На седмом (економском) небу

Ђуро Перић Последња рата дуга пензионерима ће вероватно бити исплаћена ако се избори распишу до краја ове године. Уколико избори буду одложени за наредну годину, пензионери ће највероватније сачекати фебруар 2008.

Ђуро Перић, члан Управног одбора ПИО фонда запослених, 20. октобар 2007, "Политика"

Активна неутрална празноћа

Расим Љајић Шта код да вам кажем на то питање, ја ћу лупити!

Расим Љајић, председник Савета за сарадњу са Хашким трибуналом, на питање "да ли је господин Младић у Србији", 19. октобар 2007, "Шта радите, бре?" РТС-а

Некад реци никад

Борис Тадић Посао да одустанемо од Косова и као компензацију за то да брже приступимо ЕУ потпуно је немогућ. То је немогуће и због правила о пријему нових чланица, а ја се надам да нико у Унији неће ни предложити такву трговину.

Борис Тадић, председник Србије, за аустријске медије, 19. октобар 2007, "Прес"

Некад реци никад

Бернар Кушнер Лагао бих када бих рекао да решење Косова није у вези са приближавањем Србије ЕУ.

Бернар Кушнер, министар спољних послова Француске, 19. октобар 2007, "Танјуг"

Мистерије (Вељиног) организма

Велимир Илић Ја највише проблема имам са Мирославом Мишковићем и он стоји иза многих ових проблема. Једино му ја нисам у игри и пришао на поклоњење, други јесу. Кад сте чули да Српска радикална странка напада Мишковића. Никад. А зашто?

Велимир Илић, министар за инфраструктуру, 19. октобар 2007, "Политика"

Сачекајте, Ратко Младић је тренутно заузет

Драгољуб Жарковић Вера да без нас нема европске будућности других држава у региону и медијско-политичка, или обрнуто, флоскула да смо ми центар тог региона једнако је тупава као и вера да ће неко озбиљан позвати број телефона 9191 и онима који су сакрили Младића открити где се овај налази. Позвао сам тај фамозни број и открио оно што се догађало и кад сам на почетку грејне сезоне, због квара на кућним инсталацијама, звао Београдске електране: 'Сви оператери су заузети, сачекајте…' То ће нам се догодити и кад будемо звали Брисел. Рећи ће: 'Сачекајте, Мило Ђукановић је на вези'...

Драгољуб Жарковић, главни уредник, 18. октобар 2007, "Време"

Предност од 9 460 528 405 000 000 метара

Зоран Красић Шешељ је светлосну годину испред њих [Хашког тужилаштва]. Међународно хуманитарно право држи у малом прсту.

Зоран Красић, шеф правног тима Војислава Шешеља, 18. октобар 2007, према "НИН"-у

Страх од нежељене трудноће?

Душан Спасојевић Стиче се утисак да САД имају више разумевања за позицију Србије о свим питањима, па и о Косову и Метохији, него поједине европске земље.

Душан Спасојевић, помоћник министра одбране, 18. октобар 2007, "Вечерње новости"

Солунци говоре

Вук Драшковић СПО и мене снашло је нешто слично што је снашло српску војску после победе у Првом светском рату и свих жртава које су поднеле Србија и та војска: солунци су просили после рата, а зачеље колоне се никада није тако нагло обогатило...

Вук Драшковић, председник СПО-а, поводом своје књиге "Мета", 18. октобар 2007, "Време"

Солунци говоре

Вук Драшковић Говорим истину. Од 1990. до 5. октобра 2000. нема ниједног митинга, ниједних демонстрација против Милошевића које ја нисам водио. Једино нисам водио демонстрације 5. октобра и једино тада је могао бити направљен овакав пакт са ђаволом.

Вук Драшковић, председник СПО-а, поводом своје књиге "Мета", 18. октобар 2007, "НИН"

Солунци говоре

Вук Драшковић Сигурно се не бих одрекао ниједне од својих мана, како их је разумела већина народа у Србији. Сигурно бих говорио ређе и говорио тише. Можда не бих народу отворено, у лице, казивао онолику количину истина, неки то називају и пророштвом.

