Аутодесрбизација

Емир Кустурица Држава која не мари за педесетогодишњицу Нобелове награде мора да је у тешкој кризи. Без Иве Андрића и његове генијалности, духа, тешко да бисмо уопште могли да говоримо о овој држави. А она то заборавља. Као да је неко тера да заборави ко су и шта су представљали људи који су поникли одавде. Нажалост, тај процес траје већ 10 година, та нека аутоденационализација, која је потпуно сулуда. То одрицање од једне од најснажнијих тачака идентификације овог народа. И стварно би неки психопатолози и социјални стручњаци морали да испитају о чему се ту ради. Заборав у који се Иво Андрић ставља јесте кулминација немара и концепције, која је и скројена тако да све што је национално, све што је у традицији, нестане.

Емир Кустурица, режисер, о "лажи да Србија нема новца" да обележи 50 година Андрићевог Нобела, "Прес"

О државном круху и мајчином руху

Драган Шутановац Хахаха, да [мајка ми плаћа рачуне за мобилни]. Зато никада не дугујем.

Драган Шутановац, министар одбране из ДС-а, "Прес"

Догодине у Бриселу

Војислав Коштуница Нико не треба ништа да нам поклања, али ништа ни да нам одузима. Косово припада нама, јер је наше, а ЕУ припада оно што је њено. Испада да је Косово важније ЕУ, него власти у Србији. Више је стало Бриселу да нам узме Косово него садашњој власти да га брани.

Војислав Коштуница, председник ДСС-а, на седници ГО странке, "Ало!"

Лепе жене не бомбардују (Бео)град

Владо Ђуровић За време бомбардовања Србије 1999. био сам тренер у Белгији. Данима сам слушао пропаганду како су људи у Србији овакви или онакви. Милошевића нисам могао да поднесем, али ме иритирало да нас вређају као да смо талог човечанства. Дође новинар угледних дневних новина у Белгији код мене на интервју и ја му објасним како је Мадлен Олбрајт јако фрустрирана жена јер је младост провела у Београду где су увек шетале изузетно лепе жене, па нико на њу од младића није обраћао пажњу. Истог момента када је објављен тај интервју газде клуба су ме обавестиле да више нисам тренер.

Владо Ђуровић, кошаркашки тренер, "Блиц недеље"

Карлеушин законик

Јелена Карлеуша Објаснила сам вам да међу политичарима немам пријатеље. Ивица [Дачић] ми је драг као личност, као харизматични политичар у ком видим врло јасну и квалитетну слику будуће Србије. Ево, дајем вам пример, ако се икада деси да у бунилу опљачкам банку и мазнем милионе, идем на три доживотне робије, без права на жалбу. Ивица ће ми махати. Толико на тему пријатељства.

Јелена Карлеуша, естрадна звезда и "јавна личност", "Ало!"