Косово, Србија

Борис Тадић Ово је Србија!

Борис Тадић, председник Србије, приликом посете Косову и Метохији

Косово, Србија

Изјаве.нет Наш живот је експеримент, проба колико један народ може овако да издржи у 21. веку.

житељ косовског села Батусе, "BBC"

Успаванка за Соњу Б.

Соња Бисерко Грађани Србије и ми сви заједно већ имамо довољно података о злочинима који су почињени у име овог народа и може се слободно рећи да Србија спава на лешевима.

Соња Бисерко, председница Хелсиншког одбора, конференција за новинаре

Не дај да нас раставе ови људи зли...

Владимир Беба Поповић Реакције на оно што сам рекао у 'Инсајдеру' иду у два правца: један је лична дискредитација, у смислу да сам лажов, измишљају моју биографију или да би ме требало сместити у лудницу. Други правац је да се цела прича сведе на споредне теме и да се случајно ДС не укључи у тражење одговора на постављена питања. Убацујући ове измишљене тезе, намера им је да ме конфронтирају са Демократском странком. Ту кампању су осмислила двојица дугогодишњих сарадника Јовице Станишића: Александар Тијанић и Братислав Грубачић уз помоћ гласила служби 'Европе' и НИН-а.

Владимир Беба Поповић, "инсајдер", "Време"

Нема службе без девијације (и обратно)

Раде Булатовић Државну безбедност није требало распустити по 'чешком' моделу јер је, и поред девијација, било запажених успеха.

Раде Булатовић, директор БИА, "Бета"

Чувари сна

Чедомир Јовановић За безбедност моје породице, пријатеља и сарадника од данас су одговорни Драган Јочић који је импресиониран ЈСО, Мирослав Милошевић, који је импресиониран Легијом, Раде Булатовић, који је захваљујући притисцима и уценама, засад, изузет из поступка за убиство Зорана Ђинђића, и генерал Ацо Томић, који за име и рачун антихашког лобија спречава демократизацију Србије.

Чедомир Јовановић, бивши потпредседник ДС и Владе, конференција за новинаре

Хајд (у) парк

Зоран Стојковић Чедомир Јовановић је бројем посета Душану Спасојевићу и Милету Луковићу направио од затвора Хајд парк.

Зоран Стојковић, министар правде, "Блиц"

Хајд (у) парк

Чедомир Јовановић Министар Стојковић не ради ништа друго осим што сервисира мафију.

Чедомир Јовановић, председник Центра за модерну политику, "Блиц"

И ја бих исто, само овлашћено

Душан Михајловић Истрага је утврдила да је обезбеђење Легији и Станишићу самовољно и неовлашћено дао тадашњи командант ЈСО Маришић, позивајући се на традицију јединице. Рекао сам да се ту ради о кршењу правила службе, али и да бих сам вероватно одобрио обезбеђење да ми је то тражила надлежна управа.

Душан Михајловић, бивши министар унутрашњих послова, о свом исказу у полицији, "Бета"

Има нит

Богољуб Карић Мислим да треба да будемо и са ДСС и са ДС заједно. Ако не прихвате услове које ми предложимо, нећемо бити у власти. Нећу да се играм с њима. Они нису направили у животу ништа посебно, осим што су на факултету добили по неку десетку, што не потцењујем. Имам и ја тих десетки, иако можда више седмица и двојки. Немају животну школу коју имамо ми... Ја имам нешто што ви не разумете. Ја сам верник. Одрастао сам у таквој породици. Користим само пет падежа, за разлику од конкуренције која користи седам. Нисам начитан као они. Боље говоре од мене. Имају боље држање. Али ја имам ту нит која ми говори да сам ја тај човек који треба да спаси овај народ.

Богољуб Карић, "српски олигарх", "Европа"

Има нит

Богољуб Карић Са Зораном Ђинђићем сам имао одличне односе. После 5. октобра он је мене одмах звао за свог саветника. Скоро свакодневно смо се чули телефоном. Он је дао велику подршку Удружењу индустријалаца.

Богољуб Карић, "српски олигарх", "Европа"

Има нит

Богољуб Карић Ни Динкић ни Веља Илић нису спавали у Вили Јелена, али јесу високи страни гости који долазе у Србију. Они који имају шансу прву брачну ноћ проводе у Вили Јелена да би им кренуло успешно и напредно у животу као и власницима виле.

Богољуб Карић, "српски олигарх", "Европа"

Утицај штриканог пуловера на штетне пројекте

Млађан Динкић Да будем потпуно отворен, данас Богољубу Карићу пуну подршку даје сам председник Борис Тадић и његова ДС. Они су и у Војводини заједно на власти и сарађују на неким штетним заједничким пројектима... Зашто се Карић у пуловеру, у потпуно опуштеној варијанти појављује на пријему код председника државе Бориса Тадића, као да су они кућни пријатељи? Значи он долази у штриканом пуловеру на прославу 15-годишњице ДС, где су сви формални и свечано обучени, што је чињеница која говори с ким је Карић заиста близак.

Млађан Динкић, министар финансија, "Европа"

ЈАТ је наш забран!

Александар Милутиновић Само и искључиво СПО ће одлучити да ли остајем на месту генералног директора. Да ли ће Влада већински, против воље моје странке и министара из моје странке, мене сменити, или неће, то мене уопште не занима. Влада ће урадити онако како мисли да је добро, рецимо, али нико поготово неки наши бивши чланови, као што је Велимир Илић, не могу да утичу на СПО да ли ће мењати неког, доводити новог човека, или ће задржати оног кога су већ довели.

Александар Милутиновић, генерални директор ЈАТ-а, "Б92"

Само не питај од чега живи народ!

Милош Алигрудић Зашто би савезни посланик имао 90.000 плату, а председник Србије или републички посланик дупло мању? А кад смо код Бориса Тадића, који презире новац и даје га у добротворне сврхе, питао бих га од чега онда живи?

Милош Алигрудић, шеф посланичке групе ДСС-а, "Курир"

Најмудрији српски геџа

Добрица Ћосић Тада нисам знао да је Отпор филијала CIA, пета колона америчког хегемонизма. И то добро плаћена.

Добрица Ћосић, писац, о свом учлањењу у Отпор, "Нова Зора"

О душама и телима

Изјаве.нет Повратак Мире Марковић у земљу би значио нормалан живот у овој земљи. Потребно је да она види свога мужа. Они су две душе у једном телу, и злочин је што она није могла да га посећује у Хагу.

Драгана Кузмановић, генерални секретар ЈУЛ-а, "Политика"