Ми (еволутивно) губимо, сви (катарзично) добијају

Питер Фејт Црногорско признавање независности Косова можда не би било пријатељски акт према Београду, али би допринело стабилности у региону. Уверен сам да признавање неће изазвати крупне последице јер би Србија, у случају да Црна Гора призна Косово, можда повукла свог амбасадора из Подгорице. И то је све.

Питер Фејт, специјални представник ЕУ на Косову, за ТВ Црне Горе, 27. јун 2008, "Политика"

Најбоље решење за (не)освежење

Нада Колунџија Одлука Бориса Тадића да Мирко Цветковић буде мандатар нове владе најбоље је решење. Србија је с њим добила изврсног премијера.

Нада Колунџија, шеф посланичког клуба "За европску Србију", 27. јун 2008, "Танјуг"

Најбоље решење за (не)освежење

Томислав Николић Предлагањем Цветковића за мандатара Тадић само доказује да није успео да своју странку ишчупа из канџи људи који су од 2001. године наовамо потпуно опљачкали, понизили и увредили Србију и довели је на руб просјачког штапа.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, o Мирку Цветковићу као мандатару, 27. јун 2008, "Танјуг"

Најбоље решење за (не)освежење

Чедомир Јовановић У тешкој ситуацији у којој преузима владу коју су му други саставили, у сваком тренутку у којем његова влада буде обављала европске послове, радила на модернизацији друштва и афирмацији нових вредности, Цветковић може рачунати на подршку ЛДП.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, o Мирку Цветковићу као мандатару, 27. јун 2008, "Танјуг"

Право неприродно лице

Ивица Дачић Нисмо ми ишли на изборе да омогућимо да влада СРС или ДС, или Војислав Коштуница – него да СПС и наша коалиција остварују наше политичке и програмске циљеве. И Чедомир Јовановић је ту у праву, после осам година ово је повратак на власт СПС-а.

Ивица Дачић, председник СПС-а, у Скупштини Србије, 27. јун 2008, "Шта радите, бре?" РТС-а

Право неприродно лице

Војислав Коштуница Социјалистичка партија Србије је показала своје право лице, али је то боље – народњачку коалицију поштедела савеза са неким ко нема уверења, већ признаје само сопствени интерес. Национална влада није била могућа са странкама које су се сада нашле у коалицији толико неприродној и у тој мери лишеној принципијелности да јој је тешко и име одредити.

Војислав Коштуница, председник ДСС-а, на седници ГО странке, 26. јун 2008, "Танјуг"

Један је Воја (мада их је двојица)

Небојша Бакарец ДСС је доживео неуспех републичким и локалним изборима, али одговорност најмање лежи на Војиславу Коштуници. Коштуница не треба да иде у пензију. Он је најбољи у ДСС-у. Он треба да настави да води странку, јер, јао нама ако он оде! Одговорност за неуспех странке лежи на Коштуничиним најближим сарадницима, укључујући и шефа кабинета премијера Александра Никитовића. Узроци неуспеха су вишеструки – небрига о чланству уназад најмање пет година и недовољно коришћење пропаганде, маркетинга и односа са јавношћу, који се у нашој странци сматрају гадним, неморалним и нечим што се у најнужнијим ситуацијама користи.

Небојша Бакарец, члан ГО ДСС-а, 26. јун 2008, "BBC"

Један је Воја (мада их је двојица)

Велимир Илић Нема говора да напустим коалицију с ДСС-ом. Нема ни говора да ја мог пријатеља Воју оставим и пребегнем у друге таборе. А знам и ко проноси те лажне приче, ко 'бушка'... То су разне комунистичке јајаре, које и не заслужују да им помињем имена.

Велимир Илић, председник НС-а, 26. јун 2008, "Прес"

О фризирању (података, дијагноза, резултата и осталог)

Ивица Дачић Иако није упутно говорити о годинама када су даме у питању, [Славица Ђукић-Дејановић] у најбољим је годинама.

Ивица Дачић, председник СПС-а, о избору Славице Ђукић-Дејановић из СПС-а за председницу Скупштине, 25. јун 2008, РТС

О фризирању (података, дијагноза, резултата и осталог)

Славица Ђукић-Дејановић Ја се надам да ми професија неће одмоћи. Свих 250 посланика су психолошко здрави људи, али чињеница је да се Скупштина повремено претвори у политичку трибину.

Славица Ђукић-Дејановић, као неуропсихијатар, 25. јун 2008, "Прес"

О фризирању (података, дијагноза, резултата и осталог)

Александра Јанковић Да ли се тиме што ће прва човечица парламента бити психијатар, нама испод жита даје до знања да смо ми луди?

