Мали трактат о проституисању елите

Небојша Катић Тајкуни су исправно проценили да није довољно куповати само политичаре, већ да се мора непрекидно утицати и на јавно мњење. Новцем фондација изграђена је мрежа невладиних организација и научних института, купљен је и огроман број универзитетских професора, чак и целих катедри. [...] Да парафразирам Роберта Музила – за разлику од честитих сексуалних радница које за новац продају тело, интелектуалци продају и душу и тело.

Небојша Катић, економиста, о књизи „Мрачни новац“ Џејн Мајер, „Политика“/„nkatic.wordpress.com“

Негативна географија

Серж Брамерц Искористио бих прилику да прво поздравим њену екселенцију, госпођу Колинду Грабар Китаровић, председницу Републике Србије... ооох, Хрватске.

Серж Брамерц, главни хашки тужилац, на седници Савета безбедности УН посвећеној завршетку рада Хашког трибунала, „Танјуг“

Још један шугав (скупштински) дан

Маја Гојковић Приликом расправе о буџету за 2018. годину ће читав један дан сигурно бити разговор о увредама на рачун Александра Вучића и његове породице, као и на мој, и на рачун понеког члана СНС-а или министра. Потребно је много снаге како би се издржао један такав дан, а да се не одговори ништа.

Маја Гојковић, председница Скупштине Србије, у „Упитнику“ РТС-а, „bizlife.rs“