Брига њих ко је на власти, важно је да они управљају

Зоран Стојиљковић Бугарски социолог Иван Краснев ће констатовати да све партије и коалиције на Балкану у току изборне кампање уђу у страсну љубавну везу са бирачима, а након избора ступе у брак са међународним финансијским организацијама. Речју, лако се могу мењати коалиције на власти, али ни у приближној мери могуће политике.

Зоран Стојиљковић, социолог, 25. новембар 2008. године, "Блиц"

Игре опијања, завођења и варања

Зоран Стојиљковић У социологији избора важи поодавно изречена максима Гаетана Моске да изборе, по правилу, добијају они који троше више и обећавају убедљивије. [...] Народ бива опијен и заведен обећањима слаткоречивих демагога, а када се пробуди и отрезни, време је већ протраћено на непотребне експерименте. Заправо, у овој игри најчешће ниједна страна није наивна. И сами грађани зарад тренутних бенефита пристају на овај систем узајамног варања.

Зоран Стојиљковић, социолог, 25. новембар 2008. године, "Блиц"

Старе (не)европске наде

Бранко Ружић Социјалисти су увек на одговорне функције предлагали стручњаке. Постављање Зорана Лилића на место председника УО 'Путева' много ће више помоћи том јавну предузећу него њему.

Бранко Ружић, шеф посланичког клуба СПС-а, 29. новембар 2008, "Бета"

Старе (не)европске наде

Зоран Лилић Немам политичких амбиција, али сам увек спреман да помогнем партијским друговима.

Зоран Лилић, нови председник УО ЈП "Путеви", 29. новембар 2008, према "Пресу"

Благосиљање Динкићеве смене

Велимир Илић Динкић је благосиљао све то што је Кришто радио. Динкић је главни кривац за све малверзације у Србији. За пропаст изградње пута Хоргош-Пожега. Динкић је кочио гасни аранжман са Русима, Динкић је лагао о бесплатним акцијама, а ту су и афере око Националне штедионице, кипарских пара... Постоји бар милион ствари због којих Динкић мора да одговара и одлично је што је и Тадић то коначно увидео.

Велимир Илић, председник НС-а, 28. новембар 2008, "Правда"

Благосиљање Динкићеве смене

Томислав Николић Фирму Г 17 плус, као једну банду, не треба опозиција да истера из владе тако што ће опозиција да сруши парламент, него треба владајућа већина да истера све лопове из владе, јер то нису странке, већ појединци који су навикли на новац.

Томислав Николић, председник СНС-а, 28. новембар 2008, "Правда"

Благосиљање Динкићеве смене

Рајко Баралић Шта Бојан Кришто ради, знало се много пре него што је ова хајка кренула. Ради се о спуштању цене странци [Г17], а њеном лидеру [Млађану Динкићу] је ово црвени картон пред искључење. Не бих се изненадио уколико би владајућа коалиција претрпела промене.

Рајко Баралић, члан Главног одбора СПС-а, 28. новембар 2008, "Правда"

Благосиљање Динкићеве смене

Сузана Грубјешић Не постоји ниједна индиција да је [Бојан Кришто] нешто незаконито урадио. Кришто је поделио бонусе себи и сарадницима, и сви су вратили паре. Али, те и толике бонусе одобрили су и Управни одбор и тадашњи министар Велимир Илић! Ниједан појединац не може да се заклања иза странке уколико је урадио или постоји сумња да је урадио нешто противзаконито. Бар смо ми познати по томе што смо се лишавали услуга разних чланова, почев од министара, па до неких других функционера.

Сузана Грубјешић, шеф посланичког клуба Г17, 28. новембар 2008, "Прес"

Благосиљање Динкићеве смене

Сузана Грубјешић Смешно ми је од кога долазе ти захтеви, од препоштених радикала, пробуђеног ДСС-а, највећег српског неимара Веље Илића или оне морално политичке громаде из Обреновца.

Сузана Грубјешић, шеф посланичког клуба Г17, о захтевима за смену Млађана Динкића, 28. новембар 2008, "Прес"

Старе (не)европске наде

Томислав Николић Шта мислите о именовању Дачића за министра полиције? Што је Лилић гори од Дачића? Прихватите Дачића, прихватите све социјалисте!

Томислав Николић, председник СНС-а, 28. новембар 2008, "Бета"

Чединственост

Драган Шормаз Чеда Јовановић удара по Коштуници, што би наш народ рекао: 'Лупа лонце ко дете низ степенице'.

Драган Шормаз, потпредседник ИО ДСС-а, 27. новембар 2008, "Правда"

 Без интеракције са бонусом

Чедомир Јовановић Каква је разлика између директора Аеродрома и директора 'Телекома'? Један је дошао на челну функцију јер је летео авионом, а други јер има мобилни телефон. Каква је разлика између Бојана Кришта и Душана Бајатовића? Шта је то што је кандидовало Бајатовића за директора 'Србијагаса'? То што зна како изгледа плинска боца?

