Чувар америчког блага

Доналд Трамп Не треба нам Кина и, искрено, било би нам далеко боље без њих. Мораће да се заустави кинеска крађа огромне количине новца из Сједињених Држава, годину за годином и деценијама. Нашим изузетним америчким компанијама због тога наређујем да одмах траже алтернативу за Кину, укључујући и да пребаце компаније кући и праве своје производе у САД.

Доналд Трамп, председник САД, у контексту царинског рата с Кином, „Твитер“/„Глас Америке“

Чувар (напредњачке) ватре

Ана Брнабић Ово је tweet једног професора, уз то екс-председника ДС-а. За ту странку Драган Ђилас је наговестио сумрак, а Бојан Пајтић је угасио светло. Лицемерје и неискреност (пре свега према себи самом). Ако још увек није у СзС [Савез за Србију], треба да се прикључи. То су те вредности.

Ана Брнабић, председница Владе Србије, о Пајтићевом твиту којим је прозвана у контексту одласка генетичара Миодрага Стојковића из Србије, „Твитер/„Блиц“

Једна Ана мења све Стојковиће

Бојан Пајтић Отерали Миодрага Стојковића, па шта? Ту је Брнабићка. Ем је и она експерт из Америке, ем има искуства са вештачком оплодњом.

Бојан Пајтић, бивши председник ДС-а, о одласку светски познатог генетичара из Србије, „Твитер/„Блиц“

Синови тисућљетне културе

Милорад Пуповац Као патриота не бих хтео да ова земља доживи искуство једног покушаја стварања хрватске државе у 20. веку. Тај покушај колабирао је у срамоти, јер је био утемељен на мржњи према Србима. С данашњом опсесивном мржњом према Србима Хрватска је на истом путу.

Милорад Пуповац, председник Савета Српског народног вијећа, о учесталим организованим нападима на Србе, „index.hr“/„Блиц“