Љубав и мржња су потврђене гласине

Драган Бјелогрлић Балкан је једна неисцрпна тема у сваком смислу. Простор препун контроверзи, апсурда, место где се љубав и мржња држе руку под руку и непрестано се надопуњују, амбијент у коме се несвакидашње гостопримство и срдачност за трен ока претворе у незапамћену суровост и насиље. Неколико националности живе једне поред других, а све потичу највероватније од једног истог народа, и мрзе се и убијају доказујући да су управо они тај „пранарод“ од кога су ови други настали. Идеално за уметност, тешко за живот.

Драган Бјелогрлић, глумац и режисер серије „Сенке над Балканом“, за „Вечерње новости“, „bizlife.rs“

Спуштање (медијског) мрака на очи

Срђан Шкоро Испод дна је све отишло. Бојим се да оног дана када Вучић не буде био на власти, више неће имати ко то да објави. Његови медији ће, као у Кустуричином „Подземљу“, говорити да је он и даље на власти - и људи ће у то веровати, што је најгоре.

Срђан Шкоро, новинар и бивши члан Председништва Покрета слободних грађана, о стању у српским медијима, „Балкан инфо“ (youtube)

Не дам функцију премијера!

Александар Вучић Неки су помислили да под притиском могу да добију нешто што нису заслужили. [Саша] Јанковић је био спреман да настави те протесте, мислећи да ће ме на тај начин натерати да му дам премијерску фотељу.

Александар Вучић, председник Србије, у „Ћирилици“ на ТВ „Хепи“ о протестима после председничких избора 2017, „Танјуг“

Све што смо стекли поштено сам платио

Беџет Пацоли Ја не бих одговорио на то питање, јер ми мало изгледа банално.

Беџет Пацоли, бизнисмен и „министар спољних послова Косова“, за „Дојче веле“ о томе да ли плаћа признања независности поготово малим и сиромашним државама, N1

Ако они не признају нас, не признајемо ни ми њих

Беџет Пацоли Косово није криво за оно што се дешава у Шпанији [са Каталонијом], нити за проблеме које имају друге државе које нису признале Косово. Косово је заслужило њихово признање. Косово је настало из једне сасвим друге ситуације. Овде је био геноцид. Овде је преко ноћи је истерано милион људи из својих домова. Овде је било уништење и материјално и људско. Према томе је исправно ово што се десило – што је Косово сада независно.

Беџет Пацоли, бизнисмен и „министар спољних послова Косова“, за „Дојче веле“, N1

Један потпис мења све

Беџет Пацоли Увек сам говорио да они не морају то рећи, али нека поступе тако.

Беџет Пацоли, „министар спољних послова Косова“, за „Дојче веле“ о очекивању да ће Србија „једног дана“ признати независност Косова, N1