Један Палма на отоку среће

Драган Марковић Палма Врати се, Багзи, нећемо ти ништа.

Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије, после саобраћајне незгоде с камионом коју је имао Ивица Дачић, 11. април 2009, "Политика"

Не мењајмо тим који не добија!

Душан Петровић Имам пуно поверења у премијера Мирка Цветковића, његове економске идеје, мудрост и сталоженост.

Душан Петровић, заменик председника ДС-а, 10. април 2009, према "Економист магазину"

Неватрено крштење

Весна Пешић Шта ви уопште хоћете? Да ли сте ви крштени, јесте ли ви уопште нормални? Молим вас да повучете овај идиотски закон!

Весна Пешић, посланик ЛДП-а, министру Милану Марковићу, о предлогу да је за оснивање странке потребно 5 хиљада потписа, 09. април 2009, "Политика"

Неватрено крштење

Милан Марковић Бранио сам 16 или 17 закона и у овој скупштини ме нико није увредио, осим госпође Весне Пешић и није ово први пут.

Милан Марковић, министар за државну управу и локалну самоуправу из ДС-а, о предлогу да је за оснивање странке потребно 5 хиљада потписа, 09. април 2009, "Политика"

Неватрено крштење

Милан Марковић Не видим зашто држава и порески обвезници финансирају СДУ [Жарка Кораћа] са 973.000 динара месечно.

Милан Марковић, министар за државну управу и локалну самоуправу из ДС-а, о предлогу да је за оснивање странке потребно 5 хиљада потписа, 09. април 2009, "Политика"

Чедин магарац (и Бебин џип)

Маријан Ристичевић Ја сам својевремено довео магарца у Београд, али га нисам јахао. Магарац ми је симпатичнији од Чеде, мада је поредити њих двојицу увреда за магарца. Неумесна је та Јовановићева изјава и није случајно изречена уочи великог хришћанског празника Васкрса. Опште је познато да је магарац животиња на којој је Исус Христ ујахао у Јерусалим и мени као хришћанину веома смета то поређење са џипом.

Маријан Ристичевић, председник Народне сељачке странке, 09. април 2009, "Курир"

Препричати својим речима (за домаћи)

Ђорђе Вукадиновић Бојим се да више није реч о усрећивању – безбројни глобални 'усрећитељи' последњих векова се баш нешто и нису прославили – већ о голом опстанку света какав познајемо и који је већ увелико у питању. А том опстанку, чини ми се, највише би допринела једна комбинација либерално-социјалистичких идеала и умерено конзервативног односа према животу. Звучи компликовано, још је теже него што звучи, али није немогуће, верујте.

Ђорђе Вукадиновић, уредник НСПМ-а, на питање "који политички пројекат би донео срећу свету?", 09. април 2009, Упитник "НИН"-а

У границама толеранције

Ивица Дачић Позивам родбину и пријатеље да ме не зову и траже ми да им цепам саобраћајне пријаве, јер то нећу радити.

Ивица Дачић, министар полиције, о новом Закону о безбедности саобраћаја, 09. април 2009, "Бета"

Ради к'о Американац, плаћен к'о црнац (из Арсенала)

Радован Јелашић Ми у Народној банци не осећамо се прозваним у програму Владе јер нисмо државни службеници и имамо законом загарантовану самосталност, то значи и финансијску самосталност. Нема смањења појединачних зарада, али ће укупни трошкови бити мањи у односу на 2008.

Радован Јелашић, гувернер НБС, 08. април 2009, "Прес"

Расрбљивање мора

Наташа Јовановић Када говоримо о туризму, за СРС море у Црној Гори је српско море и наравно да би грађани Србије требало тамо да иду.

Наташа Јовановић, посланик СРС-а, 07. април 2009, "Курир"

Олујно немање

Диана Драгутиновић Дакле ја се заиста понекад осећам слично оним људима који су први пут закорачили на Монт Еверест. То су били константно променљиви олујни услови.

Диана Драгутиновић, министар финансија, представљајући мере Владе за економску стабилност Србије, 07. април 2009, "Б92"

Чедин магарац (и Бебин џип)

Александар Вучић Није нека велика тајна да [Чедомира] Јовановића годинама уназад плаћају криминалци! Зато тврдим да је председник ЛДП-а највећи тајкун у српској политици.

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, 07. април 2009, "Прес"

Олујно немање

Изјаве.нет Премијер је скромно и штедљиво живео и док није било кризе и пре него што је дошао на функцију на којој се сад налази. Он је на послу, у згради Владе, већ од девет ујутро, а кући не одлази пре седам сати увече. Због функције коју има, свакодневни живот му је сведен на посао и кућу.

кабинет Мирка Цветковића, премијера Србије, 06. април 2009, "Блиц"

Олујно немање

Милутин Мркоњић У годинама сам када се кућа не кући. Када имам, одем у кафану, када немам, не идем. А да вам кажем, немам ни времена.

