Улажите где код хоћете ако је то у Зајечару

Сузана Грубјешић Изјаве [државног секретара у министарству финансија] Слободана Илића, толико су неистините, неморалне и некоректне да не заслужују озбиљан коментар. Као одговорни људи, ми не причамо празне приче попут постављеног лица Слободана Илића, већ радимо и стварамо могућности да се цела Србија равномерно развија. Право је сваког инвеститора да одлучи где ће улагати и ширити производњу.

Сузана Грубјешић, потпредседница Г17, о преусмеравању инвестиције "Горења" из Ваљева у Зајечар, "С медиа"

Један народ, један Динкић, једни Уједињени региони

Млађан Динкић Срећан сам где год се отвори фабрика и не гледам ко је где на власти. Ко год гледа партијске интересе не мисли добро својој земљи. Ја водим рачуна о добробити читаве земље. Јер, народ је недељив, њих је баш брига за политику. Људима треба посао, а Србији требају озбиљне инвеститори, који могу да запосле људе и да обезбеде извоз из ове земље. Ако неко направи успех, можете да га похвалите или да га не похвалите. Али, немојте да стављате тегове на ноге.

Млађан Динкић, министар економије и председник УРС-а, о преусмеравању улагања "Горења" из Ваљева у Зајечар где је градоначелник Бошко Ничић члан УРС-а, "Б92"

Стимулациона манипулација

Слободан Илић Ако већ надлежне државне институције не стимулишу нове потенцијалне стране улагаче да дођу и инвестирају у Ваљеву, зашто се Ваљеву отима страни инвеститор, којег је локално руководство самостално привукло и довело без "специфичних" државних стимуланса. Подстицање "Горења" да мења инвестиционе планове можда имају политичку позадину јер je градоначелник Зајечара политички близак људима који одлучују о подстицајним средствима из републичког буџета.

Слободан Илић, државни секретар Министарства финансија, поводом одлуке Министарства економије Млађана Динкића да преусмери улагање "Горења" из Ваљева у Зајечар, "Б92"