Тужне приче са несрећним крајем

Вилијам Монтгомери САД су питања као што су Косово и Метохија, Србија, Босна и Херцеговина или Авганистан, посматрале као америчке филмове са срећним крајем. Авганистан је усред рата који подсећа на вијетнамски, Босна је неуспешна држава коју већ петнаест година рутински одржава у животу међународна заједница, Косово не може само економски да опстане и његова будућност још дестабилизује регион.

Вилијам Монтгомери, последњи амерички амбасадор у СРЈ, "Вести online"

Надљудско слушање плоча (увече)

Силвио Берлускони Водим ужасан живот, живот који захтева надљудске напоре... Ако понекад осетим потребу да се увече опустим, причам вицеве, одморим мозак од брига, мислим да је то део моје личности, а у мојим годинама, нико не може да ме натера да променим начин живота.

Силвио Берлускони, премијер Италије, после судског исказа седамнаестогодишње Мароканке да је присуствовала забавама у његовој вили, "Танјуг"

Милосрдни амбасадор

Волфрам Мас Морам да критикујем власти у Србији што и саме још увек користе термине попут "НАТО бомбардовања". Замислите да шетате улицом Кнеза Милоша и да вас ваше дете упита: "Тата, ко је ово урадио?" Ви ћете му одговорити: "НАТО." И шта онда очекујете од вашег детета да мисли о НАТО? За разлику од тога, ја сам као младић у Немачкој гледао рушевине у мом граду, али ја нисам мрзео оног ко је то учинио јер је било оних који су могли да ми кажу зашто је то учинио.

Волфрам Мас, немачки амбасадор, на конференцији "Србија, Западни Балкан и НАТО – ка 2020. години", "Фонд Слободан Јовановић"

Косовски синдром

Борис Џонсон Нећемо видети и нећемо пристати на било какву врсту друштвеног чишћења у косовском стилу. Док сам ја градоначелник, неће се десити да хиљаде породица буду избачене из станова у којима су живеле и пустиле корене.

Борис Џонсон, градоначелник Лондона, "Фонет"

Позови Р ради (мушког) потомства

Драган Марковић Палма Радиша Урошевић је домаћин и легенда српске "двојке", искусан човек који је толико свадби отпевао – и где год је био на весељу ту се родило мушко дете.

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а, о страначком колеги Радиши Урошевићу који је напустио УО ПТТ-а, "Шта радите, бре" РТС-а

Спасавање редова Мирка

Сулејман Угљанин Ако ће гашење моје позиције помоћи држави, спреман сам за тај корак. Људи ће рећи: ти Бошњаци су добри људи, помогли су формирање владе и онда су се повукли да је спасу.

Сулејман Угљанин, министар без портфеља, "Блиц"

Сироти велики капиталисти

Борис Тадић Једна фабрика нису само радничке плате, ту су улагања у опрему и борба са конкуренцијом на немилосрдном светском тржишту. Морамо разумети и инвеститоре, не можемо увек гледати само себе.

Борис Тадић, председник Србије, радницима фабрике "Фијат аутомобили Србија" у Крагујевцу, "Политика"