Недискретни шарм владања

Драгољуб Мићуновић Тадић се добро сналази, има шарма, и њиме понекад покрива нешто што на време не урадимо.

Драгољуб Мићуновић, председник Политичког савета ДС-а, "Сведок" РТС-а

Мора ли тај Мећавник?

Матија Бећковић Емир Кустурица је доказао да је и у наше време могуће волети своју земљу и стећи светску славу. Једном од најславнијих живих Срба Срби замерају што је поред живог Менхетна изабрао Мећавник, и што је уопште Србин кад је могао да бира. О томе говори и ова књига, о чијој вредности најбоље говори графит који је прекрио Србију: "Узе му је Љоса испред носа!"

Матија Бећковић, академик, на промоцији аутобиографије Емира Кустурице, "Вечерње новости"

И цитате из (српских) класика мора да измишља

Драган Шормаз Признајем, не знам ко је писао те књиге! Не читам српске писце, ни класике ни модерну. Али напишите да сам за "Тихи Дон" знао да је писац Рус. Само не могу сада да се сетим његовог имена, стао ми мозак...

Драган Шормаз, самостални посланик (ex ДСС), одговарајући на питање ко је написао "Роман о Лондону", "Златно руно" и "Тихи Дон", "Курир"

Медијска правна држава

Медијска правна држава До следећег покушаја [принудног исељења Факултета за исламске студије] градска управа би морала да се медијски више ангажује и објасни да је реч о правоснажној извршној судској пресуди која мора да се спроведе, јер су, како је рекао, потрошени сви правни лекови.

Драган Терзић, начелник Полицијске управе у Новом Пазару, "Блиц"

Шеријатска финоћа

Муамер Зукорлић Полиција је рекла да неће интервенисати и ако буде тако то ће бити добар знак, рећи ћемо им да су се поправили. Ако не буде тако, одбранићемо вакуф. Ми смо оштри када нас нападају, а када нас не нападају ми смо фини и зато немој да нас дирају.

Муамер Зукорлић, главни муфтија Исламске заједнице у Србији, о исељењу Факултета за исламске студије у Новом Пазару, "Бета"

Неизлечиве дечје болести

Мирко Цветковић У фиксној телефонији укинут је монопол, али се ефекти још не виде јер се пролази кроз дечје болести.

Мирко Цветковић, премијер Србије, "Б92"

Обећивач године

Млађан Динкић Од извоза аутомобила Србија ће у 2013. години само од једне фабрике [Фијат аутомобили Србија] остварити приход од око 1,3 милијарде евра, док ће од извоза компоненти у исто време остварити додатну милијарду евра.

Млађан Динкић, министар економије и регионалног развоја, на чињеницу да је прошлогодишњи укупан извоз Србије био шест милијарди евра, "Танјуг"