Мали вукови и велики патуљци

Александар Вучић Дачић је патуљак, патрљак владајуће коалиције.

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, ТВ "Б92"

Дачићеви вучизми

Ивица Дачић Мислим да је било позитивно спојити Бориса Тадића, Николића и Вучића! Али, Тадић ми то натакне на нос увек кад се видимо! Не верујем да је он [Вучић] такав човек [да ће да ме хапси ако дође на власт]. Тих претњи лично се не плашим, али није разумно да прети министру полиције. [...] Добронамерно сам му, још пре осам година у његовој кући, говорио да мора да "одрасте"! Да не буде вучић, већ вук у политици.

Ивица Дачић, министар полиције, о Александру Вучићу, "Прес/Курир"

Незнање је моћ

Ивица Дачић Одушевио се кад је чуо да сам из Србије! Они и даље мисле да је ово Милошевићева Србија, која се борила против Америке и НАТО.

Ивица Дачић, као специјални изасланик председника Србије на инаугурацији председнице Бразила, о сусрету са Угом Чавесом, "Курир"

За учлањење у НАТО су они који су против њега

Драган Шутановац Нико ни из Министарства одбране ни из Владе није покренуо било какве активности које би требало да се заврше учлањењем Србије у НАТО. То питање су отворили они који немају програм, план, визију и идеју и који желе да придобију симпатије грађана у Србији тако што читају истраживања јавног мњења и у складу са њима критикују.

Драган Шутановац, министар одбране, "Вечерње новости"