Дељење без остатка

Драган Марковић Палма Један политичар ме је напао пре пар дана, на неком његовом скупу, и каже: "Ево, Палма дели краве, жене и тако даље." Па шта ти, пријатељу, делиш?

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а и градоначелник Јагодине, "Упитник" РТС-а

По сметовима наше земље распаднуте (хејтујемо само снег)

Чедомир Јовановић Ја не могу да "хејтујем" Бориса Тадића због Ивице Дачића. Тадића је на Дачића осудила Србија. [...] Док Тадић иде по сметовима земља се распада. Председник није комунални радник, он треба да води земљу, да друштву понуди визију која ће улити мир јер знамо шта је пред нама.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, "Блиц"

Ко би био Горбачов ако може да буде Милошевић?

Ахмет Давутоглу Ми желимо да он буде сиријски Горбачов, али он је изабрао да буде [Слободан] Милошевић. То је проблем [у Сирији].

Ахмет Давутоглу, министар спољних послова Турске, o сиријском председнику Асаду, у предавању на америчком Универзитету "Џорџ Вашингтон", "Танјуг"

Анђелина је чудо

Емир Кустурица Подсетићу и Анђелину и све који се не сећају да сам ја снимио филм о српским жртвама "Живот је чудо", који говори о љубави између Србина и Муслиманке. Да бих био на истом таласу са Анђелином ја би требало сада да се бавим темом америчких жртава у Ираку. Бих ја њу послушао и снимио филм, али ето баш нешто немам времена... Мало сам заузет другим стварима.

Емир Кустурица, режисер, о Анђелини Џоли, "Прес"

У земљи меда, крви и Клунија

Анђелина Џоли Помозите ми да говорим о ономе што се десило српском народу, али на томе морамо да радимо заједно. Пружите ми шансу. Волела бих да добијем прилику да причам са вашим политичарима, зашто не и са Борисом Тадићем.

Анђелина Џоли, као режисер филма "У земљи меда и крви", "Прес"