Александра Јанковић, психолог и посланик НС-а, о избору Славице Ђукић-Дејановић из СПС-а за председницу Скупштине, 25. јун 2008, "Вечерње новости"

О фризирању (података, дијагноза, резултата и осталог)

Гордана Поп-Лазић Госпођа која је предложена за председника Скупштине џаба је ишла код фризера, јер данас неће бити изабрана.

Гордана Поп-Лазић, посланик СРС-а, о избору Славице Ђукић-Дејановић из СПС-а за председницу Скупштине, 25. јун 2008, "Вечерње новости"

О фризирању (података, дијагноза, резултата и осталог)

Чедомир Јовановић Да ли председница парламента може бити особа одговорна за изборну крађу 1996. године?

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, о избору Славице Ђукић-Дејановић из СПС-а за председницу Скупштине, 25. јун 2008, РТС

О фризирању (података, дијагноза, резултата и осталог)

Томислав Николић Ово је јато Војислава Коштунице, све се испилило испод његових крила. Ево, поново нам предлажу за председника Скупштине посланика који се једва увукао у парламент.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, о избору Славице Ђукић-Дејановић из СПС-а за председницу Скупштине, 25. јун 2008, РТС

Видовита прекогниција

Милош Алигрудић Крајње је нефер и непристојно то што сте седницу сазвали 24 сата уочи њеног одржавања. Ово је први пут откад сам посланик да је седница заказана без састанка посланичких клубова. А, још је важније то што нећемо присуствовати седници Комитета за људска права Парламентарне скупштине Савета Европе који бира известиоца у случају трговине органима и несталима на КиМ.

Милош Алигрудић, шеф посланичког клуба ДСС-НС, 25. јун 2008, "Вечерње новости"

Видовита прекогниција

Драган Шормаз Као одговоран посланик у понедељак увече окренуо сам кола у Подгорици, иако сам ујутро редовно отпутовао на семинар у Црну Гору, претходно уредно оверивши путни налог. Стигао сам у Београд у два ноћу да бих дошао на седницу, да се не би с мојом картицом десило као с онима што су гласали из Бодрума.

Драган Шормаз, посланик ДСС-а, 25. јун 2008, "Дневник"

Видовита прекогниција

Јован Кркобабић Не памтим имена и презимена, ни ваша ни њихова!

Јован Кркобабић, председавајући Скупштине, 25. јун 2008, РТС

У знак непоштовања (нај)старијег

Томислав Николић Морам да вас обавестим да је за ових петнаестак година колико ви нисте активни, Србија постала демократска земља и да овако не може.

Томислав Николић, СРС, Јовану Кркобабићу, председавајућем Скупштине, 25. јун 2008, "Вечерње новости"

У знак непоштовања (нај)старијег

Томислав Николић Ви се бавите преварама – умете да се потпишете на путном налогу, а не умете на позиву за седницу.

Томислав Николић, СРС, Јовану Кркобабићу, председавајућем Скупштине, 25. јун 2008, "Дојче веле"

Вера, нада и љубав према полицији

Ивица Дачић Требало би да ми верујете бар онолико колико ми верује породица Милошевић.

Ивица Дачић, председник СПС-а, на седници ГО странке, 25. јун 2008, "Глас јавности"

Вера, нада и љубав према полицији

Ивица Дачић Сви наши људи који се налазе на државним функцијама имаће налог да их власт не поквари. Зато што знамо и како је остати без власти.

Ивица Дачић, председник СПС-а, 25. јун 2008, "Шта радите, бре?" РТС-а

Вера, нада и љубав према полицији

Борко Илић Није добро да министар полиције буде неко ко има повезаност са стварима које би требало да имају епилог на суду.

Борко Илић, потпредседник ДСС-а, 25. јун 2008, "Прес"

Вера, нада и љубав према полицији

Милорад Мирчић Верујем да ће будућем министру полиције сваки џепарош и шибицар сада моћи да каже: 'Здраво, колега'!

Милорад Мирчић, потпредседник СРС-а, 25. јун 2008, "Прес"

Ми (еволутивно) губимо, сви (катарзично) добијају

Оли Рен Посебно мислим на Србију када кажем да је пре еволуција него катарза рецепт за промене.

Оли Рен, комесар ЕУ за проширење, 24. јун 2008, "Глас Америке"

Ми (еволутивно) губимо, сви (катарзично) добијају

Оли Рен Обистињују се моја предвиђања да ће, после решавања статуса Косова и избора проевропске владе у Србији, регион Западног Балкана ући у мирнију фазу.