Милутин Мркоњић, министар за инфраструктуру, 06. април 2009, "Блиц"

Олујно немање

Томислав Николић Ценим да моја породица још није захваћена кризом која дрма Србију зато што имамо довољно хране, као и многе породице које живе на селу.

Томислав Николић, председник СНС-а, 06. април 2009, "Блиц"

Роми и остали Цигани

Драган Ђилас Ја не видим зашто ово шаље било какву лошу слику о Србији, ово је реална слика Србије. Не видим зашто покушавамо да направимо од нас нешто што нисмо. Србија је то данас после ратова, санкција, урушеног друштва целог.

Драган Ђилас, градоначелник Београда, о расељавању Рома из нелегалног насеља у новобеоградском Блоку 67, 06. април 2009, ТВ "Б92"

Наставак интеграција другим средствима

Зоран Красић Наставак суђења има за циљ ликвидацију Војислава Шешеља, који и даље смета посусталој еврофанатизацији Србије.

Зоран Красић, шеф правног тима за одбрану Војислава Шешеља, 05. април 2009, "Бета"

Карте распродате, места нису нумерисана

Драган Тодоровић Нека нам Демократска странка да она њихова два поља у којима седе њихови посланици. Ако кажу да није важно ко где седи, нека дају своја места Српској радикалној странци.

Драган Тодоровић, шеф посланичког клуба СРС-а, 05. април 2009, "Прес"

У границама толеранције

Драган Марковић Палма Не би ми сметало да хомосексуалци Долче и Габана уложе паре у Јагодину. Паре нису обојене. Могу да дођу ако ће да отворе нова радна места, да буду љубазни према купцима и да не воде љубав пред свима.

Драган Марковић Палма, градоначелник Јагодине, 05. април 2009, "Правда"

Карте распродате, места нису нумерисана

Томислав Николић Уверен сам да је овде на делу самоубиство СРС-а, које диктира директно Војислав Шешељ из Хага. Верујте, знам их ја добро. Исто је покушао да уради и са мном у мају прошле године, а ево, сада ради то поново.

Томислав Николић, председник СНС-а, 04. април 2009, "Прес"

Карте распродате, места нису нумерисана

Томислав Николић О њој [Гордани Поп-Лазић] нећу рећи ништа лоше. Али ме занима, ако је неко умни болесник и монструм како је она мене окарактерисала, зашто је годинама била са мном у странци, зашто смо се приватно и породично дружили?

Томислав Николић, председник СНС-а, 04. април 2009, "Прес"

Наставак интеграција другим средствима

Стивен Вордсворт ЕУ ће у другој половини године бити веома хаотична, али порука за земље кандидате и оне које ће то тек постати је да се много више усредсреде како да се најбоље продају ЕУ, како заправо оне могу да помогну Унији када постану део ње, а да не увлаче у то међунационалне проблеме.

Стивен Вордсворт, амбасадор Велике Британије, о пријему нових чланица у ЕУ, 03. април 2009, "Б92"

Ради к'о Американац, плаћен к'о црнац (из Арсенала)

Радован Јелашић Мислим да би америчка влада била срећна да се долар према евру љуљао само колико се љуљао динар.

Радован Јелашић, гувернер НБС, 03. април 2009, "Вечерње новости"

Карте распродате, места нису нумерисана

Гордана Поп-Лазић Наш циљ је да се боримо за идеје и права странке која је на изборима освојила скоро 1,3 милиона гласова и 78 мандата, и то и чинимо. Једно од тих права је да седимо где смо увек седели. [...] Ако ћемо о парама, посланицима СРС су изрече казне у вредности од скоро два милиона динара, а неће нас бити у Скупштини 20 дана. Тада нећемо узимати новац за дневнице, путне трошкове, хотеле. Скупштина ће уштедети, а ја им препоручујем да од тих пара поправе електронски систем. Људи ходају по Месецу, а Скупштина Србије се ручно пребројава.

Гордана Поп-Лазић, потпредседница СРС-а, 03. април 2009, "Прес"

Карте распродате, места нису нумерисана

Гордана Поп-Лазић Томислав Николић је умни болесник. У психологији би се његов профил назвао оцеубицом! А уз то је, уз помоћ неких, постао и монструм. Политички монструм.

Гордана Поп-Лазић, потпредседница СРС-а, 03. април 2009, "Прес"

Олујно немање

Драган Шутановац Данас на седници Владе нисмо пили ни кафу ни воду.

Драган Шутановац, министар одбране, 02. април 2009, "Радио Београд"

Записи из мртвог подрума и живог Дома

Драган Марковић Палма Чак 90 одсто посланика би требало поставити на хоклице које служе за мужу крава, пошто не знају шта значи живот обичног човека.

Драган Марковић Палма, посланик ЈС-а, 02. април 2009, "Курир"

Ради к'о Американац, плаћен к'о црнац (из Арсенала)

Радован Јелашић Моја плата износи тачно 412.000 динара. Не бих [радио за мању плату]. Ако неко пронађе директора комерцијалне банке у Србији који тренутно зарађује толико, нека ми каже.

Радован Јелашић, гувернер НБС, 01. април 2009, "Прес"

Не мењајмо тим који не добија!

Бранко Ружић Мислим да Кркобабић заслужује и даље да обавља ту функцију, јер ради маестрално.

Бранко Ружић, председник ИО СПС-а, о Јовану Кркобабићу, потпредседнику Владе, 01. април 2009, "Вечерње новости"

Расрбљивање мора

Миодраг Вуковић Таман посла да то учинимо! Изборним резултатима показали смо исправност наше демократске одлуке која Црну Гору приближава Европи. Зашто бисмо повукли одлуку о нечему што подржава 70 процената грађана у нашој земљи?!

Миодраг Вуковић, функционер ДПС-а Црне Горе, на питање да ли ће црногорска власт преиспитати одлуку о признању независности Косова, 31. март 2009, "Курир"

Кад већ БИА нема Управни одбор

Даница Драшковић Већ годину дана ме питате исте ствари, а ја вам упорно говорим да о томе нећу да причам.

Даница Драшковић, одбијајући да коментарише чланство у Управном одбору НИС-а, 31. март 2009, "Ало!"

Записи из мртвог подрума и живог Дома

Зоран Красић Ниједна одлука која је донета у тој згради није била добра и свака држава чији је парламент ту заседао распала се.

Зоран Красић, посланик СРС-а, о пресељењу парламента у Дом Народне скупштине – зграду бивше Савезне скупштине, 31. март 2009, "Ало!"

Записи из мртвог подрума и живог Дома

Александра Јанковић Гора од ове која је била у 'подруму', у згради у Краља Милана, не може бити! Тамо је била слика једног провинцијског биоскопа где су још само фалиле семенке по поду!

Александра Јанковић, посланик Нове Србије, посланик СРС-а, о пресељењу парламента у Дом Народне скупштине – зграду бивше Савезне скупштине, 31. март 2009, "Правда"

Записи из мртвог подрума и живог Дома

Бранко Ружић Када упоредите такав амбијент са амбијентом подрумских просторија, апсолутно ми није јасно ко је против пресељења?

Бранко Ружић, шеф посланичког клуба СПС-а, посланик СРС-а, о пресељењу парламента у Дом Народне скупштине – зграду бивше Савезне скупштине, 31. март 2009, "Ало!"

Записи из мртвог подрума и живог Дома

Драган Марковић Палма Неки се жале што раде у подруму. Па шта онда?! Је л' им тешко да седе у подруму за 250 хиљада месечно?

Драган Марковић Палма, посланик ЈС-а, 31. март 2009, "Ало!"

Записи из мртвог подрума и живог Дома

Драган Марковић Палма Зграду Дома Народне скупштине је требало издати и новац дати социјално угроженим.

Драган Марковић Палма, посланик ЈС-а, 31. март 2009, "Бета"

У границама толеранције

Ненад Чанак Ко никад није захркао нека први камен баци.

Ненад Чанак, као учесник "Великог брата", 31. март 2009, "Упитник" РТС-а

Записи из мртвог подрума и живог Дома

Славица Ђукић-Дејановић Дом Народне скупштине је и споменик културе, и мислим да ће сам ентеријер обавезивати посланике на још одговорнији однос и ефикаснији рад.

Славица Ђукић-Дејановић, председница Скупштине, о пресељењу парламента у Дом Народне скупштине – зграду бивше Савезне скупштине, 30. март 2009, "Бета"

У границама толеранције

Александар Вучић Док је Чанак хркао, ја сам помагао једном дечаку.

Александар Вучић, као учесник емисије "Плесом до снова", 30. март 2009, "Ало!"

Тама на крају мрачног тунела

Борис Тадић Спреман сам да радим више него икада у животу, спреман сам да преузмем на себе сваки ризик и да преузмем сваку одговорност за ситуацију у којој се налазимо.

Борис Тадић, председник Србије, на изборној скупштини СДП-а Расима Љајића, 29. март 2009, "Б92"

Тама на крају мрачног тунела

Расим Љајић Морамо да кажемо да је велико незадовољство у народу, да је велика напетост у народу, да је велика бесперспективност и на сваком кораку се то осећа.

Расим Љајић, председник СДП-а и министар рада и социјалне политике, на изборној скупштини странке, 29. март 2009, "Б92"

Тама на крају мрачног тунела

Ненад Чанак Свако време има своје симболе. Некада су то били Боро и Рамиз, а данас су Борис и Расим.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, на изборној скупштини СДП-а Расима Љајића, 29. март 2009, "Борба"

Тама на крају мрачног тунела

Драган Ђилас Јесте мрачно, јесте тамно, али ако можемо да победимо Румуне у Констанци 3:2, ако може да се деси тај догађај да мој председник присуствује једном спортском догађају, а ми да победимо, што је била ретка пракса до сада.

Драган Ђилас, функционер ДС-а, на изборној скупштини СДП-а Расима Љајића, 29. март 2009, "Б92"