Нек су живи и здрави амерички инвеститори!

Мајкл Полт Ми смо направили једну студију и дошли смо до закључка да у Србији постоји слободно тржиште, да постоје закони који штите америчке инвеститоре и закони о раду, па смо на основу тога и донели ту одлуку.

Мајкл Полт, амерички амбасадор у Београду, о укидању последњег пакета санкција уведених 1992, "Бета"

Он нек инсистира, ми нек се не дамо

Бајрам Косуми Желим јавно да охрабрим Коштуницу да инсистира на нашем сусрету, јер политичари морају међусобно да разговарају.

Бајрам Косуми, "премијер Косова", "Дневник"

Он нек инсистира, ми нек се не дамо

Миша Ђурковић На скупу о Косову у Луцерну албанска страна је још једном испољила непостојање воле да дође до дијалога Београд-Приштина. Оно што је заиста лоше јесте њихово избегавање да до дијалога дође.

Миша Ђурковић, саветник премијера Србије, "Б92"

Право време и још правља истина

Александар Вучић Да сам ја урадио то што је урадила Наташа Кандић, био бих на свакој насловној страни са вешалима изнад главе. Како бисте се ви осећали да вас ја оптужим да сте моје трогодишње дете премлатили мотком, а да је права истина да сте ви у том тренутку били рецимо на годишњем одмору?

Александар Вучић, генерални секретар СРС-а, "Време"

Право време и још правља истина

Наташа Кандић Драго ми је што су радикали поднели кривичну пријаву. То је добро пре свега због тога што је наше тужилаштво већ затражило помоћ хрватске стране и што је то једини начин да дођемо до докумената из војних служби безбедности... Поново бих изјавила исто, мислим да је сада право време за то.

Наташа Кандић, директор Фонда за хуманитарно право, "Време"

Смутне године и светли појединци

Небојша Човић Радујем се сазревању неких појединаца, али и струја и партија, а који су били на власти у смутним годинама прошлог века.

Небојша Човић, председник СДП-а, о преласку неких социјалиста у његову партију, "Блиц"

Имиџ је све, естрадни PR је ништа

Ђорђе Вукадиновић Динкић у јавним наступима повремено испољава вишак ароганције и агресивност, који му могу донети победу у непосредном дуелу, али те особине стварају око њега имиџ непопуларне и непријатне особе. Имиџ који не може поправити ни PR, ни Кеба, ни 'Магазин Ин'.

Ђорђе Вукадиновић, уредник "Нове српске политичке мисли", "Европа"

Ретроградни пацијенти и појачана терапија

Филип Цептер Оно што су учинили Иван Ћурковић и чланови ретроградне групе у Председништву заказујући, мимо мене живог и здравог, нелегалну Скупштину Олимпијског комитета СЦГ, више није пучистички чин него разбојништво. Међутим, ја ћу и даље наставити започети посао лечења спорта којег изједа организовани лоби, а терапија мора бити појачана уколико желимо да пацијент преживи.

Филип Цептер, председник Олимпијског комитета, "Блиц"

Професионалци

Душан Михајловић Једини функционер Службе државне безбедности кога сам упознао пре него што сам постао министар био је Милорад Улемек. До сусрета је дошло на његову иницијативу преко Чеде Јовановића. Сусрет са Улемеком памтим највише по његовој причи о себи, тако добро сроченој да је пријала мојим ушима. Легија је причао како је одрастао на Новом Београду, како је ишао у музичку школу, како и данас воли озбиљну музику и озбиљну литературу, како чита филозофске књиге и пише песме и кратке приче. Причао ми је како је дуго тражио себе и своје место под небеском капом и да је зато отишао у Легију странаца, а да се вратио кући као професионалац... Говорио ми је да жели да има пуно деце и да их васпитава у витешком духу Милоша Обилића. То је и буквално била елегија за моје уши.

Душан Михајловић, бивши министар полиције, у својој књизи "Повленске магле и видици"

Делатност, не рад

Богдан Тирнанић Познати италијански новинар Енцо Бетица, пореклом иначе из Далмације, који се под старе дане скрасио као политичар у дебелој заветрини Европског парламента, једном је на питање неког телевизијског водитеља шта је то заправо новинарство, одговорио како је реч о делатности без радног времена, која је слабо плаћена, још мање цењена, опасна по здравље и разорна за складни породични живот (јер, будући да никада нисте код куће, жена ће вас варати са комшијом или поштаром, а када се, неким случајем, ипак појавите на кућном прагу, ваша сопствена деца ће повикати: Мама, тражи те неки чика!), али – додао је Енцо – боље и све то него нешто радити.

Богдан Тирнанић, у "НИН"-у

Просек (скоро) 5.0

др Неле Карајлић Родио сам се у Сарајеву. Основну школу сам завршио у Сарајеву са свим петицама. Другу сарајевску гимназију завршио сам 1981. са покојом петицом, а на Филозофском факултету, Одсјек оријенталистика, поновио сам успјех из основне школе – поново сам имао све петице. Факултет никад нисам завршио, али и поред тога људи ме зову доктор.

др Неле Карајлић, вођа "Забрањеног пушења", аутобиографија у "НИН"-у