Кад дунемо и бољи рејтинг сунемо

Оливер Дулић Рачунам да ћемо до краја мандата ове владе, када будемо завршили све што је започето и када будемо обезбедили позитивне кораке у добром правцу свакако имати бољи рејтинг.

Оливер Дулић, министар животне средине, рударства и просторног планирањa, "Танјуг"

(Ре)конструкција обећања

Мирко Цветковић Желео бих са овог места да поручим да Влада Републике Србије неће жалити труда како би успела у остварењу овог циља. Грађани Србије треба да живе боље данас, одмах!

Мирко Цветковић, председник Владе, поводом избора чланова реконструисане Владе, "Бета"

Партијска коректност

Борис Тадић Ову прилику сте добили да урадите нешто за своју земљу и грађане, а не за своју партију или себе лично. Очекујем да ћете се у складу са тим и коректно понашати.

Борис Тадић, председник Србије, у поруци новоизабраним министрима, "Танјуг"

Површински коп "Кичма Србије"

Слободан Самарџић Оливер Дулић је до сада био задужен за површину Србије – био је министар за просторно планирање, и за висину Србије – био је министар за животну средину и екологију. Сада је то комплетирано министарством за дубину – придодато му је рударство. И сав тај посао у три димензије Дулић ће обављати као ортопедски хирург. Стално се интервенише на кичми Србије и зато је она стално повијена.

Слободан Самарџић, посланик ДСС-а, РТС

Врт лоше наде

Зоран Красић Суђење Шешељу је главна тема разговора уз јутарњу кафу. Сви постављају питање: "Је л' си гледао синоћ Шешељево суђење?" Поставља се питање да ли ће се бавити политиком – па наравно да ће се бавити политиком. Он је Србији потребан као политичар, а други политичари ће се бавити баштованством у Забели.

Зоран Красић, шеф тима за одбрану Војислава Шешеља, "Глас јавности"