Луди ујак и паметна жена

Стојан Церовић А главно што је имало да се објасни већ је виђено у филму 'Амаркорд': луди ујак попео се на дрво и неће да сиђе. Ујак само одозго више да му треба жена и гађа орасима свакога ко проба да му приђе. Српски случај је мало тежи, јер се овде ујак попео са женом, па му не треба више ништа. Нису помогле ни молбе, ни претње, ни обећања, и пошто ту нема више шта да се уради, преостале је да се ради с онима доле, да се види зашто су били тако неопрезни, да се испита зашто нису боље чували дрво ил­' барем ујака, да се провери да нису сви они заправо ујаци, и да се предузму мере да се то више не догоди ни њима ни било коме.

Стојан Церовић, колумниста "Времена"

Учење са разумевањем

Зоран Живковић Не разумем се у тероризам и обавештајне службе. Али се разумем у Горана Матића.

Зоран Живковић, градоначелник Ниша, "Видео недељник"

Хвала, није требало

Мирко Марјановић С поносом можемо да се осврнемо на оно што смо урадили у времену које је за нама.

Мирко Марјановић, премијер Србије, "Бета"

А Божић Бате?

Војислав Шешељ Ништа се није десило у нашој земљи што би изискивало ванредне изборе а ми нећемо да будемо Деда Мразеви.

Војислав Шешељ, као председник СРС-а, конференција за новинаре

Ко не слуша песму, слушаће...

Ивица Дачић Црногорски предлог за редефинисање односа унутар Федерације је десет пута гори него словеначки предлог за време СФРЈ.

Ивица Дачић, портпарол СПС-а, конференција за новинаре

Ордени за повлачење I реда

Михал Рамач Мада година још није истекла, нема сумње да је она била досад најплоднија по броју додељених високих и највиших одличја. Ни у Француској о двестотој годишњици њихове Револуције није додељено толико друштвених признања него у Србији поводом јуначког повлачења југословенске војске с Косова.

Михал Рамач, коментатор листа "Данас"

Усрећитељ упропаститеља

Артемије Данас, када се цео народ труди и запиње из петних жила да се ослободи овог губитничког и ненародног режима, да Србију извуче из провалије у коју је гурнута рукама 'мудрог Вође', Ви пастир народа, духовни отац и учитељ, окрећете леђа своме народу и својим одласком на 'прославу 29. новембра' учвршћујуте расклиматани престо Упропаститеља српског народа, продужујући агонију на ко зна које још време.

Артемије, епископ рашко-призренски, отворено писмо патријарху Павлу

Противзаконита аморалност

Иван Марковић Они које патриоте дневно вређају, јер одбијају да издају своју земљу и лажу у интересу НАТО-а против Југославије, морају одговарати за то. Посебно је недопустиво да хероје одбране земље, припаднике Министарства унутрашњих послова и Службе државне безбедности, дневно клевете. То не само да је недопустиво, него је и противзаконито и аморално.

Иван Марковић, портпарол ЈУЛ-а, "Фонет"

Врло до местимично

Огњен Прибићевић Српска опозиција је врло јединствена, барем око циља који се односи на неопходност смене режима и промене система.

Огњен Прибићевић, саветник председника СПО-а, крагујевачки "Канал 9"

Тапија на атентат

Огњен Прибићевић Приче о припремама и покушајима атентата на Зорана Ђинђића и Слободана Милошевића су лишене сваког основа.

Огњен Прибићевић, саветник председника СПО-а, крагујевачки "Канал 9"

Са нама нема (не)извесности

Милорад Павић Током рата је било боље. Бар смо се надали да ће се рат завршити и доћи бољи дани. Данас се не надамо ничему.

Милорад Павић, књижевник, у Атини

Стручњак за овалне оралности

Горан Козић Већина европских и светских лидера, а посебно ови транзициони (изузев једног), дочекује Клинтона у пози у којој га је чекала Моника у Овалном кабинету. Међутим, народ у сексу воли да буде активан па се зато дигао, а сви старији од петнаест година знају како то свршава. Отићи ће а неће бити запамћен као херој који се усудио да нападне суверену европску земљу. Остаће запамћен по томе што је убио једну трогодишњу Милицу која је седела на ноши у до тог тренутка мирном и топлом дому својих родитеља, по Моники и по Хилари која је наредила бомбардовање да би га одвикла од пушења.

Горан Козић, новинар "Политике"