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, 26. новембар 2008, "Дневник"

 Без интеракције са бонусом

Бојан Кришто Васпитан сам тако да моје емоције изазивају људи и интеракције са њима, према новцу не гајим осећања. У мом уговору о раду стоји да када добијем бонус, 70 одсто износа одлази у хуманитарне сврхе, а 15 су порези. И када сам потписао уговор рачунао сам да би било непримерено да као јавни функционер не вратим друштву скоро цео износ.

Бојан Кришто, бивши директор Аеродрома "Никола Тесла", на питање "какав је осећај да примите 11.500 евра?", 25. новембар 2008, "Прес"

 Без интеракције са бонусом

Прес То што је Бојан Кришто урадио непристојно је и безобразно јер је то недопустиво понашање за било ког директора јавног предузећа. Председник Србије сматра да Бојан Кришто хитно треба да врати паре и поднесе оставку.

Прес, неименовани извор "близак Кабинету Бориса Тадића", 25. новембар 2008

 Без интеракције са бонусом

Жељко Ивањи Ми смо и инсистирали да на челу јавних предузећа не буду чланови странке.

Жељко Ивањи, члан Председништва Г17+, 25. новембар 2008, "Данас"

Киднаповање без отмице

Јадранко Вуковић Вучић има неки кол-центар, знате да смо раније причали да има и прислушне уређаје. Он је, такође, значи киндаповао и три дана у притвору приватно држао шест одборника, то је за мене киндаповање.

Јадранко Вуковић, посланик СРС-а, за скупштинском говорницом, 25. новембар 2008, РТС

Киднаповање без отмице

Александар Вучић Ја сам чуо да постоји киднаповање, за киндаповање још нисам чуо.

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, конференција за новинаре, 25. новембар 2008, РТС

 Без интеракције са бонусом

Млађан Динкић Овог пута нећу тражити оставку Бојана Кришта, јер је он врло способан менаџер, остварио је одличне резултате и сјајно води Аеродром 'Никола Тесла'. Али, без обзира на то, бонусе мора да врати, јер су безобразно високи и апсолутно непримерени.

Млађан Динкић, председник Г17+, пре оставке Бојана Кришта, 24. новембар 2008, "Прес"

Благосиљање Динкићеве смене

Владан Батић Ако Динкићева странка настави да производи афере или да дели лажна обећања, као што је оно да ће грађанима на име бесплатних акција бити исплаћено 1.000 евра, или да ће ревидирати гасни споразум или изјава да неће да смењују Бојана Кришта, а човек је до гуше уплетен у непотизам и злоупотребе, сарадње не може бити и моје критике биће настављене.

Владан Батић, председник ДХСС-а, 24. новембар 2008, "Данас"

Неумитни политички (бе)смисао

Нада Колунџија Ова иницијатива нема политичког смисла и осуђена је на неуспех.

Нада Колунџија, шеф посланичког клуба За европску Србију, o иницијативи за изгласавање неповерења Влади, 24. новембар 2008, "Прес"

Неумитни политички (бе)смисао

Чедомир Јовановић Влада је направљена као израз неумитне политичке реалности и било би лицемерно осуђивати ДС због партнерства са СПС-ом.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, o иницијативи за изгласавање неповерења Влади, 24. новембар 2008, "Прес"

Кажњавање (релативно) здравих гласова разума

Наташа Јовановић Морам да подсетим јавност да сам, у периоду када је Драгана Чомић председавала са Наташом Мићић, платила преко 300 хиљада динара – за мене ово није ништа ни ново ни спектакуларно. Једини глас разума са скупштинске говорнице су посланици СРС-а.

Наташа Јовановић, потпредседница Скупштине из СРС-а, кажњена са 16 хиљада динара, 24. новембар 2008, РТС

Кажњавање (релативно) здравих гласова разума

Драган Шормаз Овде је интересантно да се посланицима скида плата која три године није подизана, три хиљаде овамо или онамо – нема проблема, ја увек стојим иза онога што кажем. Председавајућа Гордана Чомић оваквим понашањем провоцира натегнуту атмосферу у парламенту.

Драган Шормаз, посланик ДСС-а кажњен са 3 хиљаде динара, 24. новембар 2008, РТС/"Грађански лист"

Кажњавање (релативно) здравих гласова разума

Славица Ђукић-Дејановић Не мислим да тај облик санкција може битније утицати на побољшање рада Скупштине, мада је појам казне индивидуалан и релативан и питање је како ко то од посланика може да доживи.

Славица Ђукић-Дејановић, председница Скупштине и психијатар, о новчаним казнама за 13 посланика СРС-а и једног посланика ДСС-а, 24. новембар 2008, "Грађански лист"

Кажњавање (релативно) здравих гласова разума

Славица Ђукић-Дејановић У посланичким клупама седе ментално здраве особе, немају психозу. Ружан пежоративни термин за психозу је лудило, тога нема код посланика.

