Брзи вагони Србије

Слободан Милошевић Ово је удобније од авиона.

Слободан Милошевић, савезни председник, у домаћем вагону II разреда

СКОЈ 2000

Изјаве.нет Они баш не схватају наш метод. То је оно што их је највише уплашило. Одједном постоји нека идеја која пролази у народу. Идеја која је клизава исто као што је комунизам био клизав када је настајао. Мислим да их је то 'препознавање' јако узбудило. Покушавају да пронађу извор 'Отпора', али варају се, јер извор није у Београду, није у неком од нас појединачно. Извор 'Отпора' је у њима. Да нема њих, не би било ни 'Отпора'.

Миља Јовановић, активиста ОТПОР-а, "НИН"

Више у затвору но у животу

Александар Растовић Сви приведени припадници ОТПОР-а имају иза себе по неколико година затвора, казни...

Александар Растовић, члан ИО СПС, "РТС"

Народни специјалци

Изјаве.нет Лежала сам у холу, а око мене је било још много повређених људи, неки су јаукали. Није још било све готово, јер су специјалци навалили на улазна врата. Они бију без повода, без разлога, бију и када се више не помераш.

Марта Манојловић, седамнаестогодошњакиња претучена на улазу у Скупштину Београда, "Данас"

Рођен(а) да победи

Иван Марковић Ова држава је победила НАТО авијацију, па ће и НАТО терористе и НАТО медије.

Иван Марковић, портпарол ЈУЛ-а, конференција за новинаре

Шта ће нама шетачима стан?

Драган Ђилас Да не буде забуне, ја ћу на следеће изборе изаћи и, без обзира на све, гласати за јединствену листу. Сам чин гласања би ми много лакше пао када би Паја Крунић испунио обећање дато 'Блицу' у време кампање за републичке изборе 1997, како ће чим избори прођу објаснити како је од општине Звездаре добио стан, који је откупио и продао у време док је већа скупина наиваца данима шетала Београдом да би тај исти Паја Крунић постао председник градске владе.

Драган Ђилас, стручњак за маркетинг и лидер Студентског протеста '92, "Време"

Учити, учити и само...

Изјаве.нет Предавања за редовне студенте текућег семестра требало је, према ранијем плану Министарства просвете, да се заврше 30. маја, као и претходних година, али с обзиром на то да су субота и недеља нерадни дани, Министарство је у интересу студената одлучило да се уместо у уторак школски семестар заврши у петак. Министар Јањић је нагласио да је таква одлука донета искључиво у интересу студената, како би имали више времена да се спремају за редовни јунски испитни рок, који почиње већ у четвртак, 1. јуна.

Јеврем Јањић, републички министар за високо и више образовање, "Танјуг"

Бели курс

Данијел Цвјетићанин Једна моја познаница саопштила је своме мужу како је ципеле платила 60 марака, а заправо платила их је више од 3500 динара. Како то? 'Па тако, лепо, имам и ја свој курс!' рекла је.

Данијел Цвјетићанин, професор Економског факултета, "Време"

Макро, курва и муштерија

Петар Јојић Тамница којом руководите, у којој сте се, као најгора курва, продали Американцима и у коју, користећи се и убиствима, силом довлачите невине Србе, тзв. Хашки трибунал, је нелегална институција основана противно одредбама повеље Уједињених нација и међународном праву у целини... Чуди ме да нисте преко мене позвали и министра одбране СР Југославије, генерала армије Драгољуба Ојданића, пошто чујем да се ових дана веома интересујете за његово здравље, као и његову посету великој и пријатељској нам Русији. Истичем да сте пропустили изузетну прилику да се са њим сретнете у неком од московских хотела, тим пре сто се ради о једној великој људини и крсном Златиборцу, па сте тако могли без проблема измирити рачуне, јер и то између осталог спада у ваше занимање. Међутим, морам да вам кажем да и поред тога што сте 'на гласу' наш министар одбране господин Драгољуб Ојданић има србијански, а не изопачени укус.

Петар Јојић, министар правде, у писму Карли дел Понте, главном тужиоцу Хашког трибунала

Неоскрнављена краљица

Клеопатра Ви сте оскрнављен гроб. Не знам да ли је и ваша мајка икад за вас рекла да сте лепи. Како човек да се на вас узбуди?

Клеопатра, крунисана краљица, ТВ "Пинк"