О (не)пристрасном новинарству

НИН Мирослав Филиповић је, цитирајући очевице, писао о томе да је Војска Југославије на Косову убила најмање 800 албанске деце млађе од пет година, те да је интерно истраживање стања духа и морала официра и војника ВЈ документовано утврдило кроз исказе људства ВЈ да је Војска водила систематску кампању терора и истребљења недужних албанских цивила. Текст је објављен 4. априла прошле године, а садржи детаље ове врсте: српски резервиста узима трогодишњег дечака из руку деде и хладнокрвно му одсеца главу, коју затим односи са собом држећи је за косу, док тело остаје у самртном ропцу пред дединим ногама. Други војник саопштава Филиповићу да је видео како други резервиста стреља тридесет албанских жена и деце којима је претходно наредио да се построје уза зид. Филиповић саопштава читаоцима да су анонимни извори са којима је он лично разговарао били сведоци ових злодела, да их мучи савест и да жељно чекају тренутак да починиоци ових монструозних злочина изађу пред суд.

НИН, 01. фебруар 2001.

Сиротињо, и СПС-у си тешка

Слободан Милошевић Одувек сам живео само од своје плате.

Слободан Милошевић, председник СПС-а, торинска "Стампа"

Злобница

Бранислав Ивковић Госпођа која има 48 година, а због злоће, изгледа као да има 70...

Бранислав Ивковић, шеф посланичке групе СПС у републичкој скупштини, о Карли дел Понте

Конгрес и коментари

Изјаве.нет Конгрес СПС-а је за ово нешто најдемократскије што се десило.

неименовани делегат, о конгресу Отпора, "Б92"

Конгрес и коментари

Војска Југославије Војска Југославије ће изучити идеје новог патриотизма Народног покрета Отпор, афирмисати их и користити у изградњи морала команди, јединица, установа и свих припадника.

Војска Југославије, саопштење, "Срна"

Исто није исто

Млађан Динкић Нећемо се понашати као стара власт, али ћемо тужити све новине које објављивањем нетачних података узнемиравају јавност и дижу тензије.

Млађан Динкић, гувернер НБЈ, конференција за новинаре

Млеци и кмеци

ЈУЛ Пред нашим очима нараста егоизам владајуће мањине која ужурбано учвршћује сопствене одбрамбене механизме, успостављајући политику једноумља и монопола у свим сферама живота. Претњом и насиљем грађани су приморани на слепу послушност средњег века, на кметску понизност и млетачку превртљивост.

ЈУЛ, саопштење, "24 часа"

Лига национал социјал демократа

Жељко Томић У захтеву Лиге социјалдемократа Војводине за забраном окупљања Патриотском савезу и Радикалној странци левице 'Никола Пашић', које су легално регистроване, видимо хајку једних политичких странака на друге. У томе препознајемо манир неонацистичких странака. Неонацистички симболи припадника ЛСВ су бројка '88', црне комбар јакне и агресивно вербално и физичко понашање. Осмо слово у међународном латиничном алфабету је слово 'Х', 'ХХ', код 'скинхедса' значи 'хајл Хитлер', а међу лигашима има и 'скинхедса'.

Жељко Томић, потпредседник новосадског одбора ДСС-а, конференција за новинаре

О (не)пристрасном новинарству

Глас јавности Премијер Ђинђић с правом сменио директора ЖТП-а

Глас јавности, наднаслов

О (не)пристрасном новинарству

Слободан Милошевић Деведесет и пет одсто штампе било је у рукама опозиције, која је нападала мене и моју породицу без цензуре.

Слободан Милошевић, бивши председник

Само да су наши

Драгиша Бинић Могао је у том ДОС-у да буде било ко од нас, па би сад добио неко министарско место.

Драгиша Бинић, директор ФК 'Обилић' и посланик Странке српског јединства, "Блиц"

Заклетва

Драгиша Бинић Слажем се са планом и програмом странке.

Драгиша Бинић, посланик Странке српског јединства, "Блиц"

Незаборавни бесмртник

Милорад Павић Редакција НИН-а је заборављала добитнике НИН-ове награде. Не говорим о себи, мене је тешко заборавити.

Милорад Павић, писац и академик, "Видео недељник"

Астролагија

Никола Стојановић На пример, моја колегиница, врстан астролог, Светлана Пањковић, када оде код свог лекара, одмах му са врата постави астролошку дијагнозу свог здравственог стања. Њен лекар само потврди њену тачну астролошку дијагнозу...

Никола Стојановић, професор астрологије, "Глас"