Устоличење Европе

Мирко Ђорђевић Он [Артемије] и даље сматра да су Тадић, Шутановац, Јеремић издајници и да смо се требали ослонити на војску и Русију и да тако решимо проблем Косова. У Цркви је превладало мишљење да је то што предлаже Артемије немогуће, јер нико то неће прихватити, па су Артемија склонили. Патријарх Иринеј је још на устоличењу рекао да је политика државе Србије – кретање к Европи – исправна политика. Направљен је један заокрет и Артемије је сам одредио своју судбину. Овај раскол није догматске природе него је косовско-политичке природе.

Мирко Ђорђевић, верски аналитичар, српски самостални тједник "Новости"

Хајка на песму (и Палминог ујку)

Драган Марковић Палма Србија мора да поштује бренд, нешто што се годинама стиче. Кад су хапсили Цецу, нису могли да ухапсе песму! Ако је неко прекршио закон, нека иде у затвор. А не да се води хајка, седам година Палма штити Цецу! Није мени ујка председник државе па да је штитим толике године!

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а и градоначелник Јагодине, о оптужбама да штити певачицу Светлану Ражнатовић, "Курир"

Само да опстанемо (и уђемо у Владу Косова)

Слободан Петровић Опстанак српске заједнице на Косову нема алтернативу. Кључни проблеми са којима се Срби суочавају су безбедност и егзистенција.

Слободан Петровић, председник Самосталне либералне странке, која има министре у влади Хашима Тачија, "Фонет"

Најдемократскији избор једног председника од једног кандидата

Оливер Дулић Демократска странка ће на предстојећој изборној скупштини дати лекцију из демократије свим другим партијама, без обзира на то што се за највише страначке функције "утркује" много мање кандидата него што је то било раније.

Оливер Дулић, министар и кандидат за члана председништва ДС, "Вечерње новости"