Јуримо 1.079.252.848,8 км на сат (у катастрофу)

Небојша Бакарец Преговори око формирања нове националне владе теку светлосном брзином. Завршили смо осамдесет одсто посла. Да вас подсетим, прошле године мучење са ДС и Г 17 плус око формирања владе трајало је пет месеци. Садашњи преговори су преговори озбиљних и национално одговорних политичара, а не трговаца и језуита.

Небојша Бакарец, члан ГО ДСС-а, 17. мај 2008, " Вечерње новости "

Не може ти Мир(јан)а ништа ако приђеш ближе...

Бојан Костреш Улазак листе За европску Србију у коалицију са СПС-ом за мене лично је веома споран, али уколико СПС прихвати начела европских интеграција, не треба испуштати европску шансу због принципијелних ставова.

Бојан Костреш, заменик председника ЛСВ-а, 17. мај 2008, "Ало!"

Не може ти Мир(јан)а ништа ако приђеш ближе...

Ивица Дачић Неће [бити коалиције СПС-а са ДС-ом].

Ивица Дачић, председник СПС-а, у Москви, 17. мај 2008, "Политика"

Не може ти Мир(јан)а ништа ако приђеш ближе...

Борислав Милошевић Политичка ситуација у Београду је одлична, али није безнадежна.

Борислав Милошевић, брат Слободана Милошевића, 17. мај 2008, "Данас"

Џокер мења сваког посланика

Зоран Красић Потпуно је исправан став да овај Споразум није у складу с Уставом Србије. Као такав, ССП је неважећи чак и кад би био ратификован у Скупштини.

Зоран Красић, функционер СРС-а, 17. мај 2008, "Курир"

Невиност са заштитом

Драган Шормаз Не дам на састанцима да се отвара прозор, не причам битне ствари ни жени ни рођеној мајци.

Драган Шормаз, члан скупштинског Одбора за безбедност из ДСС-а, 17. мај 2008, према листу "Ало!"

Невиност са заштитом

Владица Симоновић Нисмо имали намеру да угрозимо ничију безбедност, али су плакати повредили нечију сујету. Некима су биле потребне хиљаде година да разумеју написе старих Египћана, а овима ће бити потребни векови да схвате нашу поруку. Ја сам песник и писац, и на тај начин се изражавам.

Владица Симоновић, председник "Фамилије србских навијача", о плакатима на којима су Борис Тадић и Божидар Ђелић с натписом "државни непријатељ", 17. мај 2008, "Ало!"

Споразум о стабилизацији (и придруживању) СПС-а

Камерон Мантер СПС би у коалицији са проевропским странкама могла да допринесе европској будућности Србије, а могућност да владу саставе радикали, ДСС и СПС је изненађујућа.

Камерон Мантер, амбасадор САД у Београду, 16. мај 2008, "Бета"

Споразум о стабилизацији (и придруживању) СПС-а

Јоргос Папандреу Желим да охрабрим СПС и господина Дачића да се окрену будућности. Такође верујем да, ако то од мене затражи председник Тадић, могу да се укључим у процес који би СПС-у омогућио да сарађује са Социјалистичком интернационалом и да, надам се, испуни услове да постане део наше политичке породице.

Јоргос Папандреу, председник Социјалистичке интернационале, 16. мај 2008, "BBC"

Ми побеђујемо, сви губе

Војислав Коштуница Само 126 посланика могу представљати већину која изражава вољу грађана. Све друго би представљало прекрајање народне воље, узурпацију власти и суспендовање демократског поретка. Претпостављам да Борис Тадић зна да његова коалиција од пет странака са 102 мандата није већина у парламенту Србије. Нико још осим Бориса Тадића није тврдио да глас дат на изборима његовој коалицији више вреди него глас дат другим политичким странкама. Та бесмислица најбоље и све говори о ономе ко је изрекао и ко се још при том позива на демократију.

Војислав Коштуница, носилац листе ДСС-НС, 16. мај 2008, "Б92"

Не може ти Мир(јан)а ништа ако приђеш ближе...

Чедомир Јовановић Често се помиње она Зоранова [Ђинђићева] реченица 'ако мораш да прогуташ жабу, прогутај ону највећу'; ја не бих СПС назвао жабом али мислим да је странкама које трагају за парламентарном већином потребна подршка и разумевање а не саплитање.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, 16. мај 2008, "Полиграф" ТВ "Б92"

Јуримо 1.079.252.848,8 км на сат (у катастрофу)

Александар Вучић Могу да вам кажем да смо прилично одмакли или врло се приближили...

