Мали, а већ крвави

Слободан Милошевић Поново се по земљама и међу народима ка којима се освајач запутио врбују, налазе и поткупљују сарадници. Поново је најјача страна великог окупатора његов мали слуга у земљи у коју се запутио. Мале слуге и крвави савезници своју издају зову прикључење светском процесу, напором да се разуме дух савременог света, а понекад издају објашњавају и као родољубиву забринутост и патриотске потезе.

Слободан Милошевић, председник СРЈ, на пријему поводом Дана победе

Непринципијелно, неосновано, а богами и некомпетентно

Генералштаб Различитим спекулацијама и тенденциозним конструкцијама, у последње време и у неким средствима јавног информисања, институција Врховног команданта ВЈ постала је, предмет посебног интересовања и разматрања. Непринципијелним спекулацијама и неоснованим критикама посебно се истичу некомпетентни лидери појединих маргиналних странака и неки бивши припадници ВЈ.

Генералштаб, саопштење

Домаћи обични антикомуниста

Душан Ковачевић И драго ми је што сваки ћошак у Београду има своје луталице. Они који посумњају да су ти напуштени авлијанери лоши, морају да помисле макар на једну чињеницу - да ниједна од тих несрећних луталица никада није гласала за комунисте.

Душан Ковачевић, драмски писац, "Блиц"

Безбедност у стрељаштву

Градимир Налић Они су криви што су својим главама оштетили пиштоље Маркових другова, и то не може да прође некажњено.

Градимир Налић, бранилац тројице пребијених и оптужених Пожаревљана, "Време"

Рог и коза

Миодраг Поповић Уствари све је кренуло из новина, а не из СПС - забога! Из СПС није издато никакво саопштење, нити је иједан званичник странке рекао да је Михајловић приступио СПС-у.

Миодраг Поповић, помоћник републичког министра информација, "ББЦ"

Рог и коза

Никола Шаиновић Свака партија са задовољством цени приступање угледних личности, спортисти су угледне личности у свакој земљи, па и у нашој и то је једноставно леп догађај. Тако је и са приступањем Синише Михајловића нашој Партији. Што се тиче његове функције у СПС-у, биће и тога. Полако, тек је постао члан.

Никола Шаиновић, члан ИО СПС, конференција за новинаре

Браћа по трговини

Рада Трајковић Један политичар каже - људи доле једу пужеве, нема хране, и заиста Срби много тешко живе, али зато Албанци имају и београдског млека и све производе који се производе у Београду, тако да процес трговине апсолутно функционише. Монопол на трговину држе Тачијеви људи, сарадња са Тачијевим људима је апсолутно нормална што се тиче режима у Београду, то је оно што сви Срби на Косову одлично знају.

Рада Трајковић, потпредседник ДХСС-а и члан Српског националног већа Косова и Метохије, конференција за новинаре

Робовласници у комунизму

Богољуб Арсенијевић Маки То што сам побегао из затвора је ваљда сасвим логично. Ја нисам ничији роб и ако бих пристао на ропство пристао бих на пораз.

Богољуб Арсенијевић Маки, бегунац, "Данас"

Пожаревац - Кумровчанима

Изјаве.нет Банде хулигана, наркомана и криминалаца, сакупљених са конца и конопца, које у организацији Данице Драшковић и њеног мужа, тачније речено њеног посилног, намеравају да стигну са стране у Пожаревац, неће уживати гостопримство овог града. Даница Драшковић ове бандите може да води у родно Бијело Поље, а не да их шета од града до града по Србији како би вршила насиље над нашим грађанима.У Пожаревцу је, као и широм наше земље, дозвољена слобода збора и окупљања. Али, у Пожаревцу треба да се окупљају Пожаревљани. Ако овај путујући циркус иностранству оданих слугу има нешто присталица у нашем граду, оне се слободно могу окупити.

Душан Антић, председник Пожаревца, цитат према "Политици"

Припуштени на Отпор

Александар Растовић Конкретно мислим на ту тзв. студентску организацију 'Отпора'. Ради се о јуришницима фашистичко-терористичке организације која своје право лице показује и ових дана. Ради се о организацији која има типично фашистичку организацију. Подсећа на љотићевце из тридесетих година овог века. На жалост историја се понавља и данас имамо типично фашистичку организацију, односно тај шљам који је стављен у једну политику Српског покрета обнове.

Александар Растовић, магистар историје и члан ИО СПС, "Радио Београд"

Припуштени на Отпор

Влајко Стојиљковић Пошто их је народ прозрео и не даје им подршку ради остваривања тих циљева, покушавају да од криминалаца, наркомана и у животу промашених људи створе такозвани Отпор, фашистичко-терористичку организацију која средства и методе користи из арсенала најмрачније прошлости светског бандитизма.

Влајко Стојиљковић, министар полиције, у Ваљеву

Припуштени на Отпор

Иван Марковић Отпор је класична хитлерјугенд милитантна организација која једино нема идеологију и године фашистичке омладине. Идеологија им је амерички новац, а године нису битне. Битно је да Американци плаћају. И овога пута је евидентно да су делинквенти Ђинђићеви и Драшковићеви следбеници организатори најкрволочнијих и најбезумнијих насртаја који се у иностранству режирају против грађана Југославије.

Иван Марковић, секретар Дирекције ЈУЛ-а, "РТС"

Како би пропао Црвени крст

Зорица Брунцлик Забрана изласка из земље значила би да ми певачи изгубимо своју егзистенцију и у земљи би се појавила нова социјална група која би помоћ примала од Црвеног крста.

Зорица Брунцлик, естрадна уметница, "Франкфуртске вести"