Опет померање лагања

Милутин Мркоњић Да, и ви одмах напишете "слагао Мрка". Па шта ако сам слагао за један рок? Када дајем рок, дајем рок за себе и за оне који раде, не мора да буде тачан сваки рок.

Милутин Мркоњић, министар инфраструктуре и енергетике, на питање да ли "опет помера рокове", "Блиц"

Број један (у памћењу)

Јован Кркобабић Нисам ни Мрка ни Крка. Од мог презимена не можете извести тај надимак! Ја сам Јован Кркобабић. Докторирао сам пре него што сте се ви родили. Мене никад нисте видели по кафанама. Ја своје састанке пажљиво планирам и тачно знам шта радим. Нисам дементан! Немојте мислити да мени нешто може да промакне. Јесам у годинама, али да имате сина од 10 година, ја бих и од њега боље памтио.

Јован Кркобабић, потпредседник Владе, тражећи извињење од новинара због текста у којем су тврдили да се забројао, "Курир"

Кратке хаљинице и дуги чукљеви

Зорица Брунцлик Нико ми за мојих 55 година није рекао да сам непристојно обучена. Питам се да ли ће неко да се напали на моје чукљеве. Ја сам данас доживела шиканирање само зато што сам Зорица Брунцлик, а то што се другим женама у суду виде целе ноге у кратким хаљиницама је посебна прича!

Зорица Брунцлик, естрадна уметница, о чињеници да обезбеђење није хтело због краћих панталона да је пусти да уђе у суд, "Прес"