Водите га кући!

Изјаве.нет Без Милошевића реалне су шансе за све врсте интеграција, па и за оне на просторима бивше Југославије, с Албанијом умјесто Словеније. Ако Милошевић буде побијеђен, дакле, ако побједи НАТО, а с њим и ХВ, Хрватска ће постати дијелом некакве нове интеграције, некакве нове Југославије. Ако Милошевић сачува власт у Србији, дакле ако НАТО не побиједи, сачуват ће се и хрватска државна самосталност.

Роберт Краљевић, новинар хрватског "Зрцала"

Пасји и остали синови

Вида Огњеновић Богољубе Арсенијевићу Маки, ма где да сте сада, а ми се надамо да сте у бекству, бежите што даље и што боље, јер ова зона сумрака постаје све опаснија за људе. Вас не треба Богољубе да подсећам на реци оног Кишовог јунака који је храбрио Новског, рекавши му: 'Борисе Давидовичу, не дајте се пасјим синовима'.

Вида Огњеновић, писац и редитељ, на отварању изложбе цртежа Богољуба Арсенијевића Макија

Атрактивне несреће

Изјаве.нет Не можемо на основу неколико 'атрактивних' случајева као што су убиство министра одбране Булатовића, Аркана и саобраћајне несреће Вука Драшковића, да кажемо да буја криминал. Забележен је пад криминалитета за 20-25 одсто у односу на 1998. годину. Једино расту наркоманија и криминал путем средстава јавног информисања.

Драгиша Крсмановић, републички јавни тужилац, у Ужицу

Лево право

Балша Говедарица Код нас не постоји ниједна судска одлука о забрани било ког средства јавног информисања и то је демократски квалитет ове земље.

Балша Говедарица, председник Врховног суда Србије, у Ужицу

Добро затворити и чувати на хладном месту

Изјаве.нет Ми не верујемо да један пајсер и провалник могу да угасе ТВ Пирот. Ми ћемо је поново отворити, а њих ћемо затворити.

Бобан Толић, председник пиротске владе

Предајници који нису на продају

Изјаве.нет Где вам је предајник? Чујем да су момци имали висинске припреме на Гочу.

Јелена Милићев, новинар "Панчевца", питање постављено новинару ТВ "Панчева"

Жандарми и (вероватни) лопови

Никола Шаиновић Крађу опреме медија по Србији вероватно врше лопови. Полиција је ту да их јури.

Никола Шаиновић, високи СПС функционер, конференција за новинаре

Хашка оаза

Џорџ Робертсон Злочинци ће у Хагу бити на сигурнијем месту него да су у Београду, где их могу упуцати као Аркана.

Џорџ Робертсон, генсек НАТО пакта, загребачки "Вечерњи лист"

Јефтино чувам мостове

Изјаве.нет Био сам у војсци током извлачења из касарне из Словеније, па током рата у Славонији и Барањи, затим у Босни. Сад сам био на Косову. Мислим да је превише од мене. Троје деце имам код куће, мислим да је доста. Нека иду они који су победили, а ми ћемо да идемо да чувамо мостове.

неименовани резервиста из Краљева, "Б2-92"

Победили смо (бар) себе

Владимир Лазаревић Не можемо дозволити да неко употребљава Трећу армију у дневно-политичке сврхе и ради политичког поткусуривања. Поготово то не можемо након борбе против НАТО злочинаца, у којој смо превазишли сами себе и изборили бар право да заштитимо свој људски и професионални интегритет.

Владимир Лазаревић, командант Треће армије, "Данас"

Старост-лудост

Горица Гајевић Млади су велики потенцијал за будућност наше државе. Држава је учинила максимум по питању школовања младих генерација, запошљавања, стипендирања, као и решавања стамбених питања младе генерације, која стога своје знање треба да стави у функцију државе.

Горица Гајевић, генсек СПС-а, Први програм "Радио Београда"

Важно је неприпадати (себи)

Душан Савић Нико не стоји иза мене, јер никоме не припадам. Често не припадам ни самом себи.

Душан Савић, бивши фудбалер, ТВ "Палма"