Не дирај га (доле)

Изјаве.нет Даље руке од нашег председника, препустите грађанима да на непосредним изборима кажу шта мисле о њему.

Милутин Стојковић, шеф посланичке групе СПС у Већу грађана

Наш председник - нама!

Изјаве.нет Молим се да Хаг не прогласи Милошевића ратним злочинцем, јер он није ништа урадио ни Европи, ни свету. Све што је урадио урадио је нама, ми ћемо му судити кад-тад за све што се десило.

Душан Вуковић, отац погинулог војника Александра, "Време"

Демократска демократизација

Ивица Дачић Амандмани на Устав СРЈ су демократски искорак ка демократизацији система.

Ивица Дачић, савезни посланик СПС-а

СПС у ЈУЛУ

Радован Рака Радовић Лично имам утисак да сваки социјалиста који данас у џепу нема и књижицу ЈУЛ-а нема шта да тражи у политици.

Радован Рака Радовић, бивши члан СПС-а, "Време"

Са нама нема проблема

Никола Шаиновић Не видим основу да по томе настану неки проблеми. Напротив.

Никола Шаиновић, високи функционер СПС-а, одговара на питање шта ће се догодити ако Црна Гора одбије да прихвати промене Устава

Са нама нема грешке

Живорад Игић Ми ту ништа нисмо погрешили. Тамо где су стране трупе биле под чврстом контролом УН није било окупације. Има пуно таквих делова света. То што се дозволило једној сили која се зове Америка да то узурпира је друга ствар. Погрешили су они, а те грешке ће бити исправљене и неко ће то морати да плати.

Живорад Игић, председник Покрајинског одбора СПС-а, "Данас"

И ту мајка тврда срца била

Данас Ако наши листови престану да излазе остаће без елементарних прихода на стотине породица запослених у њима.

Данас, "Блиц" и "Глас јавности" у отвореном писму Влади

Спрем'те се, спрем'те се комунисти

Момчило Вељковић Здружио сам се са Румунима који су ми, у знак захвалности због поклоњених цигарета, спевали 'спаси Србију и одведи га, Николае'. (...) Ово што су рекли да сам хомосексуалац, до сада нисам био, можда ћу да постанем. Нек' се припазе комунисти.

Момчило Вељковић, припадник пожаревачког ОТПОР-а, по изласку из затвора за "НИН"

Најљепши и највисочији

Војин Ћетковић Леп си човек, Ћетковићу!

Војин Ћетковић, глумац, одговара на питање часописа "Л&П" шта прво каже када се пробуди

Кинески џепарац

Изјаве.нет Ухапшен сам са седам динара и неплаћеним рачуном за струју, а са мном су спроведена и три Кинеза. Кад сам стигао у затвор, питали су колико имамо пара, а њих тројица су избројала 25.000 долара.

Милош Стојановић, глумац и вођа шетача из центра Београда, "Данас"

Вуду дрога

Изјаве.нет Катастрофи нашег тима у Ротердаму кумовала је понајвише тзв. спортска дрога коју су пре утакмице узела четири фудбалера Холандије. Био сам тамо и видео сам, ето. Против нас, на волшебан начин добијају џиновску снагу и то онако незагрејани, од првог минута. Док су Михајловић, Југовић, Ђукић стизали да направе пола корака, дотле је Клајверт правио скоро пет корака. Друго, коришћени су и одређени ритуали вуду магије, где су искоришћени бубњеви са одређеним ритмом да би појачали одашиљање негативне црне магије према нашим фудбалерима. Све време сусрета ови бубњеви су непрестано тукли у одређеном ритму, погађали наше фудбалере и утицали на њихов ток енергије у контра смеру. После свега што видех и доживех више не могу да тврдим да ли је фудбалска лопта уопште округла!

Милован Дејановић, "директни потомак средњовековног српског велможе Константина Дејановића и путник кроз време", "Зона сумрака"