Александар Вучић, кандидат СРС-а за градоначелника Београда, 16. мај 2008, РТС

Јуримо 1.079.252.848,8 км на сат (у катастрофу)

Марко Јакшић Жеља свих нас је да влада буде национална, српска, а не антисрпска. Оно што сигурно знамо јесте да, ако се формира српска влада, остајемо на свом простору, борићемо се и даље за опстанак на својим огњиштима. Међутим, не смемо ни да помислимо шта би било ако би Тадић формирао 'проевропску' владу! То би била недвосмислена порука Србима на КиМ – селите се. Управо гледамо његове хистеричне, психопатске наступе који нимало не приличе председнику државе. Готово парапсихолошки покушава да нас увери да је 128 мање него што је 103!

Марко Јакшић, функционер ДСС-а са Косова и Метохије, 16. мај 2008, "Курир"

Јуримо 1.079.252.848,8 км на сат (у катастрофу)

ЛДП Уколико се наставе преговори СРС-а, ДСС-а и СПС-а о формирању градске власти у Београду, ЛДП ће позвати грађане да демонстрацијама спрече такву коалицију.

ЛДП, у саопштењу, 16. мај 2008, "Блиц"

Резервисано за познатог купца

Биљана Србљановић Све што се сада догађа последица је калкулантске политике победника на овим изборима, а сада траже савезнике код социјалиста. Борис Тадић је најодговорнији за све што се сада догађа.

Биљана Србљановић, кандидат ЛДП-а за градоначелника Београда, 16. мај 2008, "Политика"

Неспекулативна теорија завере

Рајко Ђурић Владари из сенке, исти они који су ухапсили Драгана Џајића, сада су покрали гласове Уније Рома Србије.

Рајко Ђурић, председник Уније Рома Србије, 16. мај 2008, према "Блицу"

Даје се на знање да је примљено к знању

Милош Алигрудић Покушаћемо да им [европским народњацима] објаснимо, али нама је сада важнија држава Србија од чланства у некој међународној организацији.

Милош Алигрудић, потпредседник ДСС-а, 15. мај 2008, "Прес"

Ми побеђујемо, сви губе

Борис Тадић Грађани не желе владу Шешеља и Коштунице. Свим демократским и легитимним средствима бранићу изборну вољу грађана. Она не може бити прекрајана. Политичка трговина СРС-а и ДСС-а не доводи до стабилне владе и човек који је вратио мандат народу не може бити поново премијер, јер му народ на изборима 11. маја није дао мандат, ускративши му поверење. Политика мржње, неистина и агресије је изгубила.

Борис Тадић, носилац листе "За европску Србију", 15. мај 2008, "Прес"

Само ДС спасава СПС

Борис Тадић Мислим да ће руководство СПС-а само доћи до закључка да би улазак у савез са радикалима и ДСС-ом био кратко путовање 'Титаником'.

Борис Тадић, председник ДС-а, 15. мај 2008, "Прес"

Не може ти Мир(јан)а ништа ако приђеш ближе...

Изјаве.нет Уколико СПС формира власт у Београду са радикалима или подржи Александра Вучића или било ког кандидата СРС-а за градоначелника Београда, предлажемо Главном одбору да не прихвати учешће у новој влади са СПС-ом.

Председништво Г17+, у саопштењу, 15. мај 2008, "Танјуг"

Не може ти Мир(јан)а ништа ако приђеш ближе...

Ђорђе Вукадиновић Шансе, у овом тренутку, за ту владу [ДСС, СРС, СПС] су веће него за неку другу комбинацију, а тих других има много и све су мутне, али све некако укључују после аранжман ДС, СПС. Сигуран сам да неће бити директне коалиције, то би било самоубиство за СПС, без обзира на све Социјалистичке интернационале и без обзира на све реформске напоре и амбиције.

Ђорђе Вукадиновић, уредник НСПМ-а, 15. мај 2008, "Кажипрст" Радија "Б92"

Назад у Европу

Милутин Мркоњић Без учешћа европских банака и фондова, немогуће је реализовати пројекте и решити највеће проблеме Србије – незапосленост и тешку социјалну проблематику пензионера и радника.

