За сада без доброг (пот)питања

Милорад Додик Нисам питао Србију шта о томе мисли. Београд из својих разлога мора остати на међународном принципу територијалне недељивости, имајући у виду Косово. То је најважније државно питање Србије, и ја то разумем. Али исто тако, најважније национално питање Србије је Република Српска.

Милорад Додик, председник Републике Српске, на питање да ли инсистирањем на независности РС угрожава позицију Србије, „Блиц“

Врли, цинични свет

Милорад Додик Свет је поводом Косова, наводно кажњавајући Милошевића, који већ није био ту, додатно понижавао Србију и Србе. То говори колико је тај пројекат циничан и антисрпски, а не антимилошевићевски. Циљ је био да се уруше и понизе српска државност и нација. Албанцима и Србима који ратују и убијају се, међународна заједница каже - разиђите се. Муслиманима и Србима који такође ратују и не воле се, кажу - морате да будете заједно.

Милорад Додик, председник Републике Српске, о лицемерју међународне заједнице, „Блиц“

Од намета(ња) нема селамета

Бакир Изетбеговић Србија треба да одустане од наметања, јер се наметањем не може постићи ништа добро, а реч је о уделу Бошњака у полицији, тужилаштву, судству или када је, на пример, реч о именима школа. Тај простор треба препустити тим људима да нормално дишу, да изграде инфраструктуру.

Бакир Изетбеговић, председник СДА и члан Председништва БиХ, у интервјуу за „Дојче веле“

Били би идеални кад би (им) уградили квачило и кочницу

Бакир Изетбеговић Они су један посебан темперамент, немају кочница, мада не знам колико је то добро за политику. Ја волим све људе из Санџака - и ове ту (Сарајеву) и оне тамо. Они су срчани људи.

Бакир Изетбеговић, председник СДА и члан Председништва БиХ, у интервјуу за „Дојче веле“

Мислим, дакле, не сећам се

Урош Шуваковић Не сећам се да сам радио за Државну безбедност.

Урош Шуваковић, бивши функционер СПС-а, „Ћирилица“ ТВ Хепи

И тебе сам гладан, политико

Лазар Ристовски Они који се баве уметношћу не треба да се оптерећују дневном политиком.

Лазар Ристовски, глумац, који је 2017. активно учествовао у председничкој кампањи Александра Вучића, „ФЕНА“/„bizlife.rs“

Далеко им лепа Америка

Милорад Додик Ево, молим Американце да ми продуже санкције ако мисле да је то разлог. Мени је живот лакши откако ми Американци не долазе у кабинет. Шта ће ми они? Са њима је веома тешко разговарати. То су увек надобудни типови који нешто траже и на нешто вас присиљавају.

Милорад Додик, председник Републике Српске, на тврдње да је ублажио реторику после санкција САД, „Вечерње новости“

Булдожер за стереотипе

Милорад Додик Морамо народ да ослободимо тог стереотипа да странци овде могу да раде шта хоће, а да ми морамо да слушамо. Ја сам то рашчистио још 2006, када сам постао премијер. Тада сам прекинуо праксу да се сви материјали пре седнице Владе шаљу у Канцеларију високог представника. Када је дошао њихов представник Крис Бенет да се жали, ја сам га избацио напоље и написао одлуку да му се забрањује улазак у зграду Владе РС.

Милорад Додик, председник Републике Српске, у интервјуу за „Вечерње новости“

Дилинџер од Босне

Милорад Додик [Бакир] Изетбеговић је српски непријатељ број један.

Милорад Додик, председник Републике Српске, о изјави члана Председништва БиХ како се „нада да ће БиХ у једном тренутку да призна Косово“, „Танјуг“

Косово ми је остављено у аманет

Бакир Изетбеговић Надам се - ДА. Што се мене тиче, Косово је до сада требало да буде признато. Ево, сада ће се, наравно, наљутити моје колеге. Али, наши покушаји да се то уради само су нанели штету односима унутар БиХ, а ништа нису помогли Косову.

Бакир Изетбеговић, члан Председништва БиХ, за „Дојче веле“ на питање „хоће ли БиХ у једном тренутку да призна Републику Косово“, РТС

Кад су цветале јабуке

Милорад Додик Сањам и верујем да ће Република Српска једног дана бити држава. Да ли ће то бити за пет, десет или петнаест година, није важно. Гарантујем, независна Српска ће нам пасти у крило као зрела јабука. БиХ је неодржива. [...] Кад бих могао сутра да направим независну РС а да не падне ниједна глава, урадио бих то. Моја политика је да то учиним политичким средствима.

Милорад Додик, председник Републике Српске, у интервјуу за „Вечерње новости“

Ишчекујући треће полувреме

Бакир Изетбеговић Ако произведу друго полувреме, мислим да ће они који га произведу изгубити – надам се политички, а не војно.

Бакир Изетбеговић, члан Председништва БиХ, на питање шта ће урадити ако Република Српска прогласи независност као Каталонија, за „Дојче веле“

Беспућа повијесне (нео)збиљности

Бакир Изетбеговић Радићу оно што ће радити све патриоте у овој земљи – бранити оно на шта смо стекли право борбом од 1992-1995. па и самим Дејтонским мировним споразумом. Хајде да окренемо питање: како ће они поцепати БиХ? Интерес Европе – да нема поново рата у БиХ, затим на Балкану, јер га је једном добила из овог истог града пре 103 године – је на нашој страни. Имаћемо све те силнице на нашој страни да се једна таква авантура не деси.

Бакир Изетбеговић, председник СДА и члан Председништва БиХ, на питање шта ће урадити ако РС прогласи независност као Каталонија, за „Дојче веле“