Вук Драшковић, председник СПО-а, поводом своје књиге "Мета", 18. октобар 2007, "Време"

Солунци говоре

Вук Драшковић Плаћао сам и због своје уобразиље да све што кажем мора бити казано на посебан начин... У жељи да будем забаван и заједљив омакла ми се и она глупост кад сам после посете Милошевићу (када сам позван на консултације око формирања владе, СПО је био у парламенту друга странка по снази) рекао да је 'председник шармантан и духовит човек', па сам тек после драмске паузе додао 'тврди да не гледа телевизију коју уређује'. Е, била је то тема за ругање...

Вук Драшковић, председник СПО-а, поводом своје књиге "Мета", 18. октобар 2007, "Време"

Солунци говоре

Вук Драшковић Због чињенице да је Зоран [Ђинђић] убијен, нисам у књизи рекао много, много тога што бих иначе рекао. Никада нећу сазнати због чега је он у мени до последњег сата свог живота, изгледа, тражио свог највећег непријатеља, а морао је да зна да, у политичком смислу, у Србији није имао никада већег пријатеља.

Вук Драшковић, председник СПО-а, поводом своје књиге "Мета", 18. октобар 2007, "НИН"

Човек са својствима

Хаџи Драган Антић Ја сам дошао овде да присуствујем историјском догађају у српском парламенту а то је да се донесе Декларација о осуди [економске блокаде Кубе]. Ја сам у својству представника кубанских интереса овде.

Хаџи Драган Антић, бивши директор "Политике", 18. октобар 2007, ТВ "Б92"

Човек са својствима

Хаџи Драган Антић То је питање кретенско, што се мене тиче.

Хаџи Драган Антић, бивши директор "Политике", на питање да ли је у контакту с Миром Марковић, 18. октобар 2007, ТВ "Б92"

Већ написано

Оливер Антић Јесте ли читали 'Дневник' Достојевског из 1873. године? Тамо пише све ово што се нама сада догађа! [...] Нисам рекао да ли сте слушали, него да ли сте читали?!

Оливер Антић, професор Правног факултета у Београду, 18. октобар 2007, ТВ "Пинк"

Већ написано

Владан Батић Шта треба, да пишемо 'Записе из мртвог дома'?! Или 'Записе из подземља'?

Владан Батић, посланик на листи ЛДП-а, 18. октобар 2007, ТВ "Пинк"

Тендер за клонове

Мехо Омеровић Није исламска заједница у Србији ЕПС па да иде на тендер!

Мехо Омеровић, посланик Санџачко-демократске партије, 18. октобар 2007, према "Пресу"

Тендер за клонове

Вук Бојовић Радмила Хрустановић Врт зове 'зверињаком' и позива се на закон који важи за све, па и за мене. Ако будемо поштовали закон, ја ћу једини бити на слободи а они сви у затвору.

Вук Бојовић, директор Зоолошког врта, 18. октобар 2007, "Ало!"

Тендер за клонове

Михаљ Кертес Самоиницијативно сам купио намештај за петорицу посланика СПС-а са Косова. Они су дошли са породицама и са кесама. Сепаратисти су хтели да их униште. Ја сам одлучио да им купим намештај. Учинио сам то као социјални радник, као човек хуманиста.

Михаљ Кертес, бивши директор Савезне управе царина, у наставку суђења за аферу "Кипар", 18. октобар 2007, "Политика"

Волим да размишљам, али немам времена од таблоида

Весна Радусиновић Да не бих била изван времена и простора, ради општег образовања и из интелектуалне радозналости, једноставно гутам жуту штампу и таблоиде.

Весна Радусиновић, списатељица, за "Правду", 18. октобар 2007, "Време"

 Ослободиоци Авганистана & Ирака против окупатора Косова

Масимо Д'Алема Случај Косова је много другачији од инвазије на Авганистан, Ирак и евентуалног напада на Иран – то су све велике грешке. Срби су окупирали Косово и наш циљ је био да зауставимо рат.

Масимо Д'Алема, шеф италијанске дипломатије, за индијски дневник "Хинду", 17. октобар 2007, "Танјуг"

Активна неутрална празноћа

Оли Рен Сарадња Београда с Хагом је пре полупуна него полупразна чаша.

Оли Рен, европски комесар за проширење, 17. октобар 2007, РТС

Активна неутрална празноћа

Драган Шутановац Очекивао сам да извештај Карле дел Понте буде, ако не позитиван, онда бар да не буде ни негативан, односно да буде неутралан како би нам се дао простор да радимо.

