Туђ на своме

Александар Вучић Могуће је да сам заборавио да сам то некад изговорио. Ја тако не мислим и ако сам то рекао, погрешио сам.

Александар Вучић, као заменик председника СНС-а, пошто су му цитиране речи из 2000, 09. новембар 2008, "Ало!"

Туђ на своме

Александар Вучић Ми ни тада ни данас нисмо хтели туђе, само оно што је наше, српско, а то јесу и Карлобаг, и Огулин, и Карловац, и Вировитица, и све те српске земље.

Александар Вучић, као члан СРС-а, о граници Карлобаг-Огулин-Карловац-Вировитица, на Отаџбинском конгресу СРС-а, 2000. године, према листу "Ало!"

Незаштићени сведоци

Драган Тодоровић Знате, нисам ни веровао да ће доћи до овога до чега је дошло јер нисам могао да схватим да Николић може да згази 18 година и да на најтежи могући начин, у најтежем могућем тренутку, изда и СРС и Шешеља.

Драган Тодоровић, шеф посланичког клуба СРС-а, 09. новембар 2008, "Прес"

На бранику најбољих односа

Борис Тадић Србија жели најбоље односе са Македонијом и Црном Гором, али да је на владама тих земаља да учине први корак. Сада није на Србији да враћа амбасадоре Црне Горе и Македоније, већ те државе треба да изађу с предлогом ко би били њихови нови амбасадори у Србији. Тек потом држава Србија ће да процени ситуацију и донесе адекватну одлуку која ће штитити интересе грађана.

Борис Тадић, председник Србије, 15. новембар 2008, "Бета"

Сагласно сличном тежи

Борис Тадић Занимљиво је да су поједини представници опозиције у Србији и приштинске власти сагласни у критици споразума [о распоређивању Еулекса].

Борис Тадић, 15. новембар 2008, "Прес"

Чекали визе, дочекали Годоа!

ДСС Божидар Ђелић треба да се извини грађанима због вишеструког обмањивања у вези са укидањем виза. Ђелић је пре избора укидање виза обећао до краја 2008, после избора средином 2009, а данас да укидање виза није сигурно ни 2010.

ДСС, у саопштењу, 15. новембар 2008, "Бета"

Чекали визе, дочекали Годоа!

Божидар Ђелић Извештај Европске комисије у коме се 2009. помиње као година белог шенгена за Србију није гаранција да ћемо у томе и успети. Постоје одређени изазови. То су рецесија на Западу, када су све земље опрезне према отварању својих граница, затим противљење Ирске Лисабонском споразуму и избори за Европски парламент. [...] Рокови су нам потребни, јер да нисам давао рокове, ни бисмо покренули издавање пасоша, закони за шенген не би били усвојени, а ЕК не би у свој извештај ставила 2009. годину. То не значи да ћемо и успети, али сам уверен да грађани схватају да је боље да идемо полетно, са иницијативом и роковима. То је моје задужење, да 'гурам' процес и, ако ме критикују што се нешто деси који месец касније, мени то није битно. Ја немам чаробни штапић, али нећу да седим и чекам Годоа.

Божидар Ђелић, потпредседник Владе, 14. новембар 2008, "Прес"

Заклињање у клетве

Зоран Красић Шта значи заклетва? Имамо заклетву и пред Богом и у цркви, па људи погазе те заклетве. Значи, између заклетве и клетве само је разлика у 'за'. Разлика је у томе да ли неко поштује дату реч, или не. Видите, имате врло лепих клетви, као, на пример, дабогда ти Борис Тадић био председник. Имате, међутим, тешке клетве, као што су: дабогда те возио Александар Вучић, дабогда ти финансије водио Верољуб Арсић, дабогда те од криминалаца бранио Ивица Дачић. Ето, видите како се девалвирају заклетве.

Зоран Красић, посланик СРС-а, говорећи у Скупштини о полагању заклетве тужилаца, 14. новембар 2008, "Политика"

Један (може) за све, сви (не могу) за једног

Расим Љајић Иако су 44 човека изручена трибуналу, иако више немамо ниједан заостали захтев да се доставе документа трибуналу, све ће то пасти у воду ако Младић не буде изручен. Можемо сви да одемо у Хаг уместо Младића, Холанђани ће инсистирати на њему.

Расим Љајић, председник Националног савета за сарадњу с Хашким трибуналом, 13. новембар 2008, "Политика"

Сахрањивање на живо

Војислав Коштуница Само се сасвим мала деца могу преварити ако им на играчки промените налепницу. Ахтисаријев план предвиђа да се уместо досадашње мисије УН, која је поштовала суверенитет и територијални интегритет Србије, успостави нова чији ће полицајци, цариници и судије стварати институције ове лажне државе.

