Ја, врховни (вршилац дужности)

Зоран Алимпић Оно што није забрањено законом је дозвољено и то је један од основних постулата права. [...] Притисак који СРС, ДСС и СПС врше на мене да померим датум конститутивне седнице градске скупштине може бити контрапродуктиван и довести до тога да закажем седницу и после 14. јула.

Зоран Алимпић, в.д. градоначелника Београда, 04. јул 2008, "Прес"

Достојно расправљања није

Славица Ђукић-Дејановић Правне анализе и политички живот су одвојене ствари. Ниједно експертско мишљење не сме да ремети поступке који су преко потребни Србији.

Славица Ђукић-Дејановић, потпредседница СПС-а, o ДСС-НС правној анализи ССП-а, 07. јун 2008, "Вечерње новости"

Просрпска влада за Европу

Велимир Илић Јавно питам Бориса Тадића колико је платио Палми? Нека нам Тадић то каже. А ја знам да је већ отворено тржиште, да се све купује и да постоји ценовник. Знам цену за једног посланика, а знам цену и за целу партију. Србија је тренутно најпрљавија пијаца. Та трговина ће угрозити стабилност државе. [...] Ја немам цену, нисам ја Палма. Не пада ми на памет да напустим Коштуницу.

Велимир Илић, председник НС-а, 07. јун 2008, "Вечерње новости"

Достојно расправљања није

Александар Симић Споразум о стабилизацији и придруживању ЕУ правно је непостојећи посао јер нема сагласности воља између уговорних страна и да као такав не може ни да дође на ратификацију у Народну скупштину. Нешто што правно не постоји не може да се стави на дневни ред парламента и да се о њему расправља.

Александар Симић, саветник председника Владе Војислава Коштунице и један од аутора анализе ССП-а, o ДСС-НС правној анализи ССП-а, 06. јун 2008, "Танјуг"

Достојно расправљања није

Борис Тадић О валидности те 'анализе' сасвим довољно говори и чињеница да аутор није смео да стави потпис на њу. Дакле, тај папир нема везе са правом, али и те како има са пропагандом.

Борис Тадић, председник Србије и ДС-а, o ДСС-НС правној анализи ССП-а, 06. јун 2008, "Танјуг"

Достојно расправљања није

Слободан Самарџић Нас не занима да ли ћемо направити коалицију и убедити Драгана Марковића Палму овим документом. Разуме се, његов правни тим, у оквиру Јединствене Србије – са великим правним капацитетом – размотриће ову ситуацију и даће свом шефу инструкције како да реагује.

Слободан Самарџић, потпредседник ДСС-а, конференција за новинаре, o ДСС-НС правној анализи ССП-а, 06. јун 2008, ТВ "Б92"

Олујносуседски односи

Вук Јеремић У Загребу сам рекао да су односи Србије и Хрватске кључни за мир и стабилност, као и за убрзану европску интеграцију целог региона. Нажалост, односи нису онакви какви би требало да буду, постоји серија отворених питања и морамо да нађемо начин да их решимо. То је била моја главна порука – да поред тога што је Хрватска признала Косово, и поред тога што су се у прошлости десиле ствари које никако нису смеле да се десе – морамо да нађемо начин да се окренемо заједничкој будућности у ЕУ.

Вук Јеремић, одлазећи министар спољних послова из ДС-а, 06. јун 2008, "Вечерње новости"

Просрпска влада за Европу

Драган Марковић Палма Нећу да ми Коштуница поново буде премијер, после изгубљене Југославије и сада Косова.

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а 06. јун 2008, "Б92"

Просрпска влада за Европу

Зоран Красић И сада тврдим да би влада ДС-СРС била најстабилнија власт. Прво би ДС крао, а онда бисмо ми њих хапсили.

Зоран Красић, функционер СРС-а, 06. јун 2008, према "Газети"

Аутоматски политичар

Томислав Николић У СРС-у су и моја душа и моје тело, породица, пријатељи, моје политичко биће. Моја је вечита жеља да СРС дође на чело Србије и никада од тога нећу одустати.

Томислав Николић, демантујући да планира да напусти СРС, 06. јун 2008, "Глас јавности"

Екстремни профитери

Борис Тадић Чини ми се да ни у самој Српској радикалној странци нису екстремни у мери у којој су Коштуница и Шешељ. А да не говорим о ДСС-у, где се огромна већина не слаже са таквом деструктивном политиком.

