И после Слобе - Мрка!

Милутин Мркоњић Сигуран сам у то. Пуно новина које смо увели после његове смрти биле су управо на трагу његових размишљања. Дакле, Слободан Милошевић је био творац и идеолог и ове данашње коалиције коју правимо. Вероватно би Слободан Милошевић био још продуктивнији.

Милутин Мркоњић, потпредседник СПС-а, на питање да ли би "СПС била на власти са ДС и Г17 је Милошевић жив", "Блиц"

Сентиментална повест мађарског царства (баталите секирацију)

Јожеф Каса Србија једном мора да схвати да је Косово изгубљено. Не кажем да треба баталити питање Косова, али треба прихватити реалност и радити на заштити културних и историјских споменика и наслеђа српског народа на Косову, а све друго је одавно решено. Наравно, уважавам сентиментални однос Срба према Косову. Па Мађари и дан данас, сто година након Тријанонског споразума, кад је Мађарска изгубила две трећине територије, то тешко емотивно прихватају. Међутим, кад би се бавили само тиме, онда би Мађарска пропадала.

Јожеф Каса, председник Савеза војвођанских Мађара, "Дневник"

Исконски страх од промаје већи је и од оног од риџована

Лу Брефор Некад прође и пет-шест станица док се трамвај не испразни и не успем да откуцам карту. Увек страхујем да тада не наиђе контрола. Интересантан ми је призор из трамваја када путници спазе контролоре и одједном сви крену да масовно поништавају карте. Још једна ствар ми је чудна. Приметио сам да се људи овде плаше свежег ваздуха! Чим у трамвају виде отворен прозор, журе да га затворе!

Лу Брефор, шеф Канцеларије Светске банке у Београду, који због отежаног паркирања на посао иде трамвајем, "Прес"

Народ понорница

Матија Бећковић Срби никуд не иду, али час их има, час нема. Појављују се и нестају према политичким потребама.

Матија Бећковић, академик, о чињеници да по најновијем попису у Црној Гори има 20 хиљада Срба мање, "Прес"