Војислав Коштуница, председник ДСС-а, 13. новембар 2008, "Прес"

Сагласно сличном тежи

Нада Колунџија Уколико у мом одговору видите да политику Војислава Коштунице и ДСС-а о Космету стављам на исту страну са Тачијем, онда ту постоји озбиљан неспоразум. Ради се о томе да је по питању Еулекса, под условима Србије, најоштрије противљење изразила албанска страна, а питање новинара – како се то упоређује са чињеницом да је ДСС против, сам оставила отворено.

Нада Колунџија, шеф посланичког клуба ЗЕС-а, за скупштинском говорницом, 13. новембар 2008, "Политика"

Сагласно сличном тежи

Нада Колунџија Иначе, у новинарском питању Колунџији, нису били поменути ни Коштуница, ни ДСС, ни Тачи, и гласило је: 'Како коментаришете нападе да прихватањем Еулекса под одређеним условима Србија признаје независност Косова'?

Нада Колунџија, шеф посланичког клуба ЗЕС-а, 13. новембар 2008, "Политика"

Сагласно сличном тежи

Милош Алигрудић Срамотна изјава Наде Колунџије. Хтела је, ваљда, тако да покаже како је настојање ДСС-а и Војислава Коштунице за очување територијалног интегритета исто што и разбијање државе од стране Хашима Тачија.

Милош Алигрудић, шеф посланичког клуба ДСС-а, 13. новембар 2008, "Политика"

Туђ на своме

Вук Драшковић Јер, да неко 17 година галами Карлобаг, Огулин, Карловац, Вировитица, да 17 година стиче политички капитал у овом народу тврдећи да од Војислава Шешеља нема паметнијег Србина а онда преко ноћи тог Шешеља прогласи за лудака, одрекне се и Карловца и Вировитице и целога програма, а три дана након тога на изборима доживи аплауз и подршку бирачког тела – то само у Србији може да буде. Али и њихова сијалица ће брзо да прегори; кад би било поштовања закона у Скупштини Србији, прегорела би сутра. Јер, мандати недвосмислено припадају Српској радикалној странци. Као неко коме су толико пута одузимали освојене мандате, ја не могу то да прећутим.

Вук Драшковић, председник СПО-а, 13. новембар 2008, "НИН"

Није (њ)их убило орање...

Вук Драшковић То [што је Ивица Дачић свој улазак у владу условио тиме да не добијем никакву функцију] мени није значило ништа. Он је тиме вероватно лечио неку своју бољку јер је морао да уђе у коалицију са политичком групацијом која Србију води у ЕУ. Дакле, Дачић је ушао у нашу бразду. И позиција СПО-а је таква да га контролише да ли се добро држи те бразде, наше бразде, европске, за коју се и СПО и ДС боре од 1990. године.

Вук Драшковић, председник СПО-а, 13. новембар 2008, "НИН"

Све што нас убије, није нас ојачало

др Неле Карајлић Из комунизма смо невакцинисани прешли у капитализам. Читаве генерације нису биле имуне на капитализам. Турбо фолк је резултат директног уласка капитализма. Прије га ниси могао видјети на телевизији јер су била два канала и постојали су уредници који су завршили све могуће факултете. Оног момента кад се отворило 756 телевизија и кад су ти уредници побјегли у Канаду а дошли неки други са два разреда основне школе, турбо фолк је кренуо. С друге стране, ко преживи турбо фолк и узме то као рационално искуство, вакцинише се, постаје неко ко може да преживи још јачи удар.

др Неле Карајлић, вођа групе "The No Smoking orchestra", 13. новембар 2008, "НИН"

Сахрањивање на живо

Слободан Самарџић Није само иза затворених врата прихваћен Еулекс него је прихваћен и разговор са Приштином, што је заправо почетак тих добросуседских односа у које нас полако уваљују.

Слободан Самарџић, бивши министар за КиМ из ДСС-а, 12. новембар 2008, "Политика"

Сагласно сличном тежи

Велимир Илић Поредити председника државе, а једном председник државе – увек председник државе, са Хашимом Тачијем незрело је и болесно.

Велимир Илић, шеф посланичког клуба НС-а, 12. новембар 2008, "Политика"

Сагласно сличном тежи

Срђан Миливојевић Нада Колунџија је особа вредна поштовања, што само шупље главе не виде.

