут успротивио идеји да ја будем премијер. Сада имам скоро три пута више гласова од њега. Хвала му.

Ивица Дачић, председник СПС-а, „Прес“