Славица Ђукић-Дејановић, председница Скупштине и психијатар, о новчаним казнама за 13 посланика СРС-а и једног посланика ДСС-а, 24. новембар 2008, "Бета"

Старе (не)европске наде

Ивица Дачић Да ли можете доћи у суботу у Дрвар, да пробамо мало ракију од дреновине и чварке... Има порука у којима питају када ћемо попити чај, кафу или да им предложим неки тикет за клађење.

Ивица Дачић, министар полиције, о порукама које добија од грађана на службени мобилни телефон, 24. новембар 2008, "Шта радите, бре?" РТС-а

Мета-форе

Владан Батић Карактеристике оних који критикују избор Протића за амбасадора су примитивизам и незнање! Они наводе да Протић не треба да буде амбасадор јер је наводно за независност Косова, а птице на грани знају да је ДХСС против независности! Ти који критикују не разумеју језик метафора, то је превише филозофска категорија за њих!

Владан Батић, председник ДХСС-а, 24. новембар 2008, "Прес"

Мета-форе

Владан Батић Тачно је да је то [номинација Милана Ст. Протића за место амбасадора у Швајцарској] део договора између ДС-а и ДХСС-а.

Владан Батић, председник ДХСС-а, 24. новембар 2008, "Правда"

Мета-форе

Владан Батић Подсетио бих да су раније на амбасадорским местима били Дучић, Црњански, Андрић, Јакшић и многи други знаменити Срби.

Владан Батић, председник ДХСС-а, 24. новембар 2008, "Правда"

Мета-форе

Владан Батић Протићев 'грех' је то што је освештао амбасаду у Вашингтону. А све је то уствари одмазда Војислава Коштунице.

Владан Батић, председник ДХСС-а, 24. новембар 2008, "Правда"

Мета-форе

Владан Батић Познат сам као расадник најбољих кадрова које Србија има.

Владан Батић, председник ДХСС-а, 24. новембар 2008, "Данас"

Без конфликта интереса

Александар Вучић Уколико имате неког паметнијег у ДС-у да коментаришем, може. Само немојте Шулета.

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, о Драгану Шутановцу, 24. новембар 2008, "Курир"

Преживети стоту (на функцији)

Јован Кркобабић ПУПС са својим слоганом 'Партија часних намера' добија на популарности и не кријем своје задовољство због тога. Радили смо, часно се и одговорно понашали, није било разлике у нашем понашању и ставовима пре и после избора, људи то виде и подржавају нас... У Београду ПУПС одавно има свој подмладак, што потврђује да се за наш програм интересују и млади, јер он нуди једнаку перспективу свима.

Јован Кркобабић, потпредседник Владе и председник ПУПС-а, 23. новембар 2008, "Блиц"

Преживети стоту (на функцији)

Јован Кркобабић Милан Кркобабић [заменик градоначелника Београда] је мој син, човек кога је од увек интересовала каријера, политика...Тамо је зато што је демократски изабран на ту функцију и зато што је он то желео, и зато што верује да у граду може да уради нешто добро. Лично ми је драго што је на себе узео и ресор социјалне политике, то је хуман посао а можемо да се саветујемо. Желим му да успе.

Јован Кркобабић, потпредседник Владе и председник ПУПС-а, 23. новембар 2008, "Блиц"

Преживети стоту (на функцији)

Јован Кркобабић Из задатка у задатак, из пројекта у пројекат, од обавезе до обавезе, просто немате времена за старење.

Јован Кркобабић, потпредседник Владе и председник ПУПС-а, 23. новембар 2008, "Блиц"

Старе (не)европске наде

Драган Шутановац Ивица Дачић је позитивно изненадио не само мене већ и политичаре широм Европе.

Драган Шутановац, министар одбране и потпредседник ДС-а, 23. новембар 2008, "Прес"

Без конфликта интереса

Драган Шутановац Поштено, Борис Тадић је мој политички, а ако хоћете, и лични интерес.

Драган Шутановац, потпредседник ДС-а, 23. новембар 2008, "Прес"

Преживети стоту (на функцији)

Радован Јелашић Волим да штедим, пошто не желим када остарим да ми хлеб и живот зависе од политичара које сам протеклих година добро упознао.

Радован Јелашић, гувернер Народне банке, 22. новембар 2008, "Правда"

Старе (не)европске наде

Владе Дивац Надам се да нова гарнитура политичара, пре свега из ДС-а и СПС-а, може и уме да направи нешто боље. То ће зависти од њих и колико ће дуго остати на власти. Ако буду издржали цео мандат, значи да су урадили добар посао.

Владе Дивац, бивши кошаркаш, сада саветник Ивице Дачића, 22. новембар 2008, "ФоНет"

Чединственост

Драган Шормаз Злочин према држави је можда и само постојање ЛДП-а.

Драган Шормаз, потпредседник ИО ДСС-а, 22. новембар 2004, "Дневник"