Плитко одмрзавање

Шон Мекормак Одлука, коју је данас обелоданио подсекретар за политичка питања Николас Бернс у Београду, подразумева одмрзавање 10 милиона долара помоћи која је суспендована у јануару ове године, после закључка државног секретара Колина Пауела у марту 2004. године да Београд не сарађује са Међународним судом у Хагу.

Шон Мекормак, портпарол Стејт департмента, "Б92"

Конц-логори без гасних комора

Сорен Јесен Петерсен Власти у Београду да играју двоструку игру, позивајући на дијалог о Косову и истовремено спречавајући остваривање стандарда. Београд стално критикује Косово што нема напретка у повратку српских избеглица, али водећи политичари истовремено српске енклаве на Косову упоређују с конц-логорима којима фале само гасне коморе. Кад бих ја био избеглица и чуо нешто такво, ни ја не бих пожелео да се вратим на Косово.

Сорен Јесен Петерсен, шеф УНМИК-а, "Велт"

Да им отворе и очи и нос

Бранислав Лечић Идемо да разговарамо о положају Срба и свим осталим питањима, а не да ставимо шлаг на постојеће говно. Идемо да кажемо: 'Људи, смрди'!

Бранислав Лечић, припадник тзв. Либерално-демократске фракције, о одласку лидера ГСС-а, СДУ и ЛДФ-а у Приштину, "Дневник"

Патриотска снага Србије

Богољуб Карић Постоји нешто што се не може платити и што нема цену, а то је љубав према својој земљи. Мени су нудили све живо, до функције премијера Србије. Нисам прихватио да се бавим издајом и шпијунажом. И зато четири и по године раде на уништавању БК компаније, уцењују, до претњи киднаповањем. Тим Џуда и Тим Маршал писали су у својим књигама да сам ја једини који није прихватио да се бави шпијунажом и издајом земље и да ми зато уништавају све.

Богољуб Карић, председник Покрета снага Србије, "Новости"

Патриотска снага Србије

Богољуб Карић Мој политички циљ је увек јасан. Спречити потпуно урушавање економије Србије и распродају свега што имамо од рудних богатстава до продаје српског неба.

Богољуб Карић, председник Покрета снага Србије, "Новости"

Ко сме да га погледа у...

Владан Батић Милошевић је председник СПС-а и доноси одлуке у име ове странке. Дачић и Анђелковић су 'трла баба лан' и кад би изашли на изборе, ни фамилија за њих не би гласала, тако да ускоро очекујем фузионисање СПС-а и ДСС-а. Уосталом, не би ме изненадило да Коштуница, уз срдачне пољупце, дочека Миру на аеродрому. Тај човек је на све спреман само да остане на власти. Чак би и Младића лично одвео у Хаг само да буде премијер. Са Коштуницом ће бити већих проблема него са Слободаном Милошевићем!

Владан Батић, председник Демохришћанске странке и бивши члан ДСС-а, "Глас јавности"

Храбрец (пинкоидни)

Петар Луковић Данас је сваки фашиста, сваки ратни злочинац, у прилици да се врати на сцену у пуном сјају као да се ништа није десило. У мом суђењу са Миодрагом Поповим, суд је доказао да су њему повређена људска права. Сад ја морам да докажем да је он икад радио на телевизији. Тражио сам од РТС-а снимке тих дневника, они ми кажу да управо ти датуми које сам тражио не постоје. Ускоро нећемо моћи да докажемо да је било ко радио на РТС-у у време рата. Моја пресуда за Попова ми је врло јасно ставила до знања да могу или да платим силне паре или да се понизим кукавички и кажем да се извињавам због увреда. А већ сам имао отежавајућу околност, јер сам по његовој првој тужби већ био осуђен, нас тројица је имало да му плати силне паре. Ово сад је била тужба подигнута у неком јебеном Беочину, јер у закону постоји одредба да се због увреде у штампаним медијима суди тамо где се налази штампарија тог листа. Не би ме изненадило да постоји одредба да се суди у месту у коме је рођен шеф штампарије. И сад људи кажу – Пера Луковић нас је разочарао што се извинуо, требало је да плати. Лако је то. Извини, ја немам 20.000 евра. Ако ти храбри могу да ми позајме 20.000 евра одлично... Значи сад треба да продам стан, да продам кеву, а сама помисао да дам паре том Попову, па не пада ми на памет уопште. Шта ме се тиче извињење, јебе ми се за извињење. Ја пишем текстове против њега и даље, али не у Србији. Нека ме тужи у Хрватској, нека ме тужи у Босни, савршено.

Петар Луковић, новинар у "Пинку БиХ", "Пешчаник"

Стари вал

Душан Којић Која Ко је могао да се нада да ће моји саборци из 'новог таласа' Крстић и Шапер постати политичари. То је трагедија с којом ће морати да се носе!

Душан Којић Која, фронтмен "Дисциплине кичме", према "Блицу"

Да не чује CIA!

Јован Ранковић Смедеревска железара није приватизована. Она је продата у стечају и Американци су, заправо, купили имовину без дугова. Они су за 23 милиона долара купили ту фирму која вреди много више. [...] Овде се ништа случајно не дешава, све је мување. Пре 20 година радио сам санациони програм за 'Сартид' и то је трајало скоро две године. Са мном је било и 16 Американаца инжењера и они су још тада упознали ову железару. Сада, кад су је купили, они су добили и део дунавске обале где ће, вероватно, градити виле за своје службенике. 'Сартид' је некада припадао богатим породицама и ова имовина је морала бити враћена. Продаја је урађена за два дана да би се много тога заташкало. То је, у ствари, преузимање коме је требало да претходи процена вредности фирме и јавни тендер. Американци су саопштили колико би били спремни да плате 'Сартид', предложили су цену од 23 милиона долара, иако вреди 20 пута више. Шта их брига, а Лабус је дао сагласност. 'Сартид' има феноменалну ваљаоницу. Ово причам јавно, иако ми двоје деце живи у Америци и сваке године одлазим тамо, па ћу и ове године тражити визу. Мој син живи у месту које је центар Америке за CIA, тамо има десет професора за српски језик и преводи за потребе CIA.

Јован Ранковић, бивши министар финансија СРЈ, "Глас јавности"

Нас, Руса и Кинеза...

Милош Шобајић Недавно сам се вратио из Кине, где сам гостовао ка професор на њиховој великој 'Лук Сун академији', па сам са великим разочарањем схватио да они никада нису чули за Србију. Био сам у граду Шенјанг који има преко осам и по милиона становника, па им је било смешно да долазим из земље која има становника колико и тај средњи по популацији град у Кини.

Милош Шобајић, сликар, "Блиц"

Одложено, али не и нерешено

Б92 МАРАДОНА - КОШТУНИЦА (ОДЛОЖЕНО)

Б92, наслов вести о отказивању састанак Д. Марадоне и В. Коштунице, via Е. Кустурица