Дабогда те похвалила Соња Б.

Хелсиншки билтен Главни показатељ заокрета [у политици према Косову] јесте и одсуство министра спољних послова Србије, Вука Јеремића, из јавног живота, који је био носилац радикалне политике према Косову.

Хелсиншки билтен, гласило Хелсиншког одбора за људска права у Србији

Голотиња и сиротиња

Катарина Ребрача Оптужбе против мене немају везе са мозгом. Средства од Фонда нисам трошила за личне потребе и ненаменски, али нисам могла да обилазим болнице по Србији гола, боса и у ритама.

Катарина Ребрача, власница добротворног Фонда за превенцију рака дојке, негирајући кривицу пред Вишим судом у Београду, РТС

Треба им ЕУ и стисак руке

Треба им ЕУ и стисак руке Тадић је, излазећи из ферибота чврсто стиснуо руку Јосиповићу, а окупљени грађани почели су да тапшу. Неко је приметио: "Нису се љубили!"

Политика, извештај о сусрету председника Србије и Хрватске у Вуковару

Ако лажем, нек ми украду кофер!

Ивица Дачић Заиста немам у глави имена људи којима ће бити поверене највише функције.

Ивица Дачић, председник СПС-а, о предстојећем партијском конгресу, "Вечерње новости"

Коме закон лежи у броју становника...

Реџеп Тајип Ердоган Верујем да неће бити промена граница на Балкану, нити поделе Косова. Али ако се нешто тако ипак деси, онда ће балканска држава [Турска] која има више од 70 милиона становника рећи своје.

Реџеп Тајип Ердоган, прeмијер Турске, у Приштини, "Танјуг"

Етичари, али медицински

Етичари, али медицински Много сам учинио у њеном развоју, постала је асистент на предмету Медицинска етика, који сам ја предавао. Сада ми је чудно како етичарка има погрешан систем вредности. Пет година сам био директор институције где је Данијела радила као најмлађи лекар. Наравно, било јој је згодно да има мужа директора. Са друге стране, имала је све погодности док сам био амбасадор, а сада када тога нема све се брише гумицом.

Јован Марић, психијатар, о разводу са 30 година млађом супругом Данијелом, "Прес"

Хуманитарно укључивање непризнатих

Наташа Кандић Став представника СПЦ и Римокатоличке цркве је искључив. Никоме, па ни мени, није пало на памет да међу верским заједницама или црквама може бити тако искључивог става.

Наташа Кандић, председница Фонда за хуманитарно право, на искључивање митрополита непризнате ЦПЦ са састанка Регионалне иницијативе за чињенице о ратним злочинима (РЕКОМ), "Бета"

Бенефити неписмености

Надежда Миленковић Зашто би неко, ко је завршио високе школе и у јавним наступима се прилично писмено изражава, упорно и нападно изговарао "иљаду"? Где је председник затурио то "х", а још важније – зашто? Погубан утицај претераног дружења са мање писменим академским ауторитетима? Утицај погубних савета како да те бирачи не виде као малог из круга двојке већ као малог из народа? Оће ли да набаци и неки нагласак, избаци неки падеж? Колико тачно онеписмењавања мисле да је потребно да би се неко представио као "човек из народа"?

Надежда Миленковић, стручњак за маркетинг, "Пешчаник"