Вишак историје и мањак пехара

Ивица Дачић Нећу дозволити да се историја СПС-а од 2000. године понови, социјалисти морају да раскину са заблудама из прошлости. Немој да се наљуте, ту су звездаши. Ево поред мене је Тоза који је био председник Скупштине кад је Звезда освојила Куп шампиона, али то је сада само један пехар који стоји у музеју. А како кажу партизановци, то је сада историја, а од историје се не живи. То сам хтео да кажем.

Ивица Дачић, председник СПС-а, на обележавању 20 година СПС-а Београда, "Б92"

Уз Божју помоћ и на радост наших непријатеља

Теодосије Нисам очекивао да ћу се суочити са овако великим проблемом у Епархији, непосредно након избора, али да се, уз Божју помоћ, све превазишло. Сви на Космету су положили испит и ја сам срећан и поносан због тога.

Теодосије, уместо рашчињеног Артемија новоименовани владика Епархије рашко-призренске и косовско-метохијске, РТС

Није што сам ДС-ов, али стварно сам најбољи (војник)

Саша Драгин Министарство пољопривреде је у последње две године имало одличне резултате и треба да будемо поносни на њих. [...] Ја сам војник странке. У Влади сам испред ДС, радим онако како ми страначки врх каже и није мој посао да се мешам у планове о евентуалној реконструкцији [Владе].

Саша Драгин, министар пољопривреде, "Вечерње новости"

Изванредно ми се свиђа да ми не буде пријатно

Милутин Мркоњић Изванредно се осећам када председник Србије обилази градилишта – председник на то има право и ја сам то и тражио од њега... И то је добро.

Милутин Мркоњић, министар инфраструктуре, коментаришући "тајне посете Бориса Тадића градилиштима", "Танјуг"

Само бомбардовање је довољно добро за нас

Срђа Поповић Што се тиче другог навода из "одговора" ДСС-а који се односи на то што сам се наводно залагао за "бомбардовање Београда и Србије", морам да кажем да је реч о фалсификату са чијом је злоупотребом манипулисао још Слободан Милошевић. Наиме, 1994. године потписао сам писмо у коме се тражило бомбардовање војних писта са којих су из Србије полетали авиони који су рушили градове бивше Југославије. Иначе, није непознат мој став да би само рана спољна интервенција могла да спречи многе злочине, многе страхоте, па и геноцид у Сребреници и да би од тога највећу корист имао управо српски народ.

Срђа Поповић, адвокат, сарајевски "БХ Дани"

Лепа реч Косовске полиције и манастирске двери отвара

Лепа реч Косовске полиције и манастирске двери отвара Припадници Косовске полицијске службе извели су рано јутрос групу побуњених монаха и бившег владику Артемија из манастира Дубоки поток, у општини Зубин поток на Косову. Са избацивањем рашчињеног владике Артемија сада су сви манастири под контролом епархије Рашко-призренске и Косовско-метохијске. Полиција, коју у овом делу Косова сачињавају искључиво Срби, достојанствено је обавила свој посао и извела узурпаторе ван манастира без употребе силе.

Епархија рашко-призренска, у саопштењу, вест под насловом "Косовска полицијска служба као црквена полиција", "Мондо"

Живи, борави и њихов је

Мирко Ђорђевић Артемије нема отворену подршку албанске власти [на Косову и Метохији], али је довољно то што они могу да кажу да он ту живи и борави и да му не могу ништа.

Мирко Ђорђевић, "социолог религије", о рашчињеном епископу рашко-призренском Артемију, "Блиц"