Умаћи Шешељу

Андреја Младеновић Позивам НАТО маринца Драгана Шутановца да објави споразум [ДСС-СРС] и тако ме демантује, а ја ћу одмах поднети оставку. Да такав споразум постоји сигурно би га већ некако набавила НАТО команда па би га дала свом маринцу.

Андреја Младеновић, портпарол ДСС-а, 19. април 2008, "Танјуг"

Ослобађање ЕУ од ње саме

Слободан Самарџић Коштуничина влада ће се успешно противити одузимању Косова док ће ЕУ морати да се врати себи, да би са Србијом потписала Споразум о стабилизацији и придруживању.

Слободан Самарџић, одлазећи министар за КиМ из ДСС-а, 19. април 2008, "Танјуг"

Бајка с тужним крајем

Драган Тодоровић Не знам да ли сте приметили да је након сваких избора Динкић све бељи и бељи? Нагло седи, зато што се боји да ће коначно пасти са власти, и да ће онда бити ухапшен. Ево, поручујем Динкићу да ћемо га ухапсити већ 12. маја, односно дан после избора. Божа Ђелић ће, ако ДС изгуби, или бежати из земље, или ће као и Динкић завршити у затвору. Божи 'Биберчету', како га зове Тадић, забибериће судски истражни органи, јер се обогатио узимајући провизије и наносећи штету Србији.

Драган Тодоровић, потпредседник СРС-а, за франкфуртске "Вести", 19. април 2008, "Танјуг"

Нисам присуствовао, али као да јесам

Драган Ђилас Срамота је за државу што општински координатори на КиМ, које је изабрала влада, не могу да раде због нечије личне одлуке. Нисам присуствовао делу седнице када се о томе расправљало, али је сигурно у питању велико кршење закона.

Драган Ђилас, одлазећи министар без портфеља из ДС-а, поводом сукоба на седници Владе Србије, 19. април 2008, "Политика"

Из кеца у десет хиљада

Војислав Коштуница Веља Илић као енергичан човек, министар и политичар, већ ми је рекао да се покајао што није рекао да ћемо и више да добијемо него што смо добили на прошлим парламентарним изборима. На изборима учествујемо да бисмо победили и самим тим нам је за тај циљ потребан и оптимизам. Радимо на томе да се 11. маја покаже да је Веља Илић у праву, а не одређени истраживачи јавног мнења.

Војислав Коштуница, носилац листе ДСС-НС, 19. април 2008, "Данас"

Живети са... поштовањем интегритета земље

Борис Тадић Ако ми на крају председничког мандата буде постављено да се определим између европске будућности и интегритета земље – ја ћу изабрати интегритет земље.

Борис Тадић, председник Србије и ДС-а, за београдски "Стандард", 18. април 2008, "Танјуг"

Живети са... поштовањем интегритета земље

Чедомир Јовановић Уколико Тадић одмах не промени ту изјаву, глас за Тадића је глас за Коштуницу као премијера, глас за Николића као председника Народне скупштине Србије. Позивам челнике ДС-а да се сете онога што је говорио Зоран Ђинђић и онога што смо некада заједно радили.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, 18. април 2008, "Бета"

Умаћи Шешељу

ДС Овакви Шешељеви ставови представљају почетак остварења споразума ДСС-СРС који садржи борбу за пуштање Шешеља на слободу, уништавање тековина 5. октобра, пуштање на слободу убица премијера, Легије и оних који су опљачкали Србију, што је Томислав Николић у својој председничкој кампањи већ и најавио. Тражимо од господина Коштунице да отворено каже грађанима да ли његов савез са Шешељем, који му омогућава останак на премијерском месту, вреди уништења Србије уместо даљег економског напретка кроз приближавање ЕУ.

ДС, у саопштењу, 18. април 2008, "Танјуг"

Ослобађање ЕУ од ње саме

Оливер Дулић Жао ми је што је Коштуница прихватио елементарну и базичну тезу из Шешељевог тестамента да Србија не треба да иде у ЕУ, јер су тамо наши непријатељи.

Оливер Дулић, одлазећи председник Скупштине из ДС-а, 18. април 2008, "Танјуг"

Пакт о (најгорем) нападању

Ненад Чанак Народњачка коалиција поклања највреднији ресурс [НИС] ове земље како би добила подршку за своју политику и како би Коштуница био доживотни премијер. То јасно показује ко је у овој земљи страни плаћеник и заступник страних интереса. Коштуница је успео да му народ буде све малобројнији, живи све горе, а и држава му се смањила, да мања не може да буде.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, 18. април 2008, "Бета"

ДОС је мртав, живео ДСС!

Томислав Николић Кога је молити није га љутити.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, на питање да ли му је чудно што народњачка коалиција у кампањи не напада радикале, 18. април 2008, "Политика"

Ми смо за мене

Драган Ђилас Ми ћемо једном уредбом Владе да прогласимо мене за победника.