Драган Шутановац, министар одбране, 17. октобар 2007, "Грађански лист"

Лоши, рђави, зли

Томислав Николић У Влади постоји равнотежа зла.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, 17. октобар 2007, "Недељни телеграф"

Лоши, рђави, зли

Томислав Николић Русија у Србију није увезла мафијашки капитал. Русија Србију чува од руске мафије, а ми то не користимо.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, 17. октобар 2007, "Недељни телеграф"

Мистерије (Вељиног) организма

Томислав Николић Велимир Илић не може да буде политичар јер прави велике екцесе. Јавно сам рекао Коштуници да је Илић увео криминалце у своје обезбеђење. У његовом организму је више алкохола него крви и то се види из његовог понашања.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, 17. октобар 2007, "Недељни телеграф"

Трезни (скупштински) дан 15. октобра 2007.

Велимир Илић Да ли се сећаш када ме је твој отац плачући молио да подржим твоју кандидатуру за председника? А сећаш ли се пијанке у Моровићу?

Велимир Илић, министар за инфраструктуру, на седници Скупштине, Наташи Мићић, 17. октобар 2007, "Недељни телеграф"

Наркомани су много слаби

Велимир Илић [Чедомир] Јовановић у животу ништа није радио, и не зна како се шта ради. Чеда је једини средњошколац који је био потпредседник Владе, апсолутно није меродаван било шта и било кога да критикује. Њему је место у затвору, али држава нема механизам да га ухапси. [Намерачио сам се на њега] зато што је Чеда наркос, а ја наркомане уопште не подносим и никада нисам желео да разговарам са неким наркоманом.

Велимир Илић, председник Нове Србије, 17. октобар 2007, "Правда"

Наркомани су много слаби

Велимир Илић Мени је то комплимент [што се посланици смеју кад станем за говорницу], а то је тако зато што ја умем да кажем нешто на један посебан начин. Ја сам човек који је од почетка био у српској опозицији, у самом шпицу и дуго већ трајем у политици. Народ то види. Нападају ме али не вреди, много сам јак.

Велимир Илић, председник Нове Србије, 17. октобар 2007, "Правда"

Тендер за клонове

Миодраг Стојковић Насмејао ме озбиљан предлог једног веома богатог индустријалца који је хтео да буде клониран како би његов клон водио његове пословне књиге – јер га књиговођа поткрада.

Миодраг Стојковић, генетичар, 17. октобар 2007, "Недељни телеграф"

 Ослободиоци Авганистана & Ирака против окупатора Косова

Вук Јеремић Добили смо пуну подршку италијанске Владе да ће се залагати за апсолутно и безрезервно приступање Србије Споразуму о стабилизацији и придруживању.

Вук Јеремић, министар иностраних послова Србије, после разговора с Масимом Д'Алемом, 16. октобар 2007, "Бета"

Добро да лошије не може бити

Хавијер Солана Друга рунда преговора Београда и Приштине није била лоша и разговори за сада теку боље од очекиваног.

Хавијер Солана, представник ЕУ за спољну политику и безбедност, 16. октобар 2007, "Б92"

Страх од нежељене трудноће?

Драган Шормаз САД практично, употребићу тежак израз, силују међународну заједницу, силују Савет безбедности и сам међународни поредак по тој повељи. Мене и све нас из ДСС-а плаши до чега све то може довести?!

Драган Шормаз, члан ГО ДСС-а, 16. октобар 2007, "Сигнали" РТВ Војводине

На седмом (економском) небу

Слободан Милосављевић На Седмом економском самиту Србије чуло се пуно аргумената зашто је Србија обећана земља, пре свега за бизнис.

Слободан Милосављевић, министар пољопривреде, 16. октобар 2007, "ФоНет"

Свеже старе јагоде

Прес ПОРНО СИМА СА ДИНКИЋЕМ И ПАРИВОДИЋЕМ: Грчки бизнисмен Симеон Цомокос, 'јунак' порнића са Сузаном Манчић, организатор Економског самита Србије

Прес, наслов и поднаслов о "кућном видеу 2" Сузане Манчић, 16. октобар 2007

Некад реци никад

Војислав Коштуница Косово и Метохија никада неће бити независна држава, без обзира каквим притисцима, условљавањима и претњама Србија била изложена. Косово би могло бити независна држава само ако би то признала Србија, или уколико би Савет безбедности прекршио Повељу УН. Цео свет добро зна да нити ће Србија признати независност Косова, нити ће СБ прекршити Повељу Уједињених нација. А то значи и да Косово неће бити независна држава и да Косово никада неће бити држава чланица УН.