Борис Тадић, председник ДС-а, 06. јун 2008, "Танјуг"

Неиндивидуални пољопривредни политичар

Велимир Илић Ја сам био пријатељ са оним Палмом, градоначелником Јагодине. Ово сада је светски политичар, човек од кога све зависи. [...] А клео ми се у све, у децу чак, да неће у владу са Тадићем.

Велимир Илић, председник НС-а, 06. јун 2008, "Правда"

Неиндивидуални пољопривредни политичар

Драган Шормаз Не треба залуђивати народ причом о ССП, јер је то мртво слово на папиру, и то је речено и на седници Главног одбора СПС. Палма управо то ради, замајава народ, а у Србији постоје битније ствари које треба решавати од тог споразума, који ниједна земља до данас није ратификовала у свом парламенту.

Драган Шормаз, потпредседник ИО ДСС-а, 06. јун 2008, "Курир"

Аутоматски политичар

Томислав Николић То би било исто као да ме питате да ли планирам да полажем пилотски испит, а ја немам појма да пилотирам.

Томислав Николић, демантујући да планира да напусти СРС, 05. јун 2008, "Прес"

Част непријатељства

Јелко Кацин Ја као грађанин ЕУ имам право на свој лични став. Шта ја мислим о Косову, Србији, Авганистану или Румунији – то је моја ствар. А то што неки српски новинари инсистирају на томе да чују тај мој став, и то само да би га после употребили за унутрашње политичке потребе, е то је ствар српског приступа европским интеграцијама.

Јелко Кацин, известилац Европског парламента за Србију, 04. јун 2008, "Дневник"

Неиндивидуални пољопривредни политичар

Добривоје Будимировић Биџа Он [Драган Марковић Палма] ми је први комшија и добар комшија. Много смо се дружили, ишао сам на свадбу његовог сина и он је код мене долазио кад сам удавао ћерке. Али он има свој живот и ја ту не могу ништа. А време ће показати ко греши. Ја стварно не разумем, одакле он одједном толики Европејац?!

Добривоје Будимировић Биџа, бивши председник општине Свилајнац, 04. јун 2008, "Курир"

Ја, врховни (вршилац дужности)

Александар Вучић Постоји у закону, он мора да сазове, а не да заказује, он није сазвао, он је заказао, он је морао да сазове што значи да буде одржана.

Александар Вучић, кандидат СРС-а за градоначелника Београда, 04. јун 2008, "Полиграф" ТВ "Б92"

Ја, врховни (вршилац дужности)

Борис Тадић Колико видим и многе друге локалне самоуправе у Србији заказале су своје конститутивне седнице за јул месец, то је у складу са законом. Чини ми се да је у питању много буке ни око чега јер ако, како тврде, имају већину сада, имаће је и у јулу, не видим чему нервоза. Све је могло брже, али кад је већ овако, сачекајмо јул.

Борис Тадић, председник Србије, 04. јун 2008, "Вечерње новости"

Господар (РТС) мува

Родољуб Шабић Својим изјавама директор РТС-а потхрањује сумње да ли уопште постоји буџет Евросонга. А евентуално непостојање тог документа упућује на један заиста изузетно непријатан закључак – да је Евросонг финансиран у стилу 'узми, аго, колико ти драго'.

Родољуб Шабић, повереник за информације, 04. јун 2008, "Курир"

Част непријатељства

Јелко Кацин Деведесетих година сам био члан владе. У њој су седели и Рупел и Јанша. Они су сада као и ја европски званичници. Ако сам једини одабран да се од мене прави непријатељ Србије, онда је то за мене част. Опште је познато да је Србија увек доносила одлуке на властиту штету.

Јелко Кацин, известилац Европског парламента за Србију, 03. јун 2008, "Вечерње новости"

Данашња обећања заборавите јуче

Божидар Ђелић Инвестиције данас, посао сутра, извоз прекосутра, добре плате и пензије веома брзо.

Божидар Ђелић, одлазећи потпредседник Владе из ДС-а, 03. јун 2008, "Шта радите, бре?" РТС-а

Просрпска влада за Европу

Предраг Бубало За Србију је најбоље да се формира просрпска влада. То је национално одговорна државотворна влада, која ће решити питања из прошлости.

