Дозволите да се обратимо (и распишемо изборе)

Александар Вучић Никоме у Европи не смета 18. децембар као датум за одржавање ванредних парламентарних избора.

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, "Б92"

Понекад реци никад (и одмах заборави на то)

Борис Тадић Постоје назнаке у јавности да се припрема нека велика коалиција, али нема говора о томе. Могућност формирања велике коалиције између СНС-а и ДС-а не постоји јер су оне странке различитих програма и оријентације.

Борис Тадић, председник Србије и ДС-а, у Краљеву, "Бета"

Борисе, избори се да нема избора

Борис Тадић Имам разумевања за нестрпљење и нервозу појединих опозиционих странака, али Србији је, уместо изазивања нестабилности и сталних прикривених претњи насиљем, потребно управо супротно – стабилност, рад на решавању проблема грађана и извесност. После добијања статуса кандидата, од чега ће корист имати сви грађани, у мирној, цивилизованој и демократској атмосфери одржаће се избори. Ултиматуми, претње и лицитирање датумима, потпуно су непримерена средства.

Борис Тадић, председник Србије, после састанка с председником СНС-а Томиславом Николићем, у саопштењу, РТС

Свако има своју Швајцарску (осим Швајцарске)

Ђулијано Бињаска У Тићину има 48.000 италијанских радника који свакодневно прелазе границу да дођу и раде у Швајцарској... Радници из Чада иду у Алжир, ови из Алжира у Италију, ови из Италије долазе овде. Тунижани који се искрцавају на вашој обали надају се да ће стићи до Француске, Немачке или Швајцарске јер сте ви, момци, пропала нација. Мислимо да вам уведемо непрестану контролу на царини сваки дан. Волео бих да видим када ред аутомобила радника стигне све до Милана, и када ће они морати да чекају проверу свако јутро да би дошли на посао.

Ђулијано Бињаска, победник избора у швајцарском кантону Тићино, Италијан пореклом, "Italia uno"

Од немила до ДСС-а

Драган Шормаз Сачекајте прво да прођу избори да видимо хоће ли ДСС прећи цензус. Сигурно је да је ДСС пожељнији од СПС-а за будућу владу. Не дај Боже да морамо са ЛДП-ом или тако неким.

Драган Шормаз, као бивши функционер ДСС-а и садашњи посланик СНС-а, "Вести"

Србије (и Срба тих) да није

Соња Бисерко Једна од највећих препрека за битан напредак у региону је став Србије према суседима и посебно стална жеља Србије да има преовлађујући уплив над њима. То нарушава бржу демократску консолидацију њених суседа, развој истинске сарадње у региону и њихов напредак у приступању Европској унији и НАТО.

Соња Бисерко, председница Хелсиншког одбора за људска права Србије, на сусрету парламентараца Европске уније и Западног Балкана, "Блиц"

Криви су други (и ја на прошлим функцијама)

Млађан Динкић Ми имамо централистичку државу у којој шеф партије – једне, друге или треће или све три заједно – доноси одлуке у име осам милиона грађана Србије. Ниједан човек не може бити натчовек и решити проблеме 170 градова и општина у исто време. То нисам схватао док сам био гувернер НБС, као ни док сам био министар финансија, јер сам се бавио националном политиком и нисам имао толико контакта са проблемима локалних самоуправа.

Млађан Динкић, председник Г17/УРС, у Бору, РТС