Оли Рен, комесар ЕУ за проширење, 24. јун 2008, РТС

Ми (еволутивно) губимо, сви (катарзично) добијају

Војислав Коштуница Моје виђење ствари је да ниједан Србин који се борио за Косово није на губитку, и ниједан Србин који се бори за Косово без обзира на тренутни резултат борбе није поражен.

Војислав Коштуница, одлазећи председник Владе, 24. јун 2008, "Вечерње новости"

Оствариво а немогуће

Мирко Цветковић Ја, наравно, могу да кажем у принципу да је све оствариво, само је питање да ли је у питању годину дана, две, три... Мислим да, бар када се ради о овој календарској години, да то неће имати утицаја на инфлацију, нити је идеја да се у овој календарској години то реализује.

Мирко Цветковић, као кандидат за мандатара, o захтеву ПУПС-а да се просечна пензија повећа на 70 одсто просечне плате, 24. јун 2008, "Б92"

Изнад Палме

Велимир Илић Ако Палма тако каже, онда је то тачно. Мени је драго због тога, не треба Палму дирати, то је мудра глава. Е, па не би он имао онолику главу да нема толико памети. Палма је невероватно важан, одавно се таква политичка величина није појавила на овим просторима! Велика би штета била за ЕУ, а камоли за Србију, да таква влада убрзо пропадне! Драго ми је што сада ни Солана неће смети да писне без Палме! Код њега и амбасадори иду на консултације!

Велимир Илић, председник НС-а, 24. јун 2008, "Курир"

Видовита прекогниција

Томислав Николић Господине Кркобабићу, када сте добили предлог за председника Скупштине Србије? Пре пет минута. Каква вам то прекогниција рече јуче да ће данас бити изабран председник Скупштине? Јесте ли ви видовити? Ако сте видовити, што сте разговарали са мном о састављању владе, што ми нисте рекли да је ваша велика видовитост већ рекла да ћете формирати владу са другом већином?

Томислав Николић, шеф посланичког клуба СРС, председавајућем Скупштине, 24. јун 2008, РТС

Видовита прекогниција

Наташа Јовановић Ја се не бих уздала у вашу видовитост, па ако сте случајно видели тај дан када се бира нова Влада ипак ви то негде у својој свести померите мало, имамо још доста тога да урадимо, а Влада – кад буде, али ја јој већ сада видим крај!

Наташа Јовановић, посланик СРС-а, 24. јун 2008, РТС

Видовита прекогниција

Драган Тодоровић Ја молим неке примерке да не тапшу... Господине Кркобабићу, задовољан сам што сте изрекли да је моје време истекло, Србија ово гледа, и вас и мене – нека закључи коме је време истекло.

Драган Тодоровић, заменик шефа посланичког клуба СРС-а, 24. јун 2008, РТС

Видовита прекогниција

Гордана Поп-Лазић Окупили смо се данас овде да проћаскамо!

Гордана Поп-Лазић, посланик СРС-а, 24. јун 2008, "Мондо"

У знак непоштовања (нај)старијег

Томислав Николић Ја се надам да се нећу бавити политиком тако дуго да председавам Скупштином као народни посланик, не би ми баш служило на част... Не мислим са 78 година да будем народни посланик, ако не могу да потрчим сто метара нећу ни да будем народни посланик.

Томислав Николић, СРС, Јовану Кркобабићу, председавајућем Скупштине, 24. јун 2008, РТС

У знак непоштовања (нај)старијег

Драган Тодоровић Није европејство појавити се у Арманијевом оделу, већ у поштовању демократске процедуре. Господина Кркобабића су већ прозвали Робин Худ због нереалних обећања о повећању пензија.

Драган Тодоровић, потпредседник СРС-а, 24. јун 2008, "Мондо"

Вера, нада и љубав према полицији

Вук Драшковић Видећемо како ће се према неминовном раскиду са Милошевићевим наслеђем у службама безбедности, правосуђу, полицији понети социјалисти ако дође до коалиционе владе СПС-а и ДС-а. [...] Не изгледа ми баш логично да СПС, који инсистира на социјалној правди, тражи полицију јер то нема никакве везе са социјалном правдом.

Вук Драшковић, председник СПО-а, 24. јун 2008, "Газета"

Ко сме да их погледа у аудио снимак?

Александар Вучић Осећам се јадно кад видим ко ми се смеје и ко се смеје грађанима Београда. Надам се да се никада више неће дешавати да се на овакав начин праве коалиције. Међутим, споразум нисам погазио, могу све да погледам у очи.