Предраг Бубало, одлазећи министар трговине из ДСС-а, 03. јун 2008, "Вечерње новости"

Екстремни профитери

Ђорђе Мамула Након атентата на Зорана Ђинђића 2003. године, завели су [чланови ДС-а] ванредно стање и кршили елементарна људска права, што је потврдио и Уставни суд Србије. Они нису направили вододелницу од тог периода, а сада, нервозно реагујући, покушавају да се зубима држе за власт, што ме не изненађује. ДС је представник кавијар левице која после интернационале прелази на шампањац. Њихов програм стаје у једну реченицу која гласи: 'Профит је изнад људи'.

Ђорђе Мамула, члан ГО ДСС-а, 03. јун 2008, "Курир"

Неиндивидуални пољопривредни политичар

Драган Марковић Палма Нисам ја главни. Медији представљају да од мене зависи влада. Ништа не зависи од мене. Ја сам само сељак из малог села Кончарево.

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а, 03. јун 2008, "Вечерње новости"

Ја, врховни (вршилац дужности)

Зоран Алимпић Могу евентуално да донесем неку одлуку када ја проценим да су се промениле околности које су ме мотивисале да донесем одлуку о заказивању седнице 14. јула.

Зоран Алимпић, в.д. градоначелника Београда, 03. јун 2008, РТС

Фундаментално обрати пажњу на изјаве

Александар Антић Позивамо господина Алимпића да обрати пажњу на своје изјаве – његове изјаве не представљају увреду за нас у овој коалицији [СРС-ДСС/НС-СПС], оне представљају увреду за више од пола милиона грађана који су за нас гласали.

Александар Антић, испред коалиције СПС-ПУПС-ЈС, 03. јун 2008, РТС

Господар (РТС) мува

Александар Тијанић Захвалан сам што сте ме позвали, мислио сам да ме после оног с мувом ваша телевизија никад више неће звати у госте.

Александар Тијанић, генерални директор РТС-а, 03. јун 2008, "Упитник" РТС-а

Господар (РТС) мува

Александар Тијанић Рецепт је једноставан: прво сам забранио песимизам, онда сам забранио оптимизам. Само сам тражио да урадимо оно што знамо.

Александар Тијанић, генерални директор РТС-а, о "Евросонгу", 03. јун 2008, "Упитник" РТС-а

Господар (РТС) мува

Александар Тијанић РТС је најстабилнија српска институција.

Александар Тијанић, генерални директор РТС-а, 03. јун 2008, "Упитник" РТС-а

Генетика у крви

Топлица Спасојевић Наши привредни субјекти, бизнисмени су можда и најбољи у региону. Због санкција смо кренули у иностранство, ишли смо тамо где други нису – имамо ту генетску наклоност за земље које нису баш најуређеније.

Топлица Спасојевић, председник "Групе ИТМ", 03. јун 2008, "Сигнали" ТВ Војводине

Генетика у крви

Топлица Спасојевић Сви ми ризикујемо улазећи у финансијске инвестиције, мислим да и политичари морају мало да ризикују и доносе храбрије одлуке. И запослени и незапослени морају мало да инвестирају, да ризикују и да се припреме ово што долази – хватање у коштац са информатичком револуцијом. World Wide Web је направљен 1994-5. године, а ми смо били под дубоким санкцијама.

Топлица Спасојевић, председник "Групе ИТМ", 03. јун 2008, "Сигнали" ТВ Војводине

Са нама има неизвесности

Александар Баљак Народ је гласао против себе кад је видео с ким има посла.

Александар Баљак, афористичар, 03. јун 2008, "Политика"

Са нама има неизвесности

Александар Баљак Коначни резултати избора све су бољи и бољи.

Александар Баљак, афористичар, 03. јун 2008, "Политика"

Са нама има неизвесности

Александар Баљак Не знамо куда све ово води, али овако добро вођство још нисмо имали.

Александар Баљак, афористичар, 03. јун 2008, "Политика"

Данашња обећања заборавите јуче

Томица Милосављевић У земљама Европске уније је најдужи очекивани животни век, ваздух је најчистији, одавно се користи безоловни бензин, тамо је најмања смртност од хроничних незаразних болести, тамо је област фармације најуређенија, безбедност хране је највећа.

