О (анти)јунацима и гробовима

Сергеј Трифуновић О ком, бре, ти БДП-у причаш? О ком привредном расту и којој борби против криминала? Пишаћу на ваше гробове.

Сергеј Трифуновић, глумац, „твитујући“ вест да због застарелости случаја нико неће одговарати за смрт малог Алексе Јанковића из Ниша, „Твитер“

Смрт је наша (архи)сапутница

Душан Ковачевић Србија после страдања у шест ратова у XX веку више нема народа и деце за седми рат, јер би тај нови рат био крај ове земље.

Душан Ковачевић, драмски писац и академик САНУ, о позиву председника Србије Александра Вучића „на широк друштвени дијалог о Косову и Метохији“, „Танјуг“

Курир је (поново) пронашао своју душу

Зоран Живковић Комплимент за сваког кандидата за будућег градоначелника Београда је да га пљују „Информер“, „Ало“, „Српски телеграф“, „Пинк“… У суженим могућностима да се чује опозиција, „Курир“ је у овом тренутку редак простор где може нешто да се каже. И ја то сада хоћу да искористим.

Зоран Живковић, председник Нове странке, у контексту чињенице да је 2014. јавно поцепао примерак „Курира“, НИН/„bizlife.rs“

Потурао руку где многи не би ни ногу

Душан Ковачевић Спољна политика Александра Вучића вођена је начелом прагматичног компромиса. Он је то радио јако добро као премијер, а сада и као председник. Он је ишао тамо где ја никада не бих ишао. Никада се не бих руковао са онима са којима се он рукује. Имам право да не пружим руку људима који имају крваве руке. Ја то могу, јер нисам политичар и нисам преузео одговорност да се бринем о народу. Ко је решио да се бави озбиљно политиком мора да рачуна на дане када ће озбиљно да се понижава због добробити свог народа.

Душан Ковачевић, академик и драмски писац, „Танјуг“

Болна трагедија о (само)издаји

Душан Ковачевић Мени се диже коса на глави када чујем људе који седе у Београду на неким фотељама да позивају на одбрану Србије на сваком кораку. Ти који то говоре данас не могу да претрче 100 метара, морају да једу три пута дневно и да спавају два пута у 24 сата. Ако их затекне рат поподне, они неће моћи да учествују у њему, јер тада спавају. Неће они да ратују, већ ће ратовати наша деца. Ови што су најгласнији у позивању на одбрану Србије никада нису ратовали, нити ће икада ратовати.

Душан Ковачевић, академик и драмски писац, „Танјуг“

Унутрашњи дијалог о спољашњем компромису

Душан Ковачевић Унутар нашег друштвеног дијалога ми морамо да предложимо решења како би компромис између српске и албанске стране довео до платформе у којој се нико не би осетио као да је велики губитник.

Душан Ковачевић, академик и драмски писац, о позиву председника Вучића на „унутрашњи дијалог о КиМ“, „Танјуг“