Александар Вучић, кандидат СРС-а за градоначелника Београда, о аудио снимку наводног разговора Жарка Обрадовића и Зорана Лилића, 24. јун 2008, "Курир"

Ко сме да их погледа у аудио снимак?

Борислав Боровић Нисам заговорник прислушкивања, али смо вам веома захвални што сте показали какви се прљави договори склапају по разним становима!

Борислав Боровић, председник београдског одбора Нове Србије, о аудио снимку наводног разговора Жарка Обрадовића и Зорана Лилића, 24. јун 2008, "Курир"

Изнад Палме

Чедомир Јовановић Многима су потребна оправдања за владу у којој има места и за СПС. Нама не. ЛДП постоји због ове напаћене земље, која је таква пре свега због тог истог СПС којег данас ми желимо да искористимо за нашу, европску политику. [...] Нема разлике између погледа на прошлост и будућност, између Дачића и Коштунице. Разлика међу њима је само у способности, Коштуница је способнији и зато опаснији. Он је, а не Дачић, од 6. октобра 2000. нови Милошевић и наши бирачи то добро знају.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, 23. јун 2008, "Блиц"

Вера, нада и љубав према полицији

Чедомир Јовановић Никада нећемо пристати на Дачића као министра полиције. Он је срамота за полицију и ДС. Он ништа неће урадити у борби против корупције и криминала. Не само зато што би се одмах спотакао о свој кофер већ зато што би морао да хапси СПС, који је своју политику остваривао једино криминалним средствима.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, 23. јун 2008, "Блиц"

Право неприродно лице

Велимир Илић Тај политички бућкуриш не може дуго да се одржи. Дачић је издао своје бираче и један део Србије. Не знам ко стоји иза њега, али желим им успех и нека раде како хоће.

Велимир Илић, председник НС-а, 23. јун 2008, "Курир"

Право неприродно лице

Славица Ђукић-Дејановић Нисмо ми никога издали. Да су 'народњаци' и радикали хтели владу с нама, направили би је и без избора. Питајте Војислава Коштуницу и Томислава Николића због чега су расписани избори, када смо и без њих имали већину. Сада покушавају да нама наметну улогу дежурног кривца. А, јасно је да радикали имају проблема и подела у партији, а и ДСС се осипа. Милан Париводић је јасно рекао да неће са радикалима, а познат је и став Владете Јанковића.

Славица Ђукић-Дејановић, као потпредседница СПС-а, 23. јун 2008, "Вечерње новости"

Један је Воја (мада их је двојица)

Милорад Мирчић Једноставно – СРС то је Шешељ! Само кад би се Шешељ поделио онда би се поделила и странка. На срећу и једно и друго је немогуће.

Милорад Мирчић, потпредседник СРС-а, 23. јун 2008, "Глас српске"

Ко сме да их погледа у аудио снимак?

Велимир Илић А можда неко њих сруши! Био сам веома изненађен када сам видео ко се све нашао у тој прљавштини од преговора, и Пецони и Лилић и неки други... Више нема сврхе причати о петом октобру, ни о реформама, јер је Тадићу пошло за руком да настави Осму седницу ЦК СК. Све ће се насилно куповати и радна места и одборници, па и партије. Србија никада ниже није пала јер се сада формира политичка пијаца незапамћена у историји. Нека гурају, нека иде све својим током, па ћемо видети на шта ће то све изаћи.

Велимир Илић, председник НС-а, о аудио снимку наводног разговора Жарка Обрадовића и Зорана Лилића, 23. јун 2008, "Глас јавности"

Ко сме да их погледа у аудио снимак?

Жарко Обрадовић Објавите садржај тог разговора! Срам вас било, и тиме се служите! Немојте да сте ме икад више звали! То ћу и на Скупштини да кажем, а ви онда објашњавајте јавности Србије своје понашање и чиме се служите! Срам вас било!

Жарко Обрадовић, заменик председника СПС-а, о аудио снимку наводног разговора између њега и Зорана Лилића, 23. јун 2008, "Глас јавности"

Изнад Палме

Драган Марковић Палма Влада коју ће образовати листа За европску Србију и коалиција СПС-ПУПС-ЈС је природна коалиција. Ову коалицију више никада нико не може да сруши. Ни НАТО не може да обори ову владу!

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а, 22. јун 2008, "Танјуг"

Изнад Палме

Милорад Мирчић Нову власт у Србији праве САД преко БИА-е и Војно-безбедносне агенције.

Милорад Мирчић, потпредседник СРС-а, 23. јануар 2008, РТС