Милутин Мркоњић, потпредседник СПС-а, у саопштењу, 15. мај 2008, "Блиц"

Џокер мења сваког посланика

Драган Марковић Палма Уколико ЈС уђе у парламент, наша три посланика неће гласати за поништавање ССП-а.

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а, 15. мај 2008, "Прес"

Џокер мења сваког посланика

Велимир Илић Тачно је да је било речи и о томе [о ратификацији ССП-а]. Али ја сам убеђен да ћемо тај проблемчић решити са Ивицом Дачићем.

Велимир Илић, председник НС-а, 15. мај 2008, "Прес"

Неспекулативна теорија завере

Рајко Ђурић Нећу много да спекулишем, али све је урађено да се наша странка не нађе у парламенту. Ми смо једина странка уз ЛДП, која је потпуно непожељна за владајуће странке у Србији. Једини смо уз Чеду нападали Мишковића. [...] Ми смо бесправна земља. Ако овде убију премијера па се не зна до краја ко је то урадио, ко ће да подигне главу ако се убије једна 'циганска странка'.

Рајко Ђурић, председник Уније Рома Србије, 15. мај 2008, "НИН"

Невиност са заштитом

Синиша Вучинић Ко је овде са Б92? Са које си ти телевизије?

Синиша Вучинић, председник Српске партије социјалиста и некадашњи члан дирекције ЈУЛ-а, обраћајући се фоторепортерки у изборном штабу СРС-а, 15. мај 2008, "Време"

Само ДС спасава СПС

Борис Тадић Демократској странци је потпуно прихватљива Социјалистичка партија Србије као партнер у влади јер су то партије које припадају идеји Социјалистичке интернационале и обе се залажу за социјалне реформе, изградњу система социјалне правде и једнаких шанси за све.

Борис Тадић, председник ДС-а, 14. мај 2008, "Б92"

Само ДС спасава СПС

Ивица Дачић Ја се само надам да они који тако говоре о СПС-у тако говоре без обзира на то са ким СПС буде правила парламентарну већину.

Ивица Дачић, 14. мај 2008, РТС

Јуримо 1.079.252.848,8 км на сат (у катастрофу)

Марко Ђуришић Разговори које су СРС и ДСС започели одмах после избора говоре да је Коштуница испунио своје једино предизборно обећање – да неће презати ни од чега да остане премијер, кроз остварење свог пакта са Шешељом.

Марко Ђуришић, председник ИО ДС-а, 14. мај 2008, "Шта радите, бре?" РТС-а

Даје се на знање да је примљено к знању

Цирил Свобода Резултати српских избора су за мене пријатно изненађење. То је разлог да демохришћани размотре да омогуће да се Косово призна.

Цирил Свобода, демохришћанин и министар без портфеља у Влади Чешке, за "Хосподаржске новини", 13. мај 2008, "Бета"

Даје се на знање да је примљено к знању

Вилфрид Мартенс Надам се да ће опредељење за Европу коју су јасно исказали грађани Србије прихватити и Војислав Коштуница.

Вилфрид Мартенс, председник Европске народне партије, чији је ДСС придружени члан, 13. мај 2008, "Бета"

Споразум о стабилизацији (и придруживању) СПС-а

Хавијер Солана ЕУ ће подржати сваку стабилну владу у Србији.

Хавијер Солана, високи представник ЕУ, на питање новинара "да ли би ЕУ прихватила улазак СПС у владу проевропског блока", 13. мај 2008, "Бета"

Споразум о стабилизацији (и придруживању) СПС-а

Стивен Вордсворт СПС не мора заувек да постоји као Милошевићева партија.

Стивен Вордсворт, амбасадор Велике Британије у Београду, 13. мај 2008, "Бета"

Недобитне комбинације и остале варијације

Велимир Илић Ако много радите, одмах сте лопов. Урадио сам толике километре путева, уложио толико рада и нико да вам каже хвала. А после на изборима побеђују нерадници.

Велимир Илић, председник НС-а, 13. мај 2008, "Вечерње новости"

Не може ти Мир(јан)а ништа ако приђеш ближе...

Драгољуб Мићуновић Руководство СПС-а више се никога не мора плашити пошто је Слободан Милошевић умро, а његова супруга је у бекству.

