Не верујем зато што је скроз вероватно

Ивица Осим Нисам поборник теорија завере, али када су ФИФА и УЕФА у питању, немам ни најмању дилему. Нећу да идем толико далеко и да мислим да они управљају светом. То би им било превише. Али, воле да се мешају, то је сигурно. На крају крајева, човек добије утисак да су они намерно растурили Југославију и Фудбалски савез СФРЈ и добили још пет нових савезника. Исто тако и Русе, јер су добили 20 нових савезника. Богами, када се бирају ови ФИФА и УЕФА органи, добро је имати 26 гласова више.

Ивица Осим, бивши селектор фудбалске репрезентације СФРЈ, за "Независне новине", "Курир"

Појео бих самог себе (и Јеремића приде)

Чедомир Јовановић Никада нисам у парламенту говорио на такав начин, никада нисам омаловажавао народе, већ сам увек био критичан према режимима и појединцима. Оно што сам рекао у парламенту била је политичка критика рада Вука Јеремића. Ипак, реч канибализам ћу добро запамтити и више је свакако нећу користити. Наставићемо борбу с Јеремићем и у њој неће бити нимало милости, поготово не због злоупотреба којих је било пуно у последњих неколико дана.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, поводом своје изјаве о "канибалима", "Данас"

То се зове нетолеранција

Абделкадер Месдоуа Изјаве лидера ове странке, која је при томе у парламенту, озбиљне су, расистичке су и вређају државе и народе који су, упркос јаким притисцима, свесрдно подржали Србију у одбрани њеног територијалног интегритета и одлучили да одржавају односе прожете пријатељством и солидарношћу. Износимо згражавање и велику разочараност чињеницом да није било званичне реакције на овакву расистичку реторику и очекујемо осуду и извињење за овакав вербални изгред.

Абделкадер Месдоуа, амбасадор Алжира у Београду, у демаршу у име афричке и арапске групе држава поводом изјаве председника ЛДП-а Чедомира Јовановића о "канибалима", "Данас"

Динкићева народна иницијатива

Млађан Динкић То је народна иницијатива. Ако је народ опозиција, онда је можете тумачити као опозициону иницијативу.

Млађан Динкић, председник Уједињених региона Србије, о акцији прикупљања потписа за петицију којом се тражи финансијска и политичка децентрализација државе, РТС

И ванредно стање смо завршили пре рока

Зоран Живковић На мене, тадашњег премијера, нико није вршио било какав притисак. Напротив, и Колин Пауел и Хавијар Солана и још неки страни политичари су ме питали да ванредно стање од четрдесет дана није можда премало времена за тако велику акцију.

Зоран Живковић, бивши премијер, на питање да ли су стране дипломате тражиле укидање ванредног стања уведеног после убиства премијера Зорана Ђинђића, "Актер"

У доброј форми (за неинтерактивну комуникацију)

Наташа Јовановић Господине Ђелићу, покушавам са вама неку интерактивну комуникацију, али ви очито нисте у форми, не знам шта вам је.

Наташа Јовановић, потпредседница Скупштине из СРС-а, обраћајући се потпредседнику Владе Божидару Ђелићу, током скупштинске расправе о изменама Закона о порезима на имовину, РТС

Јуначки циркус

Зоран Красић Немате појма колико ми је жао што сте сви сагнули главе и гледате у јуначке делове тела.

Зоран Красић, посланик СРС-а, обраћајући се и потпредседнику Владе Божидару Ђелићу, током скупштинске расправе о изменама Закона о порезима на имовину, РТС