Срђан Миливојевић, посланик ДС-а, реплицирајући Велимиру Илићу, 12. новембар 2008, "Политика"

Субјективна одговорност медија

Томислав Николић Драган Тодоровић, потпомогнут Наташом Јовановић, Вјерицом Радетом и Еленом Божић толико добро води странку, да би требало да клекне пред Тадића и да га моли да у наредне две-три године не буде никаквих избора.

Томислав Николић, као бивши заменик председника СРС-а, 12. новембар 2008, "Правда"

Није (њ)их убило орање...

Владан Батић Нема никаквих сукоба са ЛДП. Наши програми су различити, што у изборним кампањама, кад се залажете за неке заједничке циљеве није толико битно, али у свакодневном деловању морате да афирмишете свој програм.

Владан Батић, посланих ДХСС-а, о изласку из посланичког клуба ЛДП-а, 12. новембар 2008, "Вечерње новости"

Сагласно сличном тежи

Нада Колунџија За Србију је веома важна чињеница да на могућност прихватања услова Србије за распоређивање мисије Еулекс на Косову и Метохији реагују само Хашим Тачи, Војислав Коштуница и Демократска странка Србије. Поставља се питање како су се они нашли на истој страни са Тачијем и шта то онда, заправо говори о тим нападима.

Нада Колунџија, шеф посланичког клуба ЗЕС-а, 11. новембар 2008, "Танјуг"

Субјективна одговорност медија

Драган Тодоровић Анализираћемо резултате локалних избора, али мислим да нема субјективне одговорности, већ су томе допринеле објективне околности.

Драган Тодоровић, потпредседник СРС-а, 11. новембар 2008, "Ало!"

Субјективна одговорност медија

Драган Тодоровић Лош резултат на изборима је последица свега што је СРС-у рађено претходних месеци, као и искривљене слике која о нама постоји у медијима.

Драган Тодоровић, потпредседник СРС-а, 11. новембар 2008, "Прес"

Сахрањивање на живо

Вук Јеремић Извештај генералног секретара УН Бан Ки Муна биће у складу са условима Србије за размештање Еулекса. То ће за ефекат имати 'сахрањивање' плана о косовској независности Мартија Ахтисарија.

Вук Јеремић, министар спољних послова, 10. новембар 2008, "Танјуг"

Незаштићени сведоци

Томислав Николић Сад видим да су били у праву они који су годинама говорили да је Вук Драшковић на прави начин у једној својој песми пре много година опевао Драгана Тодоровића. Годинама нисам веровао у то, бранио Тодоровића, али небулозе које је изнео говоре да је у тој песми најбоље представљен. [...] Ма, то је само једна реч. У тој песми Драшковић је говорио о свима из СРС-а, о Шешељу, мени, а и за Тодоровића је нашао описну реч која му баш одговара. [Tа реч је] кретен!

Томислав Николић, председник СНС-а, 10. новембар 2008, "Прес"

Незаштићени сведоци

Томислав Николић Ако није наредио Шешељ, онда је могуће да је Тодоровић заказао скуп и наредио напад на Вучића. Мада, могуће је да је то учинила и Елена Божић-Талијан [генерални секретар СРС-а]. У новој страначкој хијерархији она је одмах после председника. Мислим, она је испод њега!

Томислав Николић, председник СНС-а, 10. новембар 2008, "Прес"

К познанију социјалне одговорности

Јован Кркобабић Овом исплатом [обећаног повећања] прекинут је социјални геноцид над пензионерима, а да ли ће то тако остати или ће то неко срушити, не зависи од мене. Ја то сигурно рушити нећу.

Јован Кркобабић, потпредседник Владе и председник ПУПС-а, 10. новембар 2008, "Прес"

К познанију социјалне одговорности

Изјаве.нет Ми смо релативно млада партија, тако да још нисмо стигли да оснујемо омладинску организацију, што не значи да је нећемо имати.

Милош Вукојевић, секретар ПУПС-а, 10. новембар 2008, "Курир"

К познанију социјалне одговорности

Борис Тадић Очекујем од најбогатијих људи ове земље да покажу солидарност са осталим грађанима. У супротном држава ће морати да пронађе начин да их упути ка социјално одговорном понашању.

Борис Тадић, председник Србије, 09. новембар 2008, "Танјуг"

Туђ на своме

Александар Вучић Из мојих уста нисте чули никада за ту границу, никада.

Александар Вучић, као заменик председника СНС-а, о граници Карлобаг-Огулин-Карловац-Вировитица04. новембар 2008, "Б92"