Чедоморство, занат најстарији

Амфилохије Оне [мајке] у својим утробама побију за једну годину више деце него што су побили Мусолини и Хитлер, и Броз и ови који су овде на Косову и Метохији. А хоћете да као народ имамо благослов Божји.

Амфилохије, митрополит црногорско-приморски, о абортусу, после служења литургије у у Пећкој Патријаршији, према порталу ЦДМ

Чувај се „домаћих“ Срба и када дарове носе

Оливер Ивановић Кампања која се води за локалне изборе на Косову је у најмању руку чудна. Сада се Срби боје од Срба више него што су се бојали 1999, 2004. и 2008. године од радикалних Албанаца.

Оливер Ивановић, председник Грађанске иницијативе „Србија, демократија, Правда“, „Фонет“

И тебе сам гладан, кафано

Ивица Дачић Нема ту шта, Вучић ми понекад каже да отпевам нешто, ради атмосфере. И то има ефекта. Палестински председник Махмуд Абас ми је рекао да ће памтити две вечери: кад је женио сина и вечеру са мном. Грчки председник је био одушевљен јер сам му отпевао 'Ми му тимонис' на грчком. Сергеј Шојгу и Сергеј Лавров су певали заједно са мном. Ангела Меркел, Франсоа Оланд, Емануел Макрон, Кетрин Ештон, Федерика Могерини су били одушевљени. Оланд је рекао да сам најбољи министар на свету. Естонки сам певао 'Опрости ми Катрин', а кад сам дошао следећи пут у Брисел, чекао ме је поклон. Италијански министар Алфано ми се увек обраћа 'гранде Ивица'. Ми смо мала земља, немамо новац, нисмо велики и јаки, немамо атомску бомбу, али имамо шарм и гостопримство, то је наше оружје. Посвећеност госту, то је суштина, а не моја жеља да певам. И није то лако. Пробали су то и други, али не успева свима.

Ивица Дачић, министар иностраних послова, „Блиц“/„Истиномер“