Бравар је макар имао слет

Миодраг Јанковић Главни судија тог меча Срђан Каурин искористио је паузу због измене играча да би, на основу препоруке делегата, преко званичног спикера замолио навијаче да престану са неприхватљивим скандирањем, што су они и урадили.

Миодраг Јанковић, генерални секретар Заједнице фудбалских клубова Суперлиге, о прекиду на утакмици Смедерево – Рад због скандирања "Спаси Србију и убиј се, Борисе", "Блиц"

Педесет година самоће

Муамер Зукорлић Уколико би се, којим случајем, мени нешто догодило, наредних 50 година ниједан српски политичар не би смео да дође у Санџак.

Муамер Зукорлић, главни муфтија Исламске заједнице у Србији, за сарајевску ТВ 1, "Танјуг"

Пристао сам, бићу све што (ЕУ) хоће

Томислав Николић Учинићемо све што и други да би се Србија прикључила ЕУ, па можда и више од других европских народа, али нека нам не траже да уђемо [у ЕУ] без поноса. Нека праве нове и лепе и велике џамије широм Косова и Метохије, али Грачаницу не селимо, где је она, ту је и Србија.

Томислав Николић, председник СНС-а, на скупу у Београдској арени поводом двогодишњице странке, "Танјуг"

Нормализација ненормалног

Вилијам Монтгомери Ако Србија жели да буде позвана у ЕУ, она неће морати директно да призна независност Косова, али ће морати у потпуности да нормализује односе са Косовом. Дакле, одговарајуће питање за политичаре није да ли ће признати независност Косова, већ да ли ће подржати процес нормализације односа.

Вилијам Монтгомери, бивши амбасадор САД у Србији, "Прес"

Светица 110 одсто

Весна Змијанац Ја сам већ монах, деведесет одсто.

Весна Змијанац, естрадна уметница, на питање да ли намерава да се замонаши, "Прес"

Обучени да извозе

Срђа Поповић ОТПОР је био један од првих извозних производа постмилошевићевске Србије. Наша песница инспирисала је продемократске активисте широм света, од Грузије 2003. и Украјине 2004. до далеке Венецуеле 2006, Бурме 2007. и Малдива 2008, који су постали најмлађа светска демократија користећи управо наш модел.

Срђа Поповић, један од оснивача Отпора, самостални српски тједник "Новости"

Томин гамбит

Томислав Николић Хоћемо да покажемо с ким смо успели да остваримо контакт, с ким сарађујемо, да отворимо исток, запад, север и југ Земљине кугле за Србију.

Томислав Николић, председник СНС-а, о обележавању двогодишњице странке, РТС

Посткарлеушизам

Емир Кустурица Светислав Басара је написао текст који је мене довео у праву меру и ја сам му захвалан. Многи у Србији већ тврде да је он Јелена Карлеуша постмодерне уметности, и утолико је његов текст заправо на најбољи начин спустио идеју да је књижевност нешто чиме могу да се баве и филмаџије. Он је мени најпаметније и најдобронамерније рекао: "Иди у кинематографију, а пусти нама да се бавимо оним што је посао књижевника." [...] Ту се, ја мислим, долази до збирног имена Карлеуше. То је један кишобран под којим је можда читава напредна Србија.

Емир Кустурица, о својој аутобиографији "Смрт је непровјерена гласина", гостовање на "Првој ТВ", "Вечерње новости"