Војислав Коштуница, нови/стари председник ДСС-а, на страначкој Скупштини, 15. октобар 2007, "Дневник"

Трезни (скупштински) дан 15. октобра 2007.

Велимир Илић Сећате се кад вас је Вук Драшковић избацио из кола? Сећате се кад сам вас одбранио у Вршцу од Вука Обрадовића, када вам је рекао 'гледајте у очи генерала'? И како смо вас послали у Мексико да се удате за Мексиканца и правите свадбу?!

Велимир Илић, министар за инфраструктуру, на седници Скупштине, Весни Пешић, 15. октобар 2007, ТВ "Б92"/19. октобар 2007, "Викенд Данас"

Трезни (скупштински) дан 15. октобра 2007.

Велимир Илић Сећаш се кад си, Чедо, ДОС водио на ручак, прва кућа где има базен у дневној соби, до овог монструма из Старе Пазове... Ја мислим да је и Влада [Владан Батић] био, али није понео купаће гаће да се купамо, је л' тако било? Ишли смо али нисмо знали где идемо, јер си нас ти водио – као велики лидер ДОС-а.

Велимир Илић, министар за инфраструктуру, на седници Скупштине, 15. октобар 2007, ТВ "Б92"

Свеже старе јагоде

Богдан Тирнанић Виђају се [на телевизији] свакодневно министри, посланици и осталим ничим изазвани политички радници како један другог шаљу у мајчину [...] И остатак телевизијског програма је поучан: 48 сати свадба (млада, разуме се, претходно претучена), мењам жену, бијем тетку, једем говна. [...] У општој каљузи времена Сузана Манчић је природна појава, као што је природно да се врх рођенданске торте украси свежом јагодом.

Богдан Тирнанић, колумниста, о "кућном видеу 2" Сузане Манчић, 15. октобар 2007, "НИН"

Волим да размишљам, али немам времена од таблоида

Весна Радусиновић Верујте и мени као писцу, али заиста, осам бестселера. Недавно сам размишљала зашто сам ја оно као успела да освојим своје читаоце и схватила сам да је то било не зато што вечито контрирам свима него што сам иронична и што та самоиронија значи да говорим о себи оно што заиста мислим и пишем оно што осећам.

Весна Радусиновић, списатељица, 15. октобар 2007, "Кључ" РТС-а

Сва су убиства фашистичка (осим оних која нису)

Теофил Панчић Па, има злочина који нису фашистички, рецимо неко убије... муж жену или жена мужа на спавању, то вероватно није фашистички поступак.

Теофил Панчић, новинар "Времена", 14. октобар 2007, "Утисак недеље"

Мистерије (Вељиног) организма

Велимир Илић Понекад морам и тактички да поступим, опсујем да бих убрзао посао.

Велимир Илић, министар за инфраструктуру, 13. октобар 2007, "Правда"

Свеже старе јагоде

Небојша Бакарец Жена воли да се снима, па шта? Што би рекао Ђенка у филму Маратонци трче почасни круг: 'Зашто двоје лепих и младих људи не би показали своја обнажена тела?' Једина разлика јесте што је само Манчићева лепа, а обоје нису млади.

Небојша Бакарец, члан ГО ДСС-а, о "кућном видеу 2" Сузане Манчић, 13. октобар 2007, "Курир"

На седмом (економском) небу

Милош Алигрудић Није мало [70 хиљада за председника Управног одбора], али је далеко од оних бројки које су се провлачиле по новинама. Радо бих се лишио и те накнаде и функције, јер је то посао који је изузетно напоран и тежак и изискује свакодневно ангажовање.

Милош Алигрудић, као председник УО ЈАТ-а, 12. октобар 2007, "Курир"

Солунци говоре

Изјаве.нет Ако је то био атентат, извели су га људи под Ђинђићевом командом.

о нападу на Зорана Ђинђића код хале "Лимес, 01. фебруар 2003, према "Блицњузу"