Томица Милосављевић, одлазећи министар здравља из Г17 Плус, на Конгресу лекара Србије, 02. јун 2008, сајт Минстарства здравља

Просрпска влада за Европу

Борис Тадић Радикали и ДСС, суочени са резултатом који је свакако био лошији од очекиваног, покушали су да брзо направе математичку већину и да тиме прикрију свој изборни неуспех. Међутим, то не иде. Драматична разлика у ставовима између оних који траже поништавање ССП, блокирање наших европских интеграција и заустављање економског раста српске привреде отрежњујући су фактор за трећег учесника у преговорима, листу СПС-ПУПС-ЈС.

Борис Тадић, председник ДС-а, 02. јун 2008, "Блиц"

Неиндивидуални пољопривредни политичар

Небојша Бакарец Знам да у овој ситуацији није упутно говорити било шта против Јединствене Србије, због осетљивости тренутка. То свака будала зна, па и ја. Али, ових дана ми се по глави врте неки филмови и хитови. И никако не могу да их се ослободим, а то су 'Три палме на отоку среће' и 'Док палме њишу гране'.

Небојша Бакарец, члан ГО ДСС-а, 02. јун 2008, "Глас јавности"

Неиндивидуални пољопривредни политичар

Борислав Пелевић Тешко ми пада све ово. Али, ми имамо одличне односе и без обзира на све, од мене никада ништа лоше нећете чути о [Драгану] Марковићу [Палми]. Превише смо ми заједно хлеба појели да бих говорио ружно о њему. Аркан, да је жив, сигурно не би подржао такву Палмину оријентацију.

Борислав Пелевић, "Арканов наследник на месту лидера ССЈ-а", 02. јун 2008, "Глас јавности"

Неиндивидуални пољопривредни политичар

Наташа Кандић Палма је човек који здраво и рационално размишља. Он се бави бизнисом и свестан је да од тога без уласка у ЕУ неће бити ништа. Било би добро када би било више таквих људи који размишљају о интересима друштва.

Наташа Кандић, директорка Фонда за хуманитарно право, 02. јун 2008, "Глас јавности"

Ја, врховни (вршилац дужности)

Зоран Алимпић Ја сам политичка личност и ја мислим из ових разлога које сам вам рекао да је дужност сваког нормалног, пристојног грађанина Београда да покуша да спречи лошу власт која ће нанети штету Београду, да у Београд дође. Значи, ја не могу то да спречим, могу да одредим мало каснији датум...

Зоран Алимпић, в.д. градоначелника Београда, 02. јун 2008, "Полиграф" ТВ "Б92"

Ја, врховни (вршилац дужности)

Зоран Алимпић Шта значи реч заказивати? То не значи одржати, заказати, сазвати, то нису синоними, то значи, то је онај тренутак када председник Скупштине потпише, донесе одлуку и потпише је, предложи дневни ред и онда ту одлуку достави одборницима, онда прође неко време и седница се одржи.

Зоран Алимпић, в.д. градоначелника Београда, 02. јун 2008, "Полиграф" ТВ "Б92"

Фундаментално обрати пажњу на изјаве

Александар Вучић Питао сам Алимпића шта је њега брига што се воде преговори на републичком нивоу? Човече, хоћете ли дозволити конституисање градске власти, а ви после смењујте кога хоћете! Алимпићев једини одговор је да му колеге из ДС-а кажу да преговарају на републичком нивоу и да чека. Алимпић даје аргументе детета од осам година.

Александар Вучић, кандидат СРС-а за градоначелника Београда, 01. јун 2008, "Прес"

Олујносуседски односи

Петар Луковић Ми имамо министра иностраних послова који оде у Загреб, пази, оде у Загреб 2008. године и о чему он говори, које су његове теме? То нису ни добросуседски односи, ни повратак Срба, то је његова лична анализа тога шта се десило '95. године. Па шта мене интересује Јеремићева анализа било чега, то је човек који је са својим шефом Тадићем пре неки дан побегао из Бугарске са једног састанка, побегао кад се тамо појавио Албанац за говорницом. [...] И онда Јеремић каже – ми смо им показали зубе. Будала! Пази, после 12 година он објашњава причу на нивоу Нове српске фашистичке мисли и Косте Чавошког, Бране Црнчевића, Правде, истим речима објашњава шта се тамо десило. Говори о Олуји као да пре Олује ништа није постојало, као да је Олуја пала баш као олуја, сама од себе. Па извини, пре Олује је било свашта, и Милан Мартић и гранатирање Загреба и убиства и разбијање Хрватске.

Петар Луковић, новинар и члан ЛДП-а, 30. мај 2008, "Пешчаник" Радија "Б92"