Поетско надахнуће (У свакоме од нас чучи песник)

Велимир Илић Јавио ми се наш познати песник и академик и поручио ми да овим стихом поздравим премијера Цветковића – "Нема више замајавања и кајања, прошао вам је рок трајања".

Велимир Илић, председник Нове Србије, скупштинска расправа поводом реконструкције Владе Србије

Бављење политиком у тренуцима доколице

Томислав Николић Погледајте нова лица у Влади – ко се прихватио? Само ко је страначки морао или ко не зна шта ће кући докон. Иначе, озбиљан човек, који жели да се озбиљно бави политиком, који треба да помогне Србији, у ову Владу не улази. Ова Влада може да падне за месец дана.

Томислав Николић, председник СНС-а, скупштинска расправа поводом реконструкције Владе Србије, "Танјуг"/РТС

Реконструкција под високим напоном

Томислав Николић Људи, прихватате се посла којем нисте дорасли. Погледајте се у огледало. Маловићка, зар и даље хоћете да будете министар после прекора из ЕУ да сте били "бич божији" у реформи правосуђа? Калановићка, шта би са Вашим моралом? Одосте из Владе, па се вратисте. Јеремићу, јесте ли онај Вук који пише резолуције или онај који чита оно што су му други преправили? Цветковићу, сви знамо да ви добијете напон, када Тадић притисне дугме. Не знам зашто вас плаше да је губитак власти, губитак главе?

Томислав Николић, председник СНС-а, скупштинска расправа поводом реконструкције Владе Србије, "Танјуг"/РТС

И пушење и здравље

Славица Ђукић-Дејановић Подржавам све оне иницијативе чији је циљ превенција здравља. Да ли би у нашем случају били прикладни аутомати за кондоме, као у Бундестагу, или нешто друго, оцениће сами посланици, наравно уколико до такве иницијативе уопште и дође.

Славица Ђукић-Дејановић, председница Скупштине, о идеји да се као у немачком и на улазу у српски парламент постави "аутомат за цигарете и кондоме", "Данас"

Бајка за тежак дан

Ивица Дачић Не залажем се за поделу Косова, већ за разграничење. Мој посао није да причам грађанима Србије бајке за лаку ноћ, него да видимо како ће Србија да живи даље. [...] Мени нико не може да замери да моја партија и ја нисмо учинили све за одбрану Косова, ми смо Косово оружјем бранили, за разлику од неких других који су само теоретисали у Београду и који и данас мисле да се каже "Косово је наше" – онда ћемо евентуално да запалимо неку амбасаду и да одемо на молебан.

Ивица Дачић, заменик премијера и председник СПС-а, о својој изјави приштинском листу "Зери", РТС

Српска се заставица на Косову вијори

Борислав Стефановић Домаћин је инсистирао да буде државна застава Србије и застава покрајине на столу. И поред нашег протеста, ставили су их на сто. То не значи ништа више од њиховог покушаја да себе увере да су стварно независни. Но, ми се не бавимо илузијама већ озбиљним стварима и то ни на који начин не доказује било шта, а најмање да их ми признајемо. Једнак би био ефекат и да су ставили заставу Фудбалског клуба Приштине на сто.

Борислав Стефановић, шеф српског преговарачког тима о КиМ, о заставицама на столу приликом боравка у Приштини, "Блиц"

Признајте да сте признали

Слободан Самарџић Влада не би требало да и даље убеђује грађане како није признала независно Косово јер је разговорима српске и приштинске делегације то и дефинитивно учињено. Главни представник Србије у тим разговорима посетио је Приштину у званичном својству представника државе Србије у држави Косово и то коначно потврдио седећи за столом под заставом албанског Косова и под заставом Србије.

Слободан Самарџић, потпредседник ДСС-а, о посети Борислава Стефановића Приштини, "Бета"

Бомбардованима се кумство не одбија

Душан Батаковић Француска се понудила да буде кум, односно спонзор уласка Србије у ЕУ. [...] Премда ЕУ има 27 чланица, кључна за улазак у Унију је подршка неке од водећих сила у Европи, као што су Немачка, Француска или В. Британија.

Душан Батаковић, историчар и амбасадор Србије у Паризу, "Политика"

Спасите месију!

Владимир Захаријев Трудим се да помогнем колико могу. Ја дођем као неки месија у Босилеграду!

Владимир Захаријев, председник општине Босилеград из ДСС-а, ТВ "Авала"

Широке аутобуске масе

Милијана Балетић А Ви овде представљате грађане Србије? Хајде да се појавимо на неком скупу и да видимо колико грађана Србије ће стати уз Вас, а колико уз мене. Ја знам како грађани реагују на мене. Кад прелазим улицу машу ми из аутобуса.

Милијана Балетић, недавно враћени на посао новинар јавног сервиса Војводине, у дуелу са председником НУНС-а Вукашином Обрадовићем, "Политика"