Драган Ђилас, кандидат ДС-а за градоначелника Београда, 18. април 2008, "Шта радите, бре?" РТС-а

Ко нема за мост? Дај одмах четири!

Александар Вучић Мост на Ади Циганлији је најбољи пример корупције, за њега смо могли да изградимо још један и по мост, Борча-Земун, и онај у Срему да буде завршен одмах.

Александар Вучић, кандидат СРС-а за градоначелника Београда, 18. април 2008, "Шта радите, бре?" РТС-а

Заразна си, Памела

Велимир Илић Отказао сам гостовање Памеле Андерсон у Чачку јер сам чуо да је болесна. Она има неки хепатитис, а то се брзо шири. Шта ће нам болесна жена у Србији?!

Велимир Илић, председник НС-а, 18. април 2008, Интернет страница загребачког "Вечерњег листа"

 Признавање признања

Оли Рен Србија се поново приближава пресудном опредељењу на изборима 11. маја и на српском народу је да изабере хоће ли се упутити ка европској будућности или се изложити опасности самоизолације. ЕУ подржава Косово да стане на сопствене ноге и жели да помогне Косову да оно помогне само себи.

Оли Рен, комесар ЕУ за проширење, 17. април 2008, "Бета"

 Признавање признања

Војислав Коштуница Ценим што је коначно, после дужег чекања, Оли Рен отворено саопштио да ЕУ подржава стварање државе Косово и да је ЕУ због тога и послала своју мисију Еулекс на Косово. Кажем да ценим што је Рен дао одговор ЕУ, јер је већ постало непримерено даље прикривати шта је садашњи став ЕУ и који су садашњи циљеви Брисела када је у питању Косово.

Војислав Коштуница, одлазећи председник Владе, 17. април 2008, "Танјуг"

Умаћи Шешељу

Војислав Шешељ Карла дел Понте је у својим мемоарима потврдила да је оптужницу против мене подигла на захтев Зорана Ђинђића. Мафијашки премијер Ђинђић умакао нам је пре пет година и њему више не можемо да поставимо ниједно питање, али Дел Понтеовој можемо.

Војислав Шешељ, у Хашком трибуналу, 17. април 2008, "Бета"

Ослобађање ЕУ од ње саме

Андреја Младеновић Највећи циљ НАТО-а је да се Соланин споразум потпише пре избора 11. маја, јер се плаше да ће после тог датума коалиција 'За европску Србију' отићи у опозицију. Унапред одбацујемо да НАТО може да тврди да је било ко у име Србије 28. априла потписао независност Косова.

Андреја Младеновић, портпарол ДСС-а, 17. април 2008, "Прес"

ДОС је мртав, живео ДСС!

Томислав Николић Неко ће после избора морати да направи владу, а није срамота правити са ДСС-ом владу.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, 17. април 2008, "Бета"

Нисам присуствовао, али као да јесам

Зоран Лончар Разумем свачију нервозу с обзиром да је изборна кампања у току. Сигурно постоји зебња за оно што нас чека после 11. маја. Такође, имам потпуно разумевање за чињеницу да је понеко од нас стекао васпитање на улици, али немам разумевање да такво понашање имају институције као што је Влада Србије. Било ме је срамота што сам присуствовао до краја седници Владе. Седница је окончана изласком неких министара, захваљујући чему је пао кворум за рад Владе.

Зоран Лончар, одлазећи министар просвете из ДСС-а, поводом сукоба на седници Владе Србије, 17. април 2008, "Танјуг"

Нисам присуствовао, али као да јесам

Млађан Динкић Ја јесам изашао са седнице јер просто нисам желео да више слушам нека лицемерства више у животу... Рекао сам себи шта ми треба у животу да слушам нешто што је лицемерство, зашто да себи у животу то дајем, биће избори ускоро и грађани ће одлучити да ли су за европску Србију или против.

Млађан Динкић, одлазећи министар економије из Г17, 17. април 2008, "Прес претрес" ТВ Пинк"

Нисам присуствовао, али као да јесам

Драган Шутановац Ја сам изашао мало раније, али службено, имао сам заказан састанак, а ова седница Владе се мало одужила.

Драган Шутановац, одлазећи министар одбране из ДС-а, 17. април 2008, "Прес претрес" ТВ Пинк"

Види (крваве) руке

Хашим Тачи Свесни смо да је косовско питање постало део предизборне кампање у Србији. Тек после избора почеће преговори о могућностима признања независности Косова, јер је то услов да Србија уђе у Европску унију и НАТО. Спреман сам да са српским властима радим заједно за бољу будућност обе земље. [...] Немогуће је да тај процес започне мојим извињењем Србима због почињених злочина. Цео свет зна ко је одговоран за погроме на Косову – ниједан борац бивше ОВК није починио злочине, па ни [у Хагу недавно ослобођени] Рамуш Харадинај.

