Пропеваћу француски кад приђу кравама (и теладима)

Индира Радић Ја не знам француски па не могу да поновим што сам отпевала у песми. А не идем у Француску јер Французи кравама не прилазе, они једу јастоге и свиње, а и теладима не прилазе.

Индира Радић, "српска Шакира", о песми "Марија" коју је отпевала на својој верзији француског језика, за ТВ "Пинк", "Вечерње новости"

Борисов орден за Томине заслуге

Томислав Николић Не видим чиме је Тадић допринео стварању РС и њеном очувању, сваки професор на универзитету у РС више је заслужио тај орден од Тадића. И ја сам добио орден РС, и то у много тежим околностима него што су данас.

Томислав Николић, председник СНС-а, о додели ордена РС на ленти Борису Тадићу, "Блиц"

Ко овде није луцкаст, тај није нормалан

Милутин Мркоњић Мора да сам луцкаст кад седим у Влади с њим.

Милутин Мркоњић, министар из СПС-а, одговорајући на опаску Вука Драшковића да се не би приметило када би "тај министар полудео", "Курир"

Луди од љубави (и грљења)

Вук Драшковић Када би тај министар полудео, то се не би ни приметило. Од његових излива обожавања двојице серијских убица – Слободана Милошевића и Радомира Марковића – мене и породице њихових жртава више је болела жалосна истина да челни људи ДС-а, па ни министар СПО у Влади Србије, никада нису чак ни јавно протестовали због тога, него су хвалили "Мрку", грлили се и љубили с њим.

Вук Драшковић, председник СПО, о Милутину Мркоњићу из СПС-а, "Ало!"

Бунтовник са СПС разлогом

Ивица Дачић Срби су увек били бунтован народ, с разлогом или без разлога, Џејмс Дин на Балкану. Срби могу данас да се упитају да ли бисмо можда боље прошли да смо пропустили Турке или да није упуцан Фердинанд... На крају крајева, да ли бисмо боље прошли да смо пустили Хитлера да прође? Идеали и циљеви за које су живот дали милиони Срба поништени су последњим деценијама 20. века. Ако је миса за Павелића улазница за ЕУ, онда је потпуно логично да се упитамо и јесмо ли били у историји на погрешној страни?!

Ивица Дачић, председник СПС-а, "Блиц"