Кустурице, спаси Србију из луднице

Александар Поповић За нас је Кустурица тренутно важнији од Карле дел Понте.

Александар Поповић, потпредседник ДСС-а, "ФоНет"

И богати плачу

Зоран Ђинђић Знам да се сада подругљиво проносе приче како сам Коштуницу за председника Југославије предложио речима: 'Хајде да предложимо човека с којим се у Србији нико не би мењао. Човека који носи најгоре ципеле и најјефтинија одела...' То је било на састанку Савеза за промене на коме сам ја рекао да наш кандидат мора да буде човек са којим нико у Србији не би заменио ни ципеле. Ја сигурно нисам био тај, а још мање остали добростојећи опозициони лидери.

Зоран Ђинђић, председник ДС-а, "Профил"

Стручна подобност

Александар Поповић Позивање само на стручност не мора увек да буде релевантно. ДСС је проценио да у овом тренутку има бољег кандидата за министра здравља.

Александар Поповић, потпредседник ДСС-а, "Блиц"

(По)враћање

Зоран Живковић Могу само да поновим оно што сам рекао 1996. када је госпођа Марковић отпутовала у Индију да нешто сређује избор за мис света: постоје добра и лоша вест. Добра је да је отпутовала, а лоша је да се враћа.

Зоран Живковић, савезни министар полиције, конференција за новинаре

Миротворац

Изјаве.нет Клинтон је упорно радио годинама на томе да се Сокс и Бади помире и радиће на томе до последњег дана у Белој кући.

портпарол Беле куће, поводом неслагања првог мачка и првог пса САД

Миротворка

Медлин Олбрајт То није био само мој рат, то је била одлука администрације. Ја сам у то веровала, а и даље сам уверена да је то била права ствар. Било је сјајно кад је дошао нови југословенски министар спољних послова и рекао ми 'Хвала'. А, ја сам му рекла 'Хвала Вама што кажете хвала', јер нико досад то није рекао. Мислим да смо урадили праву ствар и поносна сам на то што су урадиле САД.

Медлин Олбрајт, државни секретар САД, ТВ мрежа "PBS"

Миротворка

Изјаве.нет Приликом сусрета у Стејт департменту уопште се није разговарало о интервенцији НАТО против Југославије.

Владимир Матић, један од чланова југословенске делегације, "Сенсе"

Ко прогута ово...

Вилијем Коен Токсичност оружја са осиромашеним уранијумом се може упоредити са оном коју има боја која садржи олово. Боја са оловом не представља проблем, осим ако почне да се љушти или ако је деца прогутају.

Вилијем Коен, министар одбране САД, цитат према листу "Данас"

Чисти чистачи

Михајло Ражнатовић Борисав Пелевић, председник Странке српског јединства, пренео нам је једном приликом поруку Радета Марковића која је гласила: 'Немојте на суду, односно суђењима оптуженима за убиство ништа да питате окривљене, будите мирни и сталожени. Добили сте зелено светло да побијете све умешане у Арканово убиство, али морате да пазите да све буде чисто без отисака и без доказа'.

Михајло Ражнатовић, син Арканов, "Време"

Чисти чистачи

Борислав Пелевић Ми смо проверили сваку биографију и наших четрнаест посланика су најчистија посланичка група у историји српског парламента. Свака биографија је по пет-шест пута проверавана. Нико никада није имао ниједно кривично дело.

Борислав Пелевић, професор & председник Странке српског јединства, "НИН"

А највисочији & најљепши?

Отавијано дел Турко Да Франческо Прудентино није имао заштиту председника Ђукановића, не би постао најмоћнији и најбогатији и најопаснији бос трговине на Медитерану.

Отавијано дел Турко, италијански министар финансија, римска "Република"

Стари Црногорци и нови Јевреји

Демократска партија социјалиста Црне Горе Разлоге за оправдану сумњу о повампирењу нацизма и претварању Црногораца у нове Јевреје имамо, поред изјаве Предрага Булатовића да је у Србији почео попис црногорских држављана ради њиховог учешћа на референдуму, и у памфлету 'Мило, отцијепи се'. Питамо се да ли је овакав вид притисака на Црногорце у Србији можда само увод у жуте траке на њиховим рукама? Да ли је то можда увертира у прогоне или депортацију Црногораца, стварање новог апартхејда и националне сегрегације?

Демократска партија социјалиста Црне Горе, саопштење

Тко ће коме...

Божо Миличевић Подгоричка 'Будућност' се изричито противи уласку српских кошаркашких клубова у Јадранску лигу.

Божо Миличевић, директор загребачке "Цибоне", "Национал"

Крадем а певао бих

Џеј Рамадановски Не схватам због чега се прави толика фрка?! Па ја сам украо два милиона новчаника, па што не бих и једну песму.

Џеј Рамадановски, фолк певач, "Свет"

Поштовање, и то дужно

Марина Живковић Имам страшну аверзију према политичарима. Уз сво поштовање, по мени су то људи који те гледају право у очи и серу.

Марина Живковић, естрадна уметница, "Свет"