У првом бришућем (на)лету

Душан Влатковић Пословне банке ће у првом налету у девизама исплаћивати штедише које на својим књижицама имају износе до 50 марака.

Душан Влатковић, гувернер Народне банке Југославије, "Б2-92"

Перфектнија савршеност

Живко Шокловачки Није ту у питању никакав неспоразум са радикалима, него је дошло до једног броја врло корисних предлога да тај закон буде перфектнији него што је био у овој фази, и то је једини разлог због чега је скинут.

Живко Шокловачки, шеф посланичког клуба ЈУЛ-а, о повлачењу предлога Закона против тероризма

Полуинтезивна нега

Никола Шаиновић Наш конкретан одговор на најаве о искључењу из УН ће бити интензивирање досадашњих активности које су довеле до позитивних резултата.

Никола Шаиновић, члан ИО СПС, конференција за новинаре

Мобилизацијским стандардом против криминалног тероризма

Влајко Стојиљковић Држава је спремна и способна да се супротстави и искорени криминални тероризам у овој земљи, а наш одговор је мобилизација на рад и подизање животног стандарда.

Влајко Стојиљковић, министар полиције и члан ГО СПС, у Великом Градишту

Radikulis pubis

Синиша Вучинић По номенклатури смо опозиција, али смо уз власт, јер сматрамо да опозиција у Србији не постоји, а власт је патриотска и левичарска.

Синиша Вучинић, председник Радикалне странке левице "Никола Пашић", "Сведок"

Патриоти напред, остали стој!

Изјаве.нет Деведесет патриотских породица ће у нови миленијум ући са новим становима.

Мирослав Станковић, председник пиротског СПС-а, "Бета"

Утицај лидерских амбиција на константност бирача

Вук Драшковић Какве су моје лидерске амбиције биле од 1990. на челу СПО, говоре чињенице. СПО је на изборе, под својим крштеним именом, изашао до сада само два пута, 1990. када је странка освојила око 800.000 и 1997. године кад је освојила нешто изнад 800.000 гласова.

Вук Драшковић, председник СПО-а, "Глас јавности"

(Бе)смисао конкуренције

Сани Армани Више нисам Сани Армани. Дефинитивно сам одлучила да ћу се у јавности појављивати искључиво под својим именом и презименом, односно као Сандра Драшковић. Убудуће о мени можете писати искључиво под тим именом. А и мој некадашњи надимак је изгубио на оригиналности пошто су се појавиле извесна Цока Барока и Ана Габана.

Сани Армани, естрадна личност, "Свет"

Парализа комунизма

Изјаве.нет Па, мене ти је 'звекнуло' пола данашње скупштине Србије. И дан данас тамо имам своје швалере. Нећу сад о именима, знају они добро ко су. Све су то нека старија господа, пожењена, са унучићима. Углавном из владајуће партије. Знам ја и друга председника, из времена кад је био млађи. Али не желим о томе да причам... У животу сам имала две страсти, два посла. Полицијски и курвањски. То вам је скоро једно те исто, па се лако навикнеш да их радиш оба истовремено. На крају су ми отели све, и документа, и стан, и пензију, али није важно. Поносна сам што сам радила за државу Србију, која је у оно време личила на нешто.

Ибришима Шишић, полицијска проститутка која је "дизала ноге за Србију, а сада гладује", "Свет"

Ждрепци и певци

Изјаве.нет Као што сам рекла, потребно је да онај ко долази код мене у Матијевац, донесе са собом петла или старије мушко пиле. Ја га 'редим' и припремам за печење. То се ради на тихој ватри у шпорету који се подлаже само дрвима. Ништа на струју. Када се певац испече, онда га изделим, али пре тога премерим на кантару. Мушкарац за то време седи у кухињи за столом и чека. А када му певца сервирам, мора од сваког парчета да узме по залогај меса или, ако је при апетиту, може да поједе све. Певца не може да залива ракијом, пивом или вином – само хладном бунарском водом. То је правило које се мора поштовати. Ја их онда испратим до капије, а они као ждрепци јурну ка својим колима и женама.

Даница Лазић, старица из Матијевца код Шапца, прича о својој и српској "вијагри са крестом", "Зона сумрака"