Драгољуб Мићуновић, председник Политичког савета ДС-а, за бечки "Стандард", 13. мај 2008, " Танјуг"

Јуримо 1.079.252.848,8 км на сат (у катастрофу)

Нада Колунџија Формирање владе СРС-ДСС-СПС била би катастрофа за грађане и водила би новој дугогодишњој изолацији Србије. Свет би дигао руке од нас и на неколико година зауставио би све инвестиције и пројекте у Србији.

Нада Колунџија, функционер ДС-а, 13. мај 2008, "Прес"

Џокер мења сваког посланика

Млађан Динкић Гарантујем да ће за ССП гласати 141, а можда ће тај документ прихватити чак и 150 посланика.

Млађан Динкић, председник Г17+, 13. мај 2008, "Прес"

Резервисано за познатог купца

Драган Марковић Палма Истина је да су власници мандата странке, али за то ['да намакнем већину Тадићу и ЛДП-у'] нема никакве шансе. Палма, бре, није на продају!

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а, 13. мај 2008, "Прес"

Изнуривање шиљењем (и клађењем)

Велимир Илић Доста ми је министровања! Уморио сам се од свега. Имао сам пуно планова, а шта сам на крају добио?! Само су ме нападали и критиковали. Свака будала је шиљила на мене кад год је стигла...

Велимир Илић, председник НС-а, 13. мај 2008, "Прес"

Изнуривање шиљењем (и клађењем)

Велимир Илић Ма, нисам се кладио, звала ме нека новинарка, рекао сам да бих у принципу учествовао у нечему таквом, али цифре нисмо помињали.

Велимир Илић, председник НС-а, 13. мај 2008, "Курир"

Невиност са заштитом

Велимир Илић У политику нисам ушао као гоља, попут неких који су од теткиног кауча догурали до виле на Сењаку?! Сваки уговор који сам потписао чист је као суза, а и не дозвољавам да ми свако коме се прохте мери имање и броји овце.

Велимир Илић, председник НС-а, 13. мај 2008, "Прес"

Даје се на знање да је примљено к знању

Оли Рен Србија може постати покретачка снага западног Балкана и ЕУ је спремна да убрза пут Србије у ЕУ, укључујући давање статуса кандидата за чланство. Европска комисија је примила на знање прве резултате избора и поздравља успех реформистичких снага које деле европске вредности.

Оли Рен, комесар ЕУ за проширење, 12. мај 2008, "Бета"

Недобитне комбинације и остале варијације

Борис Тадић Нека нико не покушава да различитим комбинацијама врати Србију у деведесете године. Нека нико не покушава да прекроји бирачку вољу грађана. То им нећемо дозволити. То ћемо спречити свим демократским средствима!

Борис Тадић, носилац листе За европску Србију, у изборној ноћи, 12. мај 2008, "Прес"

Недобитне комбинације и остале варијације

Војислав Коштуница Када је реч о изборном резултату, овај резултат ДСС и НС није изненађење и креће се у оквиру онога што смо очекивали.

Војислав Коштуница, носилац листе ДСС-НС, у изборној ноћи, 12. мај 2008, "Блиц"

Недобитне комбинације и остале варијације

Томислав Николић Ово је мање него што сам очекивао, али за један одсто више него на прошлим изборима. Дакле, одржавамо тренд раста.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, у изборној ноћи, 12. мај 2008, "Глас јавности"

Недобитне комбинације и остале варијације

Вук Јеремић Ови избори су стаљинградска битка за европску будућност Србије.

Вук Јеремић, одлазећи министар спољних послова из ДС-а, 12. мај 2008, "Прес"

Недобитне комбинације и остале варијације

Ивица Дачић Почнимо ту нашу политичку љубав из почетка.

Ивица Дачић, председник СПС-а, после гласања, 12. мај 2008, "Шта радите, бре?" РТС-а

Невиност са заштитом

Борис Тадић Медији су супер пратили [кампању], осим ових дивних штампаних медија блиских неонацизму.

Борис Тадић, носилац листе "За европску Србију", изборна ноћ, 11. мај 2008, РТС

Изнуривање шиљењем (и клађењем)

Велимир Илић Може, кладим се у 10.000 евра да ћемо 11. маја узети више од 17 одсто гласова!

Велимир Илић, председник НС-а, 15. април 2008, "Прес"