Хашим Тачи, бивши командант ОВК-а и садашњи "премијер Косова", за мађарски "Непсабадшаг", 16. април 2008, "Танјуг"

Пакт о (најгорем) нападању

Бојан Костреш Тројни пакт Коштуница-Илић-Шешељ жели да уништи европску будућност Србије и одведе је у изолацију из периода деведесетих.

Бојан Костреш, заменик председника ЛСВ-а, 16. април 2008, "Бета"

Ми смо за мене

Ивица Дачић Откуд ја знам [шта је са афером 'Кофер']?! Што ме питате за то?! Што ме провоцирате? Што, молим вас, уместо што откривате афере, не напишете да су овакви као ја потребни Србији! Знате ли да сам био најбољи студент генерације на Факултету политичких наука са просеком десет. Чак сам био бољи и од Уроша Шуваковића!

Ивица Дачић, председник СПС-а, 16. април 2008, "Прес"

Ослобађање ЕУ од ње саме

Драган Ђилас ДС би сутра ујутро потписала Споразум са ЕУ. Пре четири месеца премијер Коштуница је рекао да ССП не треба да буде потписан јер он значи одобрење присуства мисије Еулекс на Косову, док је Холандија стопирала Споразум због сарадње с Хагом. Тако су се Коштуница и Холандија срели на истом ставу.

Драган Ђилас, кандидат ДС-а за градоначелника Београда, 15. април 2008, "Прес"

Пакт о (најгорем) нападању

Велимир Илић За Коштуницу не могу да говорим, али што се мене тиче, Борис Тадић, који као манекен шета светом и зауставља послове од виталне важности за Србију, он је бивши човек, он је све даље и од мене и од моје странке. Далеко му лепа кућа! Не можемо ми да сарађујемо с неким ко је у своје јато прихватио и Ненада Чанка и Бојана Костреша, који хоће Војводину републику. Фали му још само Чеда Јовановић! Ма, знате ли ви да је он мене звао, да су ми нудили сигурну министарску функцију, само да оставим Коштуницу. Ја нисам хтео!

Велимир Илић, председник НС-а, 15. април 2008, "Прес"

Из кеца у десет хиљада

Велимир Илић Може, кладим се у 10.000 евра да ћемо 11. маја узети више од 17 одсто гласова! И оно што још са сигурношћу могу да вам кажем, то је да Нова Србија више никада неће имати посла са Тадићем и људима који су се окупили око њега.

Велимир Илић, председник НС-а, 15. април 2008, "Прес"

Умаћи Шешељу

Драган Шутановац Питам да ли је истина да се Војислав Коштуница чуо са Војиславом Шешељем прошле недеље, шта су разговарали сат времена и да ли су тад уговорили ту велику коалицију или не? И питам још на чији рачун се чуо, да ли је то са мобилног телефона Владе Републике Србије, па смо ми као грађани платили тај телефон, или је то било на рачун Војислава Шешеља из Хага?

Драган Шутановац, одлазећи министар одбране из ДС-а, 14. април 2008, "Полиграф" ТВ "Б92"

Пакт о (најгорем) нападању

Срђан Миливојевић Портпароли Да Србија Стане странке, скраћено ДСС, свакога дана исказују гађење према Ненаду Чанку, члану Коалиције за европску Србију. Били су млади 5. октобра па се не сећају како се Коштуница грлио са Чанком пре сваког митинга, док се Воја борио за фотељу, а Ненад за промене.

Срђан Миливојевић, функционер ДС-а, 14. април 2008, "Блиц"

ДОС је мртав, живео ДСС!

Томислав Николић Јесте ли веровали после 5. октобра 2000. године да ћемо овако да разбијемо ДОС? Погледајте како је то пукло као дете кад разбије звечку. Пола ДОС-а је прешло на српску, патриотску и поштену страну.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, 14. април 2008, "Танјуг"

Кад свеци марширају у кампањи

Драган Шутановац Таман да некога свеца са неба скинете и предложите за премијера да би наши партнери рекли да ето, он је про-НАТО, проевропљанин, он је лопов, криминалац, корумпиран и тако даље, и тако даље, тако да не желимо да било онога кога предложимо у овом тренутку неко провлачи и развлачи...

Драган Шутановац, поптредседник ДС-а, 14. април 2008, "Полиграф" ТВ "Б92"

Ми смо за мене

Александар Поповић Можда је моја компаративна предност да сам од свих кандидата [за градоначелника Београда] најмлађи.

Александар Поповић, кандидат ДСС-а за градоначелника Београда, 14. април 2008, "Шта радите, бре?" РТС-а

Одбор за дочек

Томислав Николић Свако ко призна да је Косово независно мора завршити у затвору. Око тога се не можемо погађати. То је наша уставна обавеза и на то нас обавезује закон. Нека само проба Борис Тадић да потпише тај уговор о стабилизацији. Он може да отпутује, али не знам где ће да се врати, јер када се буде вратио ми ћемо га сачекати у Београду да му покажемо шта о његовим потписима мислимо.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, 13. април 2008, "Бета"

Одбор за дочек

Велимир Илић Имаће проблем ако потпишу. Ако Споразум потпише Борис Тадић, покренућемо иницијативу за опозив председника Србије, јер је прекршио Устав државе и Резолуцију Скупштине Србије. Господин Тадић нема право, а право које је Ђелић добио на некој од седница Владе, то је било право да Србија уђе у ЕУ са Косовом.

Велимир Илић, председник НС-а, 13. април 2008, "Б92"

Одбор за дочек

Драган Шутановац Велимир Илић је само поновио оно што је ових дана већ рекао Томислав Николић. Практично је то позив на линч. Николић је рекао да Борис Тадић, уколико потпише споразум са Европом, треба да јави где ће слетети кад се буде враћао, па ће га они дочекати, па ће се он провести како треба. Исто то је рекао и Велимир Илић. Мислим да је то говор мржње какав није забележен на просторима наше земље.

Драган Шутановац, потпредседник ДС-а, 13. април 2008, "Б92"

Ослобађање ЕУ од ње саме

Александар Поповић Уколико би коалиција окупљена око ДС потписала споразум о стабилизацији и придруживању ЕУ, то суштински значило легализацију НАТО државе Косово. Србију тај споразум и тај потпис не би ни на шта обавезивао. НАТО ће до 28. априла вршити велики притисак да коалиција Чанак-ДС-Г17 потпише Соланин споразум, како би НАТО пакт могао да тврди да је Србија признала независност Косова. Тада би Солана могао да оде у Приштину и да саопшти да је завршио свој посао који је започео бомбардовањем Србије.

Александар Поповић, кандидат ДСС-а за градоначелника, 13. април 2008, "Танјуг"

Пакт о (најгорем) нападању

Војислав Коштуница Истина је, а не неистина да на другој страни стоје Чанак, Демократска странка и Г17 плус. Чанак је први просто зато што је најмлађи партнер и први је због тога што он додатно појачава ту моју сумњу у намере, праве намере коалиције. Зато што Чанак говори да је Косово независно, зато што говори једноставно да је Војводина у Србији од 2006. кад је донет Устав и још много штошта, зато што говори да је Југославију чинило... Мене занима тај нови цветни аранжман, једноставно, тај састав који видим пред собом и неке поруке које долазе из њега.

Војислав Коштуница, носилац листе ДСС-НС, 13. април 2008, "Утисак недеље"

ДОС је мртав, живео ДСС!

Зоран Лончар Наставак следи, али са другим коалиционим партнерима којима ће сопствена држава и њена територија бити много ближи од некакве Европе. Ових десет месеци за нама су десет изгубљених месеци, а наши дојучерашњи коалициони партнери су заувек изгубљени када је будућа Влада Републике Србије у питању.

Зоран Лончар, одлазећи министар просвете из ДСС-а, 13. април 2008, "Бета"

Кад свеци марширају у кампањи

Богољуб Карић Свакако да кад нема лидера партије и кад крене кампања против нас. Нека ми Бог опрости и пресветли патријарх се не наљути што га узимам за пример, али би и патријарха Павла, 'свеца који хода земљом', начинили црним ђаволом да су толико хиљада негативних написа о њему написали.

Богољуб Карић, председник покрета "Снага Србије", на констатацију да је на последњим изборима имао мање од један одсто, 13. април 2008, "Политика"

Ми смо за мене

Биљана Србљановић Мој отац је рођак Радована Караџића, то нас чини ваљда 'крвно повезаним'. Али ја се ипак више осећам 'крвљу повезаном' са злочинцима које скривамо ми, јер Ратка Младића скривају нелустриране институције моје земље.

Биљана Србљановић, кандидат ЛДП-а за градоначелника Београда, 10. април 2008, "Слободна Босна"

Коса или ћелавост, победа или смрт!

Јован Кркобабић Гарантујем вам овом седом косом и ћелавом главом да ће први закон у Србији бити повећање пензија за 50 одсто. Ако не у победу, биће у смрт!

Јован Кркобабић, председник Партије уједињених пензионера Србије, 11. април 2008, "Бета"

Ко нема за мост? Дај одмах четири!

Милутин Мркоњић Решење за мост на Ади је неприхватљиво јер смо за те паре могли да направимо четири моста.

Милутин Мркоњић, кандидат СПС-а за премијера, 